Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

Pupillen van de week; zaterdag 18 september

WhatsApp Image 2021 09 16 at 17.27.45

Aankomende zaterdag treft v.v. ’s-Heerenbroek 1 v.v. Bergentheim 1 in de 3e wedstrijd van de groepsfase in de beker. De thuisploeg gaat aan kop in de poule, gevolgd door de uitspelende ploeg.

Zaterdag zullen er niet 1 maar liefst 2 pupillen van de week hun opwachting maken. Op deze manier kan na de afgelopen seizoenen waarin weinig wedstrijden werden gespeeld én de toegenomen hoeveelheid talentvolle jeugdspelers binnen de v.v. iedereen hopelijk toch nog pupil van de week zijn voordat de ‘pupil’ leeftijd ontstegen wordt. Bovendien liggen er dan (hopelijk) alvast 2 ballen achter de doelman van onze tegenstander!

De eerste 2 pupillen die dit seizoen de aftrap mogen nemen zijn Roan Bastiaan en Milan Meuleman. Milan speelt in JO-10 en wordt getraind door Twan en Bo. Deze jonge trainers leren momenteel de kneepjes van het vak bij de selectie van het 2e (onder Anton) en het 1e  (onder toeziend oog van Freddie en Carlo). Met zulke trainers worden ook vast de verdedigende kwaliteiten van de Milan goed bijgespijkerd, dit vindt hij namelijk het lastigste bij het voetballen. Het zal daarom ook niet verbazen dat Milan het liefst voorin speelt! Roan speelt in JO-11 en staat het liefst op het middenveld. William Meuleman is zijn trainer en op zaterdag nemen Geertje en Hetty de coaching langs de lijn voor hun rekening. Op training doen beide pupillen het liefst partijtje en als het even kan voetballen ze in hun vrije tijd ook op het kunstgras bij de Kandelaar.

Tot mijn grote plezier is Milan van mening dat Ajax de beste voetbalclub is, afgelopen woensdag werd dat dan ook maar weer bevestigd 😉 Roan is fan van PSV én zijn favoriete voetballer speelt bij PSG; Lionel Messi. Ondanks dat in huize Meuleman de clubliefde verschilt én ook de pupillen tegenover elkaar staan, zijn ze het wel eens over de beste speler van het 1e; ‘captain’ William Meuleman.

JO-10 speelt ’s-Ochtends tegen IJVV! Milan heeft er veel zin in en zal vast een doelpuntje meepakken! Voor de wedstrijd van het 1e verwacht hij een 4-1 overwinning. Met als alles mee zit een doelpunt voor hemzelf bij de aftrap en daarna in de wedstrijd nog 1 van ‘Meule’?!

Roan speelt met zijn JO-11 tegen ESC JO-11-2.  En ook Roan verwacht een doelpuntrijke 4-1 overwinning! Als tip geeft hij nog mee: “veel over spelen en proberen de bal voorin te houden.

Graag zien we u/jullie zaterdagmiddag weer langs de lijn op sportpark Broekerland!

's-Heerenbroek 1 wint ook 2e bekerwedstrijd!

Op zaterdag 11 september stond de tweede bekerwedstrijd tegen Juliana ’32 op het programma. Juliana afkomstig uit Hengelo had hun eerste bekerwedstrijd gewonnen met 3-1 en maakt net zoals SHB goede kans om door te gaan in de beker. Op voorhand dus een mooi affiche waar het publiek zich voor kon warm maken.

Shb en Juliana zetten in de beginfase allebei hoog druk. Dit resulteert uiteindelijk tot een grote kans voor SHB. Door goed druk zetten van shb wordt de bal pardoes bij Jonno Pruim in de voeten geschoten. De keeper staat ver voor zijn goal en Jonno twijfelt niet, maar helaas gaat de bal net over. Na deze kans neemt shb het voortouw en dat leidt tot een schitterende aanval vanuit achteruit. Wim wordt aangespeeld en die verlengt de bal met schitterend hakje waardoor die Jeppo lanceert en Jeppo maakt het genadeloos af, 1-0 voor shb.
Shb gaat door met druk zetten en creëert een paar mooie aanvallen alleen komt de laatste bal net niet goed terecht. Shb heeft de overhand alleen uit het niets krijgt Juliana een enorme kans die ze niet benutten. Maar een paar minuten later zet shb wederom goed druk en Meule onderschept de bal, hij stuurt Jesper weg en Jesper maakt in de 24e minuut zijn tweede van de dag, 2-0 shb. Het laatste gedeelte van de eerste helft lag het tempo iets lager, maar werden beide teams niet meer heel gevaarlijk, wel vloog een mislukte voorzet van Jonno Pruim nog bijna in de goal.

In de tweede helft had Freddy twee wissels toegepast. Eén van die wissels wou zich meteen in de kijker spelen en dat is hem uiteindelijk gelukt met een geweldige gele kaart in de eerste minuten van de tweede helft, misschien is dit niet wat hij in gedachten had…. Na dat incident pakte shb de draad weer op en probeerde er voor zorgen dat de 3-0 snel werd gemaakt om de wedstrijd op slot te gooien. Dit gebeurd gelukkig al snel na een mooie aanval van shb scoort Jesper Wennemers in de 55e minuut zijn 3e van de dag en heeft daarmee een hattrick te pakken, voor Jeppo is dit extra speciaal omdat dit zijn eerste hattrick is voor de hoofdmacht van shb en wij hopen natuurlijk dat er nog maar vele mogen volgen.
Echter uit het niets viel in de 70e minuut de 3-1. Door een lange bal van de tegenstander stond opeens de spits vrij voor de goal en scoorde. Gelukkig liet shb zich niet van de wijs brengen. Shb bleef kansen creëren en Rob kopte zelfs nog op de lat. In de 79e minuut was Wim niet zelfzuchtig en gaf de vogelvrije Bjorn de bal die niet twijfelde en de 4-1 voor zijn rekening nam. Helaas was de vreugde van korte duur want in de 83e minuut ging de rechtsbuiten van Juliana op avontuur en kwam er met de nodige geluk langs en kon een voorzet afleveren. Vervolgens schoot een speler van Juliana de bal feilloos binnen, 4-2. Gelukkig had shb het laatste woord want in de 90e minuut werd een afgeslagen corner voorgegeven en kopte Bjorn de 5-2 binnen en dus zijn tweede van de dag.

Volgende week zaterdag staat de derde bekerwedstrijd op het programma tegen Bergentheim. Aan een gelijkspel heeft shb genoeg om door te gaan naar de volgende ronde, maar de vraag is of shb met deze immense druk om kan gaan aangezien het al 20 jaar geleden is dat shb voor het laatst door is gegaan in de beker.

De wedstrijd begint om 14:30 in shb, hopelijk tot ziens!

 

V.V. ’s-Heerenbroek begint overtuigend aan bekertoernooi

Afgelopen zaterdag stond de eerste officiële wedstrijd sinds elf maanden op het programma tegen MVV’69 uit Marle. Er werd dus vuurwerk verwacht door de staf. Helemaal gezien het feit dat de bekerwedstrijd van live verslag werd voorzien door RTV IJsselmond. De druk stond er dus goed op voor de spelersgroep.

’s-Heerenbroek begon scherp aan de wedstrijd, wat in de 4e minuut gelijk resulteerde in de 1-0 door Wim Kwakkel na een perfect aangesneden corner van Jesper Wennemers. Na de goal bleef de druk hoog richting het doel van MVV. Wederom was er een goede kans voor Wim na een goede actie van Jonno Pruim over de flank. Deze schiet hij echter gehaast hoog over. Jonno besluit kort daarna maar om voor eigen kans te gaan. En met succes: Vanaf randje zestien schiet hij de bal prachtig in de winkelhaak met zijn ‘zwakke’ linkerbeen, 2-0 in de 20e minuut. Nu zou je denken dat dit gelijk de mooiste goal van de middag was. Maar de 3-0 van Meule (William Meuleman) vlak voor rust mocht er ook zijn. Een afgeslagen corner wordt door Meule op randje zestien op heerlijke wijze in de kruising gevolleerd. Twee goals om in te lijsten dus. 3-0 was tevens de ruststand. Dit had echter ook 4-0 kunnen zijn. Vlak voor de 3-0 onderschepte Wim de bal op in de zestienmeter, legde af op zijn broer Gert en deze kon simpel binnentikken. Tot grote verbazing van velen werd deze goal echter afgekeurd wegens buitenspel. Dit leverde de nodige frustratie en concentratieverlies op binnen het team wat weer leidde tot enkele kansen voor MVV. Gescoord werd er echter niet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. ’s-Heerenbroek bepaalde het tempo en zette MVV onder druk. Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Uit het niets viel daarna in de 60e min de 3-1 na een lange bal van de centrale man van MVV. Mede door miscommunicatie binnen de verdediging kon de spits binnentikken. Gelukkig waren de jongens niet echt onder de indruk na deze tegengoal. Vanaf de aftrap werd de aanval gelijk weer opgezocht wat direct leidde tot de 4-1 van Henri de Leeuw. Na een goede combinatie tussen Bjorn Wezenberg en Desley van den Burg over de flank belandde de bal bij Henri die niet twijfelde en de bal tegen touwen werkte. Alle hoop op een goed resultaat voor MVV werd hiermee gelijk de kop ingedrukt. Hierna werden beide teams iets slordiger waardoor er door beide teams nog wat nare tikjes werden uitgedeeld. Dit kwam mede omdat de scheids vlak na een stevige overtreding aangaf dat hij de kaarten graag op zak wou houden deze wedstrijd. Hij hield echter wel woord. In de 84e min scoorde Henri ook nog even zijn 2e van middag na een vlot lopende aanval door het centrum. Beheerst schoot hij de bal onder de keeper door: 5-1. Tevens de eindstand van deze wedstrijd. Een goed begin dus van het bekertoernooi.

Volgende week zaterdag staat de volgende  bekerwedstrijd op het programma tegen Juliana’32 die het toernooi ook goed begon door te winnen van Bergentheim.

Ohja, Wilbert van der Kolk vond de douches een beetje koud en de druk mocht ook wel iets hoger. Hierdoor slechts een magere vijf als beoordeling. De gehaktballen van MVV komen er iets beter vanaf met een zesje. De saté stond iets te kort op het vuur en de gehaktbal mocht iets warmer. Verder hangt er een prima sfeertje bij deze vereniging achter de boerderij.

Tot volgende week!

50 jaar VV!! FOTO'S, VERHALEN EN ARTIKELEN GEZOCHT!!

📢 📸 *OPROEP* 📸 📢

Zoals veel mensen inmiddels wel weten bestaat de plaatselijke voetbal vereniging in 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ alweer 5️⃣0️⃣ jaar. 🎉

Verschillende vrijwilligers zijn inmiddels gestart met het in elkaar draaien van een jubileumboek. Na onze vorige oproep zijn er gelukkig al veel mensen de archiefkast in gedoken en kunnen we stellen dat we al een aardige verzameling hebben.

Ook zijn de nodige anekdotes al over tafel gegaan. En het stadsarchief lijkt ook een interessante bron.

Maar we kunnen nog VEEL MEER gebruiken. Dit hoeven niet persé foto's van kampioenschappen en dergelijke te zijn. We zijn ook en misschien wel vooral, op zoek naar de hele normale foto's. Denk aan;

  • De woningbouw op de voormalige velden
  • Diverse feestavonden
  • Helikoptervlucht met vertrek vanaf het hoofdveld
  • Luchtballon vanaf hetzelfde hoofdveld
  • Vrijwilligers (al dan niet actief)
  • Bazaars
  • Enz. Enz. Enz...

Deze Hollandse zomer bied voldoende mogelijkheden ⛈️🌧️ om in uw vakantie een verloren uurtje op te vullen met het zoeken naar deze foto's, krantenknipsels, of wat dan ook.

Heeft u wat, dan mag u dit mailen naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U mag ook alleen doorgeven dat u wat heeft. Dan komen wij bij u langs om het bijvoorbeeld in te scannen.

Alvast heel erg bedankt en deel dit bericht met iedereen waarvan u denkt dat ze ons kunnen helpen.

v.v. ’s-Heerenbroek haalt eigen jeugd terug naar ‘het Broekerland’

 Jonno Pruim en Willard Visscher keren terug naar de club van hun jeugd en van hun vriendengroep. De 23- en 24 jarige spelers zullen aankomend seizoen weer te zien zijn in het groen -zwart van v.v. ’s-Heerenbroek.

Trainer Freddie van de Burg is zeer tevreden dat beide spelers zich bij zijn selectie willen voegen: “Het is erg mooi dat deze jongens terugkeren op het oude nest. Het is een compliment voor de ontwikkeling van het team in de afgelopen periode dat deze spelers graag voor ’s-Heerenbroek willen voetballen, ondanks het feit dat ze in een lagere klasse gaan voetballen. (Ook Björn Wezenberg koos er al eerder voor om weer terug te gaan naar ’s-Heerenbroek.) De concurrentie binnen de groep wordt zo alleen maar groter, wat voor de ontwikkeling van de spelers prima is. Naast het feit dat Jonno en Willard weer met hun vrienden worden ‘herenigd’, hebben ze met hun ervaring op een hoger niveau en kwaliteiten een meerwaarde voor het team.” Dit biedt een goed perspectief voor komend seizoen.

Visscher speelde zijn hele jeugd op het middenveld van ’s-Heerenbroek en 3 jaar in de senioren. Zoals het doorgaans gaat bij v.v. ’s-Heerenbroek maakte hij al op jonge leeftijd zijn debuut bij het 1e. Zijn goede spel leverde hem een overstap op naar Olympia ‘28, uitkomend in de 3e klasse. In Hasselt was Willard in de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot publiekslieveling (wat hem veel man-of-the-match munten op heeft geleverd.) Visscher groeide in Hasselt uit tot een van de dragende spelers van het team, het zal voor Olympia dan ook voelen als een gemis dat Visscher terugkeert naar ‘s-Heerenbroek.

"Na maanden lang door Freddie te zijn platgebeld ben ik blij dat ik akkoord heb gegeven aan 's-Heerenbroek, dit scheelt me minstens een kwartier per week," aldus Willard. "Maar zonder gekheid, ik zie er naar uit om weer voor 's-Heerenbroek te spelen."

Samen met Willard keert ook Jonno Pruim terug naar de club van zijn jeugd.  Jonno speelde de afgelopen seizoenen veelvuldig in de basis bij IJVV.

In de jeugd was Jonno ook al actief bij de groenhemden en ook speelde hij twee seizoenen in de senioren, waar hij dusdanig opviel dat  DOS Kampen hem ophaalde. Vervolgens werd na een jaar de IJssel alweer overgestoken richting IJsselmuiden, met enkele goede seizoenen op de vleugels bij IJVV.

Komend seizoen lijkt er, mede vanwege het aantrekken van enkele nieuwe aanvallers, weinig potentie voor Pruim bij IJVV.

Mede door veelvuldig aanmoedigen van zijn vriendengroep besloot Pruim om terug te keren naar v.v. ’s-Heerenbroek. De club waar hij goede herinneringen aan heeft, onder andere vanwege de succesvolle jaren onder Anton Visscher, met een kampioenschap bij de B’s en zijn debuut bij het 1e.

Jonno heeft enorm veel zin om weer voor 's-Heerenbroek te spelen en kijkt er naar uit om weer met z'n vrienden op het veld te staan.

Met deze twee spelers heeft v.v. ’s-Heerenbroek zich goed versterkt voor komende seizoen. Met het terughalen van deze jongens met ervaring in 2e en 3e klasse krijgt de club een goede kwaliteitsimpuls. De club hoopt de lijn van de afgelopen seizoenen onder het trainersduo Van den Burg en Bergsma door te trekken en ook komend seizoen weer boven in de vierde klasse mee te kunnen draaien.

Waarbij hopelijk komend seizoen wél volledig gespeeld kan worden.

OUDE VERHALEN EN BEELDMATERIAAL GEZOCHT!!

HELP, HELP, HELP ONS!!!!!
 
Volgend jaar bestaat VV 's-Heerenbroek alweer 50 jaar. Regelmatig komen er prachtige verhalen voorbij over de oprichting, het oude veld, bijzondere vrijwilligers, trainers, sponsoren en memorabele toernooien of bloedstollende derbys.
Graag willen wij dit bundelen in een boekwerk. "50 jaar voetbal in 's-Heerenbroek"
Dus heeft u, prachtige verhalen, weet u nog iets over de oprichting, kent u (oud) vrijwilligers met een mooi verhaal, enz enz. Laat het ons alstublieft weten.
Wij gaan proberen een groepje enthousiaste mensen te zoeken die dit, voorzien van de juiste ondertoon, op papier kunnen zetten.
En natuurlijk zoeken we alles qua beeldmateriaal. Foto's, krantenknipsels, rekeningen, noem het maar op.
U kunt dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U mag ook gewoon mailen dat u iets heeft. Dan zoeken wij contact en gaan we samen bekijken hoe we die foto uit uw plakboek kunnen digitaliseren, of hoe we uw verhaal op de juiste manier op papier kunnen krijgen.
 
Alvast hartelijk dank!
 
schuttetweewielers.pngphverhuur.pngdesmaakfactor.pngumbouw.pnghairqueen.pngvdbergmastenbroek.png123machineverhuur.pnguitgekookt.pnghofstederijopleidingen.pngdeweste.pngcafeeigenwijs.pngbbm-advocaten.pnghoutburcht.pngbernardkeppel.pngmailservicezwolle.pngweeghel_gewasbescherming.pngwielinkzalk.pngboerverzekeringen.pngblomauto.pngsebo-personeelsdiensten.pngbergmakelaardij.pngnl.ecco.com.pngloonbedrijf_bastiaan.pngautotaalglas.pngh-deleeuw.pngidagro.pngbrugmedia.pngsheerenhoeve.pngbastiaan-installatie.pnghetparochiehuis.pngslagerijvanguilik.pngmuldertweewielers.pngprofnormkampen.pngrecyclingkampen.pngschuttetweewielers.pngphverhuur.pngdesmaakfactor.pngumbouw.pnghairqueen.pngvdbergmastenbroek.png123machineverhuur.pnguitgekookt.pnghofstederijopleidingen.pngdeweste.pngcafeeigenwijs.pngbbm-advocaten.pnghoutburcht.pngbernardkeppel.pngmailservicezwolle.pngweeghel_gewasbescherming.pngwielinkzalk.pngboerverzekeringen.pngblomauto.pngsebo-personeelsdiensten.pngbergmakelaardij.pngnl.ecco.com.pngloonbedrijf_bastiaan.pngautotaalglas.pngh-deleeuw.pngidagro.pngbrugmedia.pngsheerenhoeve.pngbastiaan-installatie.pnghetparochiehuis.pngslagerijvanguilik.pngmuldertweewielers.pngprofnormkampen.pngrecyclingkampen.png