Programma het eerste

Lelystad'67 1
's-Heerenbroek 1

4e Klasse E

Er zijn momenteel geen evenementen

De green army niet beloond: SHB 1 – 4 VHK

Schermafbeelding 2022 06 16 222144

Het afgelopen seizoen heeft u elke week kunnen genieten van een wedstrijdverslag hier op de website. Als selectie hebben we wekelijks terug kunnen/moeten blikken op de gespeelde wedstrijd. Een seizoen met wisselende successen. Van een 1e plek in de groepsfase van de beker, naar een seizoensopening met een goede overwinning, en vervolgens de ene week verliezen en een week later winnen (en zo door)… tot een reeks van 8 wedstrijden op rij 3 punten in de kofferbak naar huis.

Dit bracht ons tot een plek in de nacompetitie, een plek die 2 jaar eerder ook bereikt was, maar toen, vanwege bekende redenen niet ingevuld kon worden. 14 juni was het dan eindelijk raak. Een 2e plek op de ranglijst had gezorgd voor een vrije zaterdag en toetreding tot de 2e ronde van de nacompetitie.

De KNVB had bij gebrek aan creativiteit besloten dat de winnaar van een duel tussen de nr. 3 van 4D en nr. 3 van 4E zou komen te spelen tegen de nr. 2 van 4D. VHK wist te winnen van Blauw Wit en was daarom krap 1,5 week later na het 3-3 gelijkspel op sportpark Monninkenmolen de tegenstander van ’s-Heerenbroek.

Ondanks een scherpe start van ’s-Heerenbroek met een aantal goede mogelijkheden in de eerste minuten kwam VHK al binnen 10 minuten op 0-1. VHK vervolgens wat scherper, gelukkiger en wist

met 0-2 de kleedkamer in te gaan, waar helaas geen kopje thee klaar stond…

Na wederom een scherpe start van ’s-Heerenbroek, dit keer beloond met een doelpunt en de aansluitingstreffer bleef het 2e doelpunt uit. De wedstrijd zakte vervolgens wat weg met een VHK wat het veld compact hield en ’s-Heerenbroek dat niet bij machte was om hier doorheen te voetballen. Uiteindelijk kon VHK in de counter nog 2 maal scoren en wist de ploeg met een 1-4 overwinning terug te keren naar Sint Jansklooster. Voor de groenhemden was het een kwestie van uithuilen, en de schouders rechten. Op naar de vakantie en komend seizoen een nieuwe poging wagen naar een mooie eindklassering in de ons welbekende 4e klasse.

Verder is bij de auteur nog weinig behoefte om een welbeschreven wedstrijdverslag te overleggen.

Bovendien was de gemiddelde bezoeker van deze website mijns inziens ook aanwezig op een overladen Sportpark Broekerland. Daarom bij deze een welgemeend bedankt aan u, jou, jullie.

Want waar de selectie niet zijn beste 90 minuten beleefde, en als gevolg dus the green army ook niet, waren zij wel zeer aanwezig en verantwoordelijk voor een goede sfeer.

Zaterdagmiddag stonden Arian, Wilhelm en Keekie gewapend met een tas vol verfspray en linnen op het trapveld achter de Kandelaar. De nieuwboren graffitikunstenaars hadden al snel een grote groep pupillen geïnspireerd en gewapend met de graffiti en een uitgesneden plaat met het logo van de VV werden de spandoeken en vlaggen voorbereid. Ook kwam er uit de achterbak van een aangereden busje genoeg vuurwerk om een waar spektakel te creëren.

En dat spektakel was er ook dinsdagavond. Nadat de scheidsrechters uitvoerig hun tijd hadden genomen en 22 gespannen spelers al enkele minuten op de J.W. van Lenthestraat stonden te wachten werd de tocht naar het veld begonnen. Grote getalen supporters langs de lijn, of zoals FvdB zou zeggen; er stonden files vanaf Hasselt en Kampen tot aan de Kandelaar, wekelijkse bezoekers en nieuwe supporters: het was druk in de JW. De voetballers namen jeugdspelers mee het veld op, door een haag met pupillen met vlaggen, groene rook en een oorverdovend geknal van vuurwerk maakte dat het sfeer het weinig onderdeed voor een Europees avondje.

Zowel in positieve zin als in negatieve zin was het een avondje Broekerland om nooit te vergeten… de spandoeken hangen er inmiddels wat minder triomfantelijk bij, maar de sfeer van afgelopen week moet ongetwijfeld een extra motivatie zijn voor de groenhemden om volgend seizoen weer een plek in de nacompetitie te behalen!

Voor nu; namens de gehele selectie een fijne zomervakantie toegewenst en we zien u hopelijk in augustus weer langs de lijn van het Broekerland, op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen op succes. Gesteund door ‘the green army’.

Tags:

Kok verhuur

Wedstrijdsponsor

Transportbedrijf
H vd Sluis en Zn BV
Nijverheidstraat 23
8281 JD Genemuiden

klik hier voor de website

PietvdSluis