Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

Pupil van de week vv 's-Heerenbroek - Oene

De 2e thuiswedstrijd in het blok van 3 thuiswedstrijden staat zaterdag op het programma. Nou is het wel weer even spannend gezien de grote hoeveelheid neerslag die we weer te verwerken krijgen en kregen. De grasmat van het Broekerland heeft het zwaar te verduren wat dat betreft. Opzich ook weinig verrassend, aangezien broekgronden getypeerd worden als laaggelegen gronden, die blijvend nat zijn. Wat dat betreft is het weinig gelukkig in 's-Heerenbroek. Maar ook op een natte grasmat kan een prima pot gevoetbald worden. 

Zaterdag is Lizette Douma pupil van de week. Lizette is speelster in de MO-11 en speelt centraal achterin. Ze is goed in verdedigen en ook corners nemen gaat haar goed af! Ze zal dus extra goed opletten op de 4 achterhoede spelers van de groene draken, en hoopt dat zij net als vorige week 'de nul kunnen houden'. Bij het nemen van de corners heeft ze wel goed door; als er niemand vrij staat is het lastig om een medespeler te bereiken, en dan is het lastig om een corner goed te trappen.

Noemenswaardig is het leukste voetbalmoment uit haar carrière. Meestal lezen we hier over een ruime overwinning of een kampioenschap. Maar Lizette denkt graag terug aan een inhaalwedstrijd in Dalfsen. Op een verlicht veld moesten de dames aantreden tegen het team van SV Dalfsen. De tegenstander was een stuk beter zegt Lizette, maar doordat ze goed hun best deden, wisten ze erg goed weerstand te bieden en verloren ze slechts met 3-2. Kortom; als je goed je best doet kun je een heel mooi resultaat bereiken! En dat hoeft niet altijd winnen te zijn!

Lizette is fan van de dames van PSG. Dit omdat haar favoriete speelster Lieke Martens daar voetbalt. Op de training, gegeven door Marion en WIlfried of Maaike en Jonas doet Lizette het liefst partijtje. In haar vrije tijd is ze het liefst sportief bezig; Rennen in de vorm van wedstrijden hardlopen, of rennen achter de bal aan zijn haar favoriete hobby's. 

Zaterdag staat de immer spannende derby tegen de MO-11 van het naburige Wilsum op het programma. De dames van WIlsum staan bovenaan, dus het belooft een spannende pot te worden! Aan Wilried en Gesbert de taak om de dames zaterdag te motiveren en te coachen richting een mooi resultaat! 

Voor de wedstrijd van de mannen van het eerste heeft ze vertrouwen in een goed resultaat. Lizette voorspelt een 3-1 overwinning voor de groenhemden! Hopelijk staat Martin van Ittersum vertrouwt op zijn plekkie centraal op het middenveld. De Mede-Mastenbroeker is de favoriete speler van onze pupil van de week.

Graag zien we u zaterdagmiddag weer langs de lijn van het Broekerland! De stoep en de tribune rond deze lage natte gronden is uitstekend te betreden, dus als supporter staat u niks in de weg om de mannen aan te moedigen! Hopelijk hoeft de paraplu niet mee en kunt u een mooie pot voetbal aanschouwen. Lizette trapt rond 14.30 de wedstrijd in gang. Graag tot zaterdag!

3 punter voor 's-Heerenbroek tegen EFC'58

Zaterdag 3 februari speelden de groene draken op eigen veld ‘broekerland’ tegen EFC ‘58. De club uit Ermelo is de hekkensluiter van de 3e klasse en heeft tot zover nog geen overwinningen weten te bemachtigen. De Ermeloërs willen daar natuurlijk graag verandering in brengen tegen ‘s-Heerenbroek. De groenhemden zouden met een overwinning de aansluiting kunnen pakken. In de kantine bleek dat dit voor nu een 7e plek betekende. Waarbij de 5 na volgende teams echter zich binnen een marge van twee punten bevinden, een overwinning dus ook geen overbodige luxe.

Voor de 3 punten waren vanwege de conditie van het veld en de harde wind vooral het winnen van de duels belangrijk, wat trainer Freddie van den Burg benadrukte met hartstocht in de voorbereiding. We moesten elkaar met passie, drift en vuur door de wedstrijd heen trekken. En vooral lering trekken uit de slap hap die het een week eerder was geweest bij Zwolsche Boys.

De wedstrijd begon met een aantal kansen voor de thuisploeg waar niet veel gevaarlijks uitkwam. Daarna vormden zich er twee goede kansen voor EFC ‘58 waarbij de tweede keeper Rutger Plette (vanwege afwezigheid van eerste doelman Jelmer) goed redding bracht en een keer de bal voorzijn goal langs zag gaan.

Na een kwartier spelen mag ‘s-Heerenbroek een vrije trap nemen een paar meter over de middenlijn op de helft van EFC waar Daan Boersma achter de bal gaat staan. Kijkt een keer naar de wapperende 's-Heerenbroekvlag bij de entree van het Broekerland, en weet; de wind is gunstig! Hij slingert de bal indraaiend voor waarbij de bal meegenomen wordt door de wind. Hierdoor vliegt de bal langs iedereen en ook de keeper heen de goal in, 1-0! Een fijne treffer!! 

Verder waren de eerste helft de groene draken hartstochtig bezig en wonnen de meeste duels en waren het gevaarlijkst. Met de wind in de rug werden de aanvallers en middenvelders enkele malen diepgestoken, maar de grensrechter aan de Ermeloër zijde was de spelers van 's-Heerenberg(?) niet gunstig gezind en zag dat de 's-Heerenbroekers steeds weer te vroeg vertrokken waren en dus in buitenspelpositie waren... De rappe mannen mogen dit ook zichzelf aanrekenen, iets meer marge inbouwen en de vlag kan niet de lucht in... Er werden wel wat mogelijkheden gecreëerd maar de goallie van de uitploeg werd niet echt getest.

Op twee vrije trappen van een goede afstand tot de goal van Plette na, had ook deze doelman het niet erg druk. Zo gingen we aan de thee met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft bleef ‘s-Heerenbroek fel in de duels en creëerden kansen via Jonno, Martin, Wim en Jesper. Tot goals leidde dit echter nog niet.. enkele ongelukkige momenten, onkunde of een te slechte grasmat zorgde ervoor dat de marge op 1 bleef.. en dat betekende een spannende slotfase. 

Ook omdat de club uit Ermelo zo nu en dan nog gevaarlijk werd. De grootste kans zeilde vlak voorlangs. Maar veel had de uitploeg niet te zeggen door het alerte centrale verdedigingsduo Willard en Seth. 

In minuut 74 werd er een strafschop gegeven. Jonno werd goed diepgestoken, had voldoende afstand gehouden tot de laatste verdediger en kon 1 op 1, bij het passeren van de doelman werd hij neergehaald en klonk de welbekende fluit. Waarbij de keeper van EFC ‘58 ook mocht vertrekken door een eerder gegeven gele kaart voor praten tegen de scheids en dus nu de gele prent voor het aantikken van een doorgebroken Jonno Pruim. Waar EFC al door de wisselmogelijkheden heen was mocht de ingevallen ervaren middenvelder de handschoenen aantrekken. Als 's-Heerenbroek zijn we bekend met zijn kwaliteiten met de hand. Uit in Ermelo wist de betreffende speler ook al een bal uit de lucht te plukken en deze voor het hoofd van Rob weg te slaan. Nu mocht hij dus daadwerkelijk als keeper aan de bak.

Daan benut de strafschop, 2-0. Al zat de speler/keeper er nog wel kortbij! Nu was het 10-11 en een marge van 2. Dit mochten de groenhemden niet meer weggeven! We wedstrijd kabbelde dan ook naar zijn einde. Net voor het laatste fluitsignaal mag de bal nog één keer op de stip. Een ongelukkige handsbal in de 16 van Ermelo leidt tot de 2e penalty.

Gert Kwakkel, die 24uur geleden nog in de après ski verbleef, vlak voor de aftrap thuis was gekomen na een nachtelijke rit van Oostenrijk naar huis en enkele minuten geleden in was gevallen keek verlekkerd naar dit buitenkansje. Maar de kapitein wist ook; de kans op een hattrick moet ik gunnen aan mijn teamgenoot. Daan Boersma zette deze penal echter niet om in de 3-0. Erg zwak schoof hij de bal in de voeten van de keeper. Uit de navolgende scrimmage had de 3-0 ook prima binnengeschoten kunnen worden, maar op unieke wijze werd deze bal door nagenoeg iedereen gemist. De arbiter keek dit schouwspel aan en concludeerde dat het dieptepunt nu wel bereikt was en blies wijselijk op zijn fluit.

Een fijne overwinning voor de groenhemden! Nadat al enkele wedstrijden geen 3 punter meer bijgeschreven was. Dit geeft vertrouwen richting het inhaalduel van komende zaterdag. Volgende week 10 februari volgt er nog een thuiswedstrijd tegen Oene.

Graag zien we u dan weer langs de lijn van het Broekerland

Wedstrijdtenue en clubkleding update! Club- en Valencialijn gaan helaas uit de collectie.

Hummel heeft ons laten weten dat gedurende de loop van het jaar 2024 onze gekozen kledinglijnen uit het assortiment gaan.

 

Voor ons betekend dit dat wij de vertrouwde wedstrijdtenues (Club lijn) en de clubkleding (Valencia lijn) niet meer terug gaan zien. De beschikbare maten kunnen nog wel besteld worden, maar er wordt niet meer geproduceerd. OP = OP dus!

 

Er zullen dus nieuwe wedstrijd-, trainings- en presentatie lijnen moeten worden gekozen voor onze vereniging. Over de invulling hiervan gaan wij nadenken en wij houden jullie hiervan zeker op de hoogte!

 

De keuze is daarbij tussen 2 standaard team lijnen of een eigen ontwerp die speciaal gemaakt kan worden.

 

Clublijnen eruit

Zwolsche Boys - v.v. 's-Heerenbroek (1-1)

Zaterdag 27 januari mochten de groene draken het op sportpark Jo van Marle opnemen tegen Zwolsche Boys. 'de bpys' spelen in het groen-wit en zodoende werd (voor het laatst dit seizoen) het zwarte uittenue weer achter de schotten vandaan gehaald en moest iedereen de zwarte trainingsokken meenemen! Een goede voorbereiding bleek, want er was niemand die toch perongelijk de groene wedstrijdsokken had meegenomen! Wat dat betreft zou je denken dat de 's-Heerenbroekers scherp waren.

De zon scheen fel, het veld lag er prima bij. Al met al leek het dus een perfecte dag om de 3 punten mee te nemen naar 's-Heerenbroek.

De Zwolsche Boys kwamen goed uit de startblokken en wisten 's-Heerenbroek goed onder druk te zetten. Hierdoor werden er kleine kansen gecreeerd maar kon keeper Jelmer Visscher veelal reddend optreden. De scherpte die de mannen hadden bij het inpakken van de sporttas leek wat te zijn afgenomen. De boys maakten het de 's-Heerenbroekers flink lastig.

's-Heerenbroek kreeg aan de buitenkanten veel ruimte maar wist dit niet goed te benutten. De gevaarlijkste mogelijkheid kwam na een goede actie van Jonno Pruim. Hij wist de bal voor te zetten en spits Rob Henniphof te bereiken. De spits wist wel op goal te koppen, maar de keeper van Zwolsche boys kon een doelpunt voorkomen. Verder bleef het aantal uitgespeelde kansen uit, vooral aan de 's-Heerenbroekerkant was het aanvallend weinig succesvol. Beide ploegen waren wat slordig aan de bal en daardoor ging het spel snel op en neer.. 's-Heerenbroek kwam niet echt aan het voetballen toe. 

De boys uit Zwolle wisten met de speltactiek 'hanteer de lange bal' voor het nodige gevaar te zorgen achter de 's-Heerenbroeker verdedigingslinie. Na enkele gevaarlijke momenten eerder in de wedstrijd was het in de 35e minuut raak. één van de vele diepe ballen werd omgezet in een doelpunt. 

Na een lastige eerste helft begon de 2de helft net zo lastig. 's-Heerenbroek kreeg weinig grip op de wedstrijd en bleef slordig. Wel was de overtuigingskracht wat meer aanwezig bij de Groene draken en werd het overwicht langzaamaan teruggewonnen en speelde het spel zich beetje bij beetje meer af richting de goalie van de Zwolsche Boys.

Met een goede bal wist Rob Jonno 1 op 1 met de keeper te zetten. De Zwolse goallie wist de eerste inzet te pakken, maar legde de bal wel panklaar voor de 's-Heerenbroeker aanvaller. Die wist wel raak met deze bal en scoorde de 1-1 binnen. Met nog 35minuten op de klok was de stand weer in evenwicht.

Na deze goal kreeg sheerenbroek meer grip op de wedstrijd en begon het beetje bij beetje sneller en nauwkeuriger te voetballen. Al bleef het constant waakzaam voor de snelle counters van de Zwolsche boys. Zelf wisten de 's-Heerenbroekers gevaarlijker te worden en er werden kansen gecreeerd. Ook op het middenveld werd het spel goed verdeeld, maar tot de voorsprong leidde dit niet.

Rond minuut 75 werd 16 Jarige Niels Kamerman ingewisseld hij maakt hiermee (voor zijn gevoel eindelijk...) zijn officiele dubuut in het eerste. Nadat hij al een paar keer 90 minuten op de bank had mogen toekijken en ruiken aan het 1e elftal. 

Na een rode kaart in de 90ste minuut voor Zwolsche Boys had 's-Heerenbroek de laatste 5 minuten de overhand maar wist het het net niet te vinden. 

De laatste minuten was een enorme achtbaan, van angst voor een tegengoal, naar hopen op een goal vóór.. Die goal viel niet, zowel niet voor de groenen, als voor de groenwitten en zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en werden de punten verdeeld 

Volgende week spelen de Groene Draken thuis tegen EFC we hopen u daar weer te zien!

Elftalfoto's

Het heeft even wat langer geduurd maar inmiddels zijn voor de meeste elftallen de elftalfoto's voor dit seizoen geplaatst.

Pupil van de week 's-Heerenbroek - Hattem

Als de weergoden het toestaan begint komende zaterdag de 2e seizoenshelft voor 's-Heerenbroek 1. De eerste seizoenshelft werd afgesloten op een 9e plek. Deze positie is straks eind mei precies genoeg om nacompetitie te ontlopen. Vanaf deze positie hopen de groenhemden toch vooral naar boven te mogen kijken. Maar er moet zeker niet worden vergeten dat ook de degradatiestreep kortbij is! 

's-Heerenbroek begon het jaar 2024 goed met een 0-0 uit bij 2e klasser Hatto Heim. De ploeg van afzwaaiend trainer vd Burg hoopt tegen de buurman, VV Hattem, dat het resultaat zelfs nog iets gunstiger kan uitpakken en een mooie 3 punter op kan gaan leveren. Een zeer welkome overwinning, zeker ook omdat de laatste punten alweer dateren van 11 november!! En zoals het mooie gezegde luidt: "een goed begin is het halve werk!"

Simon de Groot zou de laatste wedstrijd van het jaar in gang trappen. Het duel tussen 's-Heerenbroek en Oene ging echter niet door. Met de spannende omstandigheden van deze week is het ook nog maar afwachten of hij komende zaterdag dan wél mag aftrappen. Maar er vanuit gaande dat 20 januari de grasmat van het Broekerland in speelbare conditie is, zal Simon als pupil van de week de wedstrijd openen. 

Onderstaand wat knip-en-plakwerk uit het stukje van december. We maken het onszelf natuurlijk niet te moeilijk!

Deze speler van de JO-10-2 is komende zaterdag namelijk pupil van de week. De pupil staat in zijn team op midmid en is goed in koppen en schieten. In zijn vrije tijd is hij veel te vinden op het kunstgrasveld om lekker te voetballen en te oefenen in het schieten! Op de trainingsavonden wordt door Noah en Seth de kneepjes in het passen en trappen bij gebracht. Als het aan Simon ligt wordt dit vooral geoefend in partijvorm, want dat is het leukste op training! Warner en Bianca zorgen er op de zaterdag voor dat er met een goed strijdplan gestreden kan worden voor de punten.

Qua profvoetbal heeft Simon het dit seizoen goed voor elkaar. De nummer 1 van de Eredivisie, PSV is namelijk zijn favoriete club!  Ronaldo, en dan ga ik er gemakshalve maar even vanuit dat dit niet de oud PSV'er is, is zijn favoriete voetballer. En als het op 's-Heerenbroek aan komt dan is Rutger Plette de favoriete speler van Simon. 

Voor de wedstrijd 's-Heerenbroek - Hattem voorspelt Simon een 2-1 uitslag. Een spannende pot dus, waarin de groenen uiteindelijk aan het langste eind gaan trekken!

Hopelijk is de mat van het Broekerland zaterdag speelklaar en hoeft Simon zijn 'pupil van de week' moment niet nog weer een keer te verplaatsen! Graag zien we u zaterdag vanaf 14.30 langs de lijn! Voor het eerste competitieduel van de groenhemden in dit verder boordevolle kalenderjaar. Want tot en met eind mei zijn er nog maar 3 vrije zaterdagen in de agenda! 

sheerenhoeve.pngvdbergmastenbroek.pngh_deleeuw.pngkeukendesign_kampen.pngprofnormkampen.pngbastiaan_installatie.pngdeweste.pngweeghel_gewasbescherming.pngnl_ecco_com.pngdesmaakfactor.pngvandijkgroothandel.jpgautotaalglas.pngcafeeigenwijs.pngvisscher_mastenbroek.pngmailservicezwolle.pngrecyclingkampen.pngslagerijvanguilik.pngbergmakelaardij.pngfov.pngheutink&heij.pngwielinkzalk.pnguitgekookt.pngpartyverhuurzwolle.pnghoutburcht.pnghet_notarieel.pngumbouw.pnghetparochiehuis.pngmuldertweewielers.pngbrugmedia.pngbernardkeppel.pngidagro.pngphverhuur.pngsebo_personeelsdiensten.pngblomauto.pngmachineverhuur123.pnghairqueen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngboerverzekeringen.pngschuttetweewielers.pnghofstederijopleidingen.pngbbm_advocaten.pngsheerenhoeve.pngvdbergmastenbroek.pngh_deleeuw.pngkeukendesign_kampen.pngprofnormkampen.pngbastiaan_installatie.pngdeweste.pngweeghel_gewasbescherming.pngnl_ecco_com.pngdesmaakfactor.pngvandijkgroothandel.jpgautotaalglas.pngcafeeigenwijs.pngvisscher_mastenbroek.pngmailservicezwolle.pngrecyclingkampen.pngslagerijvanguilik.pngbergmakelaardij.pngfov.pngheutink&heij.pngwielinkzalk.pnguitgekookt.pngpartyverhuurzwolle.pnghoutburcht.pnghet_notarieel.pngumbouw.pnghetparochiehuis.pngmuldertweewielers.pngbrugmedia.pngbernardkeppel.pngidagro.pngphverhuur.pngsebo_personeelsdiensten.pngblomauto.pngmachineverhuur123.pnghairqueen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngboerverzekeringen.pngschuttetweewielers.pnghofstederijopleidingen.pngbbm_advocaten.png