Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

Wilbert van der Kolk kiest voor v.v. ’s-Heerenbroek.

Wilbert van der Kolk kiest voor v.v. ’s-Heerenbroek.

be7ed993 0018 46fe 8069 754d1e9bc1bf

’s-Heerenbroek – Met Wilbert van der Kolk heeft v.v ’s-Heerenbroek haar tweede versterking binnen voor komend seizoen. De in Oosterwolde woonachtige Wilbert van der Kolk komt over van het eerste elftal van VSCO ’61.

De 27-jarige melkveehouder van ongeveer 100 koeien aan de Zomerdijk, brengt daarmee de nodige ervaring mee. Hij is daarom een welkome versterking voor ‘SHB’. Van der Kolk heeft namelijk verschillende jeugdelftallen bij VSCO ’61 doorlopen en heeft al heel wat jaren bij het eerste elftal en tweede elftal van VSCO ‘61 gespeeld. Deze 3e en 2e klasse ervaring kan v.v. ’s-Heerenbroek natuurlijk goed gebruiken.

‘Ik was toe aan een nieuwe uitdaging’ zegt Wilbert. ‘Daarbij is v.v. ’s-Heerenbroek een leuke dorpsvereniging, weet zeker dat ik bij deze vereniging pas en het helpt natuurlijk altijd mee wanneer veel van je maten bij één vereniging voetballen’.

Want, hoe is Van der Kolk nou eigenlijk in vredesnaam bij ’s-Heerenbroek terecht gekomen? ‘Met een paar vrienden zaten wij bij elkaar in de keet, ik voetbalde al heel mijn leven VSCO en de rest allemaal bij ’s-Heerenbroek. Van het een kwam het ander en met een paar potten bier op komen er altijd goede ideeën’ geeft Wilbert aan (waarheid als een koe natuurlijk).

Contact was snel gelegd, vrienden Wiljen van Ittersum (die ook terugkeert) en Jelmer Visscher (de ‘Petr Čech’ van de 4e klasse bij SHB) namen het initiatief en ‘gooide’ een balletje op bij de hoofdtrainers Freddie en Carlo. Na veel aandringen van Wilbert, kwamen Freddie en Carlo dan toch overstag en hebben ze een gesprek gepland op een dinsdag na melk- en etenstijd.

Wilbert heeft ze daarbij kats onder de tafel gepraat en hadden de hoofdtrainers weinig in te brengen. Hij gaf in het gesprek aan dat er verschillende parallellen zijn tussen Trump, Poetin, andere wereldleiders en zichzelf. Aan bravoure heeft deze kerel genoeg! Dit alles heeft uiteindelijk de doorslag gegeven, waardoor hij het aanmeldingsformulier heeft mogen tekenen. Freddie en Carlo waren namelijk al lang blij dat ze voor middernacht weer het bed in konden kruipen en wouden graag met Wilbert afwerken.  

Toch is v.v ’s-Heerenbroek blij met de komst van Van der Kolk die met zijn ervaring mede een positieve bijdrage zal gaan hebben binnen de groep. Wilbert heeft namelijk zoals eerder al gezegd, de mond op de goede plek zitten en is niet bang om het voortouw te nemen. Dit laat hij ook jaarlijks zien met ‘Trumpiaanse’ leiderschappen tijdens DE ketenrace. ‘Make SHB great again’ is daarom ook zijn nieuwe lijfspreuk.

Voor komend seizoen wil Wilbert dan ook een gooi doen naar iets moois met ’s-Heerenbroek en wil hij eigenlijk het liefst de hele wereld veroveren. Met puur zijn linksbenigheid, torso van grizzlybeer uit de Rocky Mountains en no-nonsense voetbal voegt hij letterlijk en figuurlijk echt wat toe aan de selectie.

Door zijn komst zullen er nog wel diverse hekken rondom het hoofdveld geplaatst moeten worden, want Wilbert is soms net de wilde stier uit zijn eigen stal die op/door alles loopt. Als tegemoetkoming heeft het melkveehouderij bedrijf Van der Kolk wel aangegeven bij de sponsorcommissie een bod te sponsoren met als opdruk: ‘Hek’n los want Trump kump eran’. Hierbij wil de sponsorcommissie via deze weg het bedrijf nogmaals danken.  

Daarnaast zijn Gerrie en Christine ook dankbaar voor de komst van Wilbert. Helemaal in combinatie met Wiljen. Wiljen was namelijk zelf al goed voor 2% verhoging van de omzet van de Kandelaar, nu daar Wilbert bij komt heeft het bestuur van de Kandelaar de prognose bijgesteld naar 5% meer omzet. Voor iedere uitbater is dit natuurlijk DE gouden combinatie om de afgelopen corona-dicht-weken goed te maken. Want wanneer deze heren namelijk op de barkruk gaan zitten na een intensieve training/wedstrijd, is het spoor bijster.. De warme hap gaat er namelijk goed in bij beide heren en er zal dus menig frikandelletje verkocht worden. Mooi om te zien dat het aantrekken van een speler het dorp(shuis) nu al een flinke impuls geeft. 

De selectie van ’s-Heerenbroek lijkt na de komst van Wiljen van Ittersum en Wilbert van der Kolk nagenoeg rond. Vanuit de jeugd sluiten waarschijnlijk nog ruwe diamanten/pareltjes aan. Hierover later MISSCHIEN meer.

hairqueen.pngumbouw.pnghofstederijopleidingen.pngprofnormkampen.pngmuldertweewielers.pngidagro.pngphverhuur.png123machineverhuur.pngloonbedrijf_bastiaan.pngmailservicezwolle.pngsheerenhoeve.pnghetparochiehuis.pngrecyclingkampen.pngnl.ecco.com.pngblomauto.pngwielinkzalk.pngdesmaakfactor.pnguitgekookt.pngslagerijvanguilik.pngautotaalglas.pngbergmakelaardij.pngbbm-advocaten.pngdeweste.pngboerverzekeringen.pngbastiaan-installatie.pngbernardkeppel.pngschuttetweewielers.pnghoutburcht.pngsebo-personeelsdiensten.pngcafeeigenwijs.pngbrugmedia.pngweeghel_gewasbescherming.pngvdbergmastenbroek.pngh-deleeuw.pnghairqueen.pngumbouw.pnghofstederijopleidingen.pngprofnormkampen.pngmuldertweewielers.pngidagro.pngphverhuur.png123machineverhuur.pngloonbedrijf_bastiaan.pngmailservicezwolle.pngsheerenhoeve.pnghetparochiehuis.pngrecyclingkampen.pngnl.ecco.com.pngblomauto.pngwielinkzalk.pngdesmaakfactor.pnguitgekookt.pngslagerijvanguilik.pngautotaalglas.pngbergmakelaardij.pngbbm-advocaten.pngdeweste.pngboerverzekeringen.pngbastiaan-installatie.pngbernardkeppel.pngschuttetweewielers.pnghoutburcht.pngsebo-personeelsdiensten.pngcafeeigenwijs.pngbrugmedia.pngweeghel_gewasbescherming.pngvdbergmastenbroek.pngh-deleeuw.png