Programma het eerste

zaterdag 02 maart 2024
's-Heerenbroek 1
-
't Harde 1

Aanvang: 14:30


3e Klasse C

Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

1e elftal

's-Heerenbroek pakt volle buit in Meppel: 1-5

De belangrijke uitwedstrijd tegen msc uit Meppel stond op het programma op zaterdag 1 april 2023.
 
Het weer was niet best te noemen en er waren dan ook in onze klasse al meerdere wedstrijden afgelast. Het normale gras op het hoofdveld werd afgekeurd en daarom werd er afgeweken naar een bijgelegen kunstgrasveld om de wedstrijd alsnog te kunnen spelen.
 
Vooraf stond er natuurlijk wat spanning op de wedstrijd, namelijk MSC stond 1 punt achter op ons (wel met een wedstrijd meer gespeeld) en wij staan 1 punt achter op csv 28, voor beide clubs was een overwinning noodzakelijk om mee te blijven doen om het kampioenschap.
 
De eerste 10 minuten waren we elkaar aan het aftasten en had MSC iets meer de bal. Echter na deze 10 minuten had sheerenbroek een goede aanval is huis, waarbij Daan Boersma over de rechterflank een solo kon inzetten. Hij schoot met zijn rechterbeen op de goal en de keeper kon ternauwernood redding brengen, waardoor de bal naar de zijkant van het vijfmeter gebied rolde. De bal ging aan Jesper Wennemers voorbij (en ook zijn meegesprinte verdediger). Bij de tweede paal kon de meegelopen Jonno Pruim de bal met zijn linker in de goal schuiven. Een heerlijk moment om op 0-1 voor te komen!
 
Tussen de 10e en de 25e minuut probeerde 's-Heerenbroek het gaatje te vinden om de score verder uit te bouwen en was MSC gretig op zoek naar de gelijkmaker. Echt grote kansen werden echter niet gecreëerd. 
 
Na 25 minuten was het dan zover, Daan Boersma ging aanleggen voor een vrije trap iets buiten de zestien. Deze werd van richting veranderd in de zestien, kwam bij Rob terecht, werd geblokt door een verdediger van MSC en viel voor de voeten van Jonno. Jonno kon direct op de goal uithalen en wist hiermee de 0-2 te maken. Ondanks dat het wat moeite koste om het schot uiteindelijk te lossen op de goal, was het wel ontzettend fijn om 0-2 voor te komen in Meppel.
 
Daarna zouden er in het 's-Heerenbroeker strafschopgebied enkele haggeleke momenten plaatsvinden. In 1e instantie maakte een speler van MSC hands, dit mocht doorgaan. Vervolgens werd de bal tegen de hand van Martin aangeschoten, wat gelukkig ook niet leidde tot een strafschop. Terecht in de zin dat beide teams hands maakte in deze aanval, maar je weet het maar nooit... voor hetzelfde geldt lag de bal wél ineens op de stip..
 
Daarna zouden er nog 2 claims door MSC worden gedaan van hands, echter gaf de scheidsrechter hier geen gehoor aan. Hier kon (natuurlijk) iedere 's-Heerenbroeker zich geheel invinden en in die hoedanigheid uw verslaggever natuurlijk ook.
 
De laatste poging van de 1e helft waar bijna uit werd gescoord, kwam door MSC. Vanaf de zestien werd snoeihard uitgehaald, gelukkig voor sheerenbroek verdween deze bal via de lat, over de achterlijn.
 
Hierna kon worden genoten van een lekker kopje thee en van een nog veel lekkerdere 0-2 voorsprong.
 
In het begin van de 2e helft was het vooral 's-Heerenbroek die direct enkele kansen wist te creëren. Een voorzet vanaf de linkerflank van Henri de Leeuw op Rob, welke de bal direct in de zestien door wilde spelen op Jonno, maar toch op het laatst geblokt kon worden. Een aanval over links waarbij Jonno de bal net niet lekker teruglegde op Rob, waardoor Rob niet doeltreffend kon uithalen. En daarna nog een goede steekbal op Jesper over de rechterflank, die goed voorgaf op Jonno, die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. 
 
En zoals wel vaker, als je hem zelf niet maakt, dan krijg hem je zelf om de oren... Een vrije trap werd vanaf de rechterflank ingeslingerd door MSC. De Meppelerclub heeft een uitstekende luchtmacht en die wisten een kopbal tot doelpunt te verwerken. De 1-2 was daarmee een feit, dit bracht de spanning in ieder geval terug in de wedstrijd, dit was ongeveer na 70 minuten spelen.
 
Echter was dit doelpunt vooral voor 's-Heerenbroek een teken om weer een tandje bij te zetten. MSC wist niet door te drukken en al vrij snel viel er weer een goal te vieren voor 's-Heerenbroek. Martin wist het kopduel op het middenveld te winnen en de bal kwam terecht bij Jonno, Jonno kon zijn directe man passeren en voorgeven op de net ingevallen Björn Wezenberg. Björn draaide heerlijk open en schoot de bal in de goal! Dat was effe lekker, 1-3 voor!
 
Helaas niet veel later was er een nare botsing tussen de aanvoerder van MSC en Henri, waarbij Henri met ontzettend veel last van de schouder het veld moest verlaten voor William Meuleman. De schade bij Henri leek in eerste instantie vrij behoorlijk maar na afloop bleek het uiteindelijk enigzins mee te vallen. Afwachten hoe het hersteld, maar zoals het lijkt "viel het gelukkig mee". 
 

De 1-4 viel uit een doeltrap van Rutger Plette, hij trapte de bal uit, de wind gaf er nog wat extra vaart aan en de bal vloog over de centrale verdedigers van Msc heen, nu zou je denken: prooi voor de keeper, echter dacht Jonno daar anders over. Jonno zag zijn kans schoon en zette een sprint in, hierdoor kwam hij 1 op 1 met de keeper en kon hij de bal over de keeper heen lobben, 1-4!

 
Na deze 1-4 werd Jonno gewisseld voor Imre, Imre maakte daarbij officieel zijn competitie debuut voor de hoofdmacht! Uiteindelijk werd ook de 1-5 nog gemaakt, door niemand minder dan William Meuleman (alias Meule), op een voorzet van Sem Pruim.
 
Hiermee boekt 's-Heerenbroek een hele belangrijke overwinning en geeft dit vertrouwen voor de spannende slotfase in 4E. Volgende week 8 april 2023 is de volgende wedstrijd thuis tegen Alcides eveneens uit Meppel.
 
Hopelijk mogen we u weer verwelkomen langs de lijn.
Tags:
muldertweewielers.pngphverhuur.pngbbm_advocaten.pngweeghel_gewasbescherming.pnghetparochiehuis.pngbernardkeppel.pngh_deleeuw.pngbastiaan_installatie.pngfov.pngdeweste.pnghoutburcht.pngmachineverhuur123.pnghet_notarieel.pngschuttetweewielers.pngvisscher_mastenbroek.pngdesmaakfactor.pngmailservicezwolle.pngbergmakelaardij.pngsebo_personeelsdiensten.pngrecyclingkampen.pngsheerenhoeve.pnghairqueen.pngwielinkzalk.pnghofstederijopleidingen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvandijkgroothandel.jpgboerverzekeringen.pngblomauto.pngslagerijvanguilik.pngnl_ecco_com.pngprofnormkampen.pngvdbergmastenbroek.pngpartyverhuurzwolle.pngidagro.pngkeukendesign_kampen.pngumbouw.pngheutink&heij.pngbrugmedia.pngcafeeigenwijs.pngautotaalglas.pnguitgekookt.pngmuldertweewielers.pngphverhuur.pngbbm_advocaten.pngweeghel_gewasbescherming.pnghetparochiehuis.pngbernardkeppel.pngh_deleeuw.pngbastiaan_installatie.pngfov.pngdeweste.pnghoutburcht.pngmachineverhuur123.pnghet_notarieel.pngschuttetweewielers.pngvisscher_mastenbroek.pngdesmaakfactor.pngmailservicezwolle.pngbergmakelaardij.pngsebo_personeelsdiensten.pngrecyclingkampen.pngsheerenhoeve.pnghairqueen.pngwielinkzalk.pnghofstederijopleidingen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvandijkgroothandel.jpgboerverzekeringen.pngblomauto.pngslagerijvanguilik.pngnl_ecco_com.pngprofnormkampen.pngvdbergmastenbroek.pngpartyverhuurzwolle.pngidagro.pngkeukendesign_kampen.pngumbouw.pngheutink&heij.pngbrugmedia.pngcafeeigenwijs.pngautotaalglas.pnguitgekookt.png