1e elftal

's-Heerenbroek legt beslag op eerste periode in Zalk: 0-2

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag de tweede mogelijkheid om de eerste periodetitel te bemachtigen met beide handen aangegrepen. In en tegen Zalk moest ’s-Heerenbroek minimaal één punt behalen om de eerste periodetitel te grijpen, maar daar nam de ploeg van trainer Freddie v/d Burg uiteindelijk geen genoegen mee. Door doelpunten van Rob Henniphof en Wiljen van Ittersum eindigde het duel uiteindelijk in 0-2 voor de ’s-Heerenbroekers, waarmee niet alleen de periodetitel werd gepakt maar ook direct de eerste IJsselderby werd gewonnen. 

Vooraf was de opdracht van trainer Freddie v/d Burg duidelijk voor zijn achttien spelers waar hij deze zaterdag een beroep op deed. Ondanks dat één punt voldoende was voor de eerste periode, mocht ’s-Heerenbroek met niks minder genoegen nemen dan drie punten en daar moest dan ook volop voor gestreden gaan worden. Aan dit laatste ontbrak het in de wedstrijd tegen MSC, waardoor ’s-Heerenbroek in dat duel een pijnlijke 0-2 nederlaag leed die de ploeg weer met beide benen op de grond zette. 

Dat er wat op het spel stond zaterdag bleek al uit een door Zalk gemaakte promofilm waarin ’s-Heerenbroek nog even fijntjes werd herinnerd aan een 2-4 nederlaag tegen Zalk, weliswaar enkele jaren geleden inmiddels. Als tegenreactie herinnerde ’s-Heerenbroek haar buurman er nog even fijntjes aan dat de vorige wedstrijd uiteindelijk een memorabele 10-3 overwinning voor ’s-Heerenbroek werd. Iets wat de Zalker-formatie vast nog niet vergeten was, maar bij ’s-Heerenbroek nam men toch nog maar even het zekere voor het onzekere. 

Ondanks de duidelijke opdracht waarmee ’s-Heerenbroek de kunststoffen wei werd ingestuurd in Zalk, begon het de eerste minuten nerveus. Zalk liet ’s-Heerenbroek duidelijk de ruimte tot 10 meter voor de middenlijn, maar in de eerste minuten wist ’s-Heerenbroek zich daar nog geen raad mee en gingen de meest simpele dingen toch mis. Het spelbeeld veranderde zoals gezegd na tien minuten, waarbij ’s-Heerenbroek wat comfortabeler aan de bal werd, beter begon te combineren en het Zalk wat meer achteruit wist te drukken. Daar had de formatie van trainer Egbert Kragt echter geen moeite mee, daar het overduidelijk hun plan was om ’s-Heerenbroek in de omschakeling en middels dode spelmomenten pijn te doen. Dit plan slaagde tot op zeker hoogte, daar er toch een paar hachelijke momenten in het zestienmetergebied van Jelmer Visscher ontstonden na corners en ingooien van Zalk. 


Daartegenover kon ’s-Heerenbroek ook enkele gevaarlijke momenten stellen, maar achtereenvolgens waren Daan Boersma, Jonno Pruim en Bjorn Wezenberg ongelukkig in hun afwerking en zagen ze hun inzetten gepareerd worden door keeper Kloosterboer of voorlangs het doel gaan. De grootste mogelijkheid op een doelpunt kwam op naam van Martin van Ittersum maar hij zag zijn knappe kopbal op de lat uiteenspatten. Een logisch gevolg was daarmee dat beide ploegen met 0-0 gingen rusten, waarschijnlijk allebei met het idee dat ze toch zeker hun mogelijkheden op een doelpunt gehad hadden.

De tweede helft ontspon zich overduidelijk een ander duel. Zalk koos ervoor meer druk vooruit te gaan zetten, terwijl ’s-Heerenbroek met het inbrengen van Rob Henniphof poogde wat nieuwe aanvallende elan in het elftal te brengen. Doordat Zalk meer druk vooruit gaf en poogde ’s-Heerenbroek vast te zetten, ontstond er wel meer ruimte voor ’s-Heerenbroek om toe te gaan slaan. Uiteindelijk leidde dit tafereel dan ook tot de 0-1 van de groenhemden in de 75ste minuut. Via verschillende schijven voetbalde ’s-Heerenbroek zich zeer knap richting het zestienmetergebied van Zalk, waar Rob Henniphof de uiteindelijk door hem zelf opgezette aanval met links zeer beheerst afrondde en daarmee voor een verdiende voorsprong, maar ook zeker voor de nodige extase, zorgde.  

Dankzij deze treffer leek het verzet van Zalk ook direct gebroken. De ruimtes voor ’s-Heerenbroek werden direct groter en met het inbrengen van Willard Visscher, Bernard Stoel en Jesper Wennemers werd daar ook volop gebruik van gemaakt. ’s-Heerenbroek legde ontzettend veel energie in het tweede bedrijf van deze wedstrijd, en kon dat dankzij de royale wisselmogelijkheden en de kwaliteit op de bank ook blijven doen. 

Dit leidde uiteindelijk ook tot de bevrijdende 0-2 in de 85ste minuut, welke op naam kwam van krijger Wiljen van Ittersum. De rechtsback besloot mee te stuiven richting het vijandelijke doel, kreeg de bal uiteindelijk voor zijn voeten en haalde met vernietigende snelheid tegen de binnenkant van de paal uit. Heel sportpark ‘An de Steege’ keek ademloos toe naar de uiteindelijke afloop van deze inzet, en ontplofte volledig toen de bal de voor ’s-Heerenbroek gunstige zijde van de lijn passeerde: 0-2. 

Terwijl iedereen in vuur en vlam stond en van gekkigheid niet wist hoe men juichen moest, bleef van Ittersum ook met zijn vreugdedans net zo ijzig kalm als tijdens het moment waarop hij voor zijn treffer tekende. De karakteristieke, gebalde vuisten van de ‘Memphis van de Lage Landen’ gingen de lucht in en hij bracht zijn ’s-Heerenbroek hiermee definitief de eerste periodetitel en de overwinning in dit duel. 

Dankzij deze overwinning is ’s-Heerenbroek niet alleen verzekerd van een toetje in de vorm van nacompetitie na dit seizoen, maar hiermee blijven de groenhemden ook aan kop in de vierde klasse E. Dit zorgt direct voor een volgende kraker, aangezien de huidige nummer twee CSV ’28 aanstaande zaterdag op bezoek komt op sportpark Broekerland. De Zwollenaren verkeren na een valse start in een uiterst goede vorm waarmee ’s-Heerenbroek bij voorbaat al zeer serieus is gewaarschuwd.

Bij een overwinning neemt CSV de koppositie van ’s-Heerenbroek op basis van een beter doelsaldo over, terwijl ’s-Heerenbroek de directe concurrent op zes punten achterstand kan zetten bij een overwinning. De strijd om de bovenste plaats in 4E blijft dus onverminderd spannend, waardoor ook zaterdag weer een uiterst interessante wedstrijd voor beide ploegen, maar ook zeker voor alle toeschouwers, op het spel staat! 

Bedankt voor het lezen en tot dan! 

Tags:
bergmakelaardij.pnguitgekookt.pngdesmaakfactor.pngschuttetweewielers.pngbbm_advocaten.pngcafeeigenwijs.pngpartyverhuurzwolle.pnghet_notarieel.pngspijkerboer_bouwadvies.jpgmailservicezwolle.pngfov.pngbernardkeppel.pngidagro.pngphverhuur.pnghoutburcht.pngdeweste.pngvandijkgroothandel.jpgboerverzekeringen.pngbastiaan_installatie.pngweeghel_gewasbescherming.pngheutink&heij.pnghofstederijopleidingen.pngh_deleeuw.pngmuldertweewielers.pngrecyclingkampen.pngsheerenhoeve.pngsebo_personeelsdiensten.pnghairqueen.pngblomauto.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvdbergmastenbroek.pngnl_ecco_com.pngprofnormkampen.pngumbouw.pngkeukendesign_kampen.pngautotaalglas.pngvisscher_mastenbroek.pngwielinkzalk.pngslagerijvanguilik.pngbergmakelaardij.pnguitgekookt.pngdesmaakfactor.pngschuttetweewielers.pngbbm_advocaten.pngcafeeigenwijs.pngpartyverhuurzwolle.pnghet_notarieel.pngspijkerboer_bouwadvies.jpgmailservicezwolle.pngfov.pngbernardkeppel.pngidagro.pngphverhuur.pnghoutburcht.pngdeweste.pngvandijkgroothandel.jpgboerverzekeringen.pngbastiaan_installatie.pngweeghel_gewasbescherming.pngheutink&heij.pnghofstederijopleidingen.pngh_deleeuw.pngmuldertweewielers.pngrecyclingkampen.pngsheerenhoeve.pngsebo_personeelsdiensten.pnghairqueen.pngblomauto.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvdbergmastenbroek.pngnl_ecco_com.pngprofnormkampen.pngumbouw.pngkeukendesign_kampen.pngautotaalglas.pngvisscher_mastenbroek.pngwielinkzalk.pngslagerijvanguilik.png