1e elftal

10-3: Misplaatste satire(?) werkt als een rode lap op groene stieren

WhatsApp Image 2022 05 28 at 5.26.21 PM

Vandaag de dag is het wellicht niet helemaal verantwoord om een wedstrijdverslag te beginnen met de heer J. Derksen. We gaan het dan ook niet hebben over de discussies van de afgelopen weken rondom zijn persoon. Maar ik grijp graag terug naar zijn woorden over dat “de satire van  hun praatprogramma afdruipt”. Het probleem met satire is alleen dat de lijn tussen grappig en mislukt vaak heel smal is en een kleine misstap ervoor kan zorgen dat het gehele stuk als misplaatste grap wordt gecategoriseerd.

Afgelopen donderdag werd door ’s-Heerenbroek 1 niet getraind, omwille van de Hemelvaart hadden de mannen van ’s-Heerenbroek een avondje vrij. Toch kwam er laat op de avond wat leesvoer binnen in de groepsapp. Het was géén wedstrijdverslag van Reaal-Dronten – ’s-Heerenbroek (excuses namens uw verslaggever voor het ontbreken/uitblijven van dat verslag), ook was het géén wedstrijdanalyse en ook géén uitgewerkt epistel van Carlo over hoe Zalk bestreden moest worden. Wat het wel was? Een voorbeschouwing van onze zuiderburen over de wedstrijd tussen ’s-Heerenbroek en Zalk.

Met veel verwondering werd het stuk gelezen door menig kritisch selectielid en vervolgens werd gezamenlijk gezocht naar de boodschap die uit deze voorbeschouwing moest komen. Een grappig (bedoeld?) stuk om ’s-Heerenbroek te kakken te zetten? Moest het vuur nog even opgestookt worden? Of was het bedoelt om de ’s-Heerenbroekers te kleineren en Zalk op te hemelen? Antwoorden op deze vragen hebben de spelers niet gevonden. De enige conclusie die kon worden getrokken was; dat zaterdag rond de klok van 5 uur, de Zalker die dit stukje geschreven had af zou moeten druipen en met knikkende knietjes terug op het pondje zou staan. Met in zijn rug, de prachtige schoorsteen van de Melkfabriek, links van hem een informatiebord waarop vermeld staat dat ’s-Heerenbroek in 2013 650 jaar bestond en wellicht met nieuwe inspiratie voor een vlammend gedicht.

Zoals de auteur zelf al optekende: “Omdat het om een derby gaat staat ook alles op scherp”. Deze voorbeschouwing had in ’s-Heerenbroek inderdaad alles op scherp gezet. Met 11 messcherpe spelers aan de aftrap en met een bank waar nog meer gretige jongens zaten werd even na half 3 de wedstrijd ingang gefloten door de scheidsrechter uit Wilsum, die ter bevordering van de IJsselderby-sfeer had gekozen voor een Wilsum-oranje scheidsrechterstenue. Nog geen 40 seconde later had de arbiter de fluit alweer in de mond en wees deze gedecideerd naar de middenstip. De meest scherpe speler had de 1-0 al tegen de touwen geschoten. Supporters die nog onderweg waren vanuit de Kandelaar dachten nog dat het de pupil van de week was die haar doelpuntje had meegepikt, maar néé het was toch echt Gert Kwakkel die gevat reageerde op de Zalker-satire. Een messcherpe droomstart voor de ’s-Heerenbroekerformatie.

Vanaf de tribune klonk een enthousiast: “TIEN TIEN TIEN TIEN”. Iets wat natuurlijk al snel ten gehore wordt gebracht na een snelle voorsprong… Het duurde echter tot de 15e minuut voordat opnieuw een doelpunt kon worden bijgeschreven. Een goede actie van Jonno, die niet voor het eerst en zeker ook niet voor het laatst zijn directe tegenstander diep het Zalkerbos instuurde. Jonno zag zijn poging gekeerd, maar Jesper reageerde scherp en prikte de 2-0 binnen. Nog geen minuut later stuurde Sander, na goede coaching vanaf de tribune, Jesper weg over de linkerflank, zijn voorzet bereikte Jonno die 3-0 tegen de touwen schoot. En ook deze stand stond amper op het scorebord of er moest alweer een update worden aangebracht; Gert scoorde namelijk de 4-0. Ongekende weelde voor de groenhemden, binnen 18 minuten voetbal een comfortabele 4-0 op de borden in een derby.

Luister vooral ook naar de verslaggever Hans van IJsselmond (zie onderstaande link) die live verslag kon doen van deze doelpunten.

Freddie leek na dit moment ook de rust gevonden te hebben. Niet dat de coach normaal als een soort Pep Guardiola langs de lijn loopt, maar het handschrift in zijn wedstrijd aantekeningen ging naderhand met stappen vooruit!

De groene stieren namen nadien even wat rust in het duel en zochten naar nieuw gif om de Zalker wespen (sorry voor deze inside-joke) meer schade toe te doen. De 5-0 leidde een boeiende slotfase in van de 1e helft. Zalk kwam ná een strafschop terug tot 5-1. Jelmer wist in 1e instantie de bal te keren, maar de aanstormende aanvaller was hem te snel af en wist te scoren. Als gestoken door een wesp reageerden de groenhemden en binnen een minuut stond het dan ook alweer 6-1. Vlak voor rust wist Zalk ook nog de 6-2 te maken. Een ongekende derby met maarliefst 8 doelpunten in de eerste 45 minuten.

Waar een getergd Zalk werd verwacht aan de start van de 2e helft was hier amper wat van te zien, de meest zoekgespeelde en de meest gefrustreerde Zalkers mochten in de kleedkamer achterblijven. En ’s-Heerenbroek zocht rustig naar de, door de supporters en spelers, gewenste dubbele cijfers. In de 70e minuut was het heugelijke feit eindelijk daar, de doelman van Zalk kon voor de 10e keer de bal uit het net rapen. Luid gejuich klonk vanaf de tribune, dubbele cijfers in een derby tegen Zalk. Dat had vooraf niemand durven voorspellen.

“Hamers altijd links”, dit had prima een wijsheid kunnen zijn van een timmerman of een tip aan de nieuwe vakkenvuller bij de Hornbach, maar het was een tip voor de ’s-Heerenbroeker achterhoede. Geheel verrassend was het dan ook dat Hamer met zijn rechterpoot een goede goal maakte en daarmee de eindstand van de wedstrijd op 10-3 bracht.

Nog eenmaal werpen we een blik op de woorden van de Zalker-satire: “Omdat het om een derby gaat staat ook alles op scherp, zeker omdat het afgelopen woensdag misging in Rotterdam. Neemt veldwachter Kraan het zeker voor het onzekere en staat er een vol getankte auto klaar in Kampen. Als het dreigt mis te gaan in ’s Heerenbroek, kunnen ze direct in stappen en met een noodgang komen.” Waar het gedeelte uit Rotterdam precies op moet slaan (Roma-Feyenoord staat bij mij in elk geval niet bekend als derby) is nog onduidelijk. Maar de schrijver had een zekere voorspellende kracht. Het dreigde niet alleen mis te gaan in ’s-Heerenbroek, het ging voor Zalk volledig mis in ’s-Heerenbroek. Benieuwd of Veldwachter Kraan de spelers van Zalk veilig terug heeft gebracht .

Voor ’s-Heerenbroek werd de vreugde daarentegen na aankomst in de kleedkamer nog wat groter. Na het checken van liveuitslagen kwam bleek de 3e periode officieel binnen gehaald te zijn en kan er dus ook ná volgende week nog gevoetbald worden in de nacompetitie. De uitwedstrijd in Sint Jansklooster van 4 juni is nog een belangrijke; de 2e plek, die recht geeft op een vrije zaterdag, staat op het spel. Kanshebbers zijn VHK en ’s-Heerenbroek. Echter, is ook CSV nog belanghebbend, zij het niet voor die 2e plek, maar bij een nederlaag van VHK en een overwinning van CSV kunnen zij aan de haal gaan met de vrijkomende periode-plek van Dieze. Al met al een zaterdag met nog meer dan voldoende spanning. Graag zien we u zaterdag rond 14.30 langs de lijn van sportpark Monnikenmolen voor de spannende ontknoping van 4D.  

volledig radio verslag:

https://uitzendinggemist.rtvijsselmond.nl/uitzendinggemist/program.php?programid=78&_ga=2.154404344.1587909622.1653856917-71441616.1653856917

verkorte versie (alleen vv 's-Heerenbroek - Zalk) met veel live-doelpunten

https://drive.google.com/file/d/1zACkx9A5lOV4RUezEy1VKT5raPXXzXRt/view?usp=sharing

Tags:
boerverzekeringen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngautotaalglas.pngsebo_personeelsdiensten.pngmailservicezwolle.pngdeweste.pnghairqueen.pngphverhuur.pngvdbergmastenbroek.pngbergmakelaardij.pngidagro.pngweeghel_gewasbescherming.pngrecyclingkampen.pngh_deleeuw.pngkeukendesign_kampen.pngcafeeigenwijs.pngvandijkgroothandel.jpgvisscher_mastenbroek.pngsheerenhoeve.pngblomauto.pngschuttetweewielers.pnghet_notarieel.pngbastiaan_installatie.pngumbouw.pngnl_ecco_com.pngbbm_advocaten.pngpartyverhuurzwolle.pngdesmaakfactor.pngmuldertweewielers.pngheutink&heij.pngwielinkzalk.pnghoutburcht.pngslagerijvanguilik.pngspijkerboer_bouwadvies.jpghofstederijopleidingen.pnguitgekookt.pngprofnormkampen.pngfov.pngbernardkeppel.pngboerverzekeringen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngautotaalglas.pngsebo_personeelsdiensten.pngmailservicezwolle.pngdeweste.pnghairqueen.pngphverhuur.pngvdbergmastenbroek.pngbergmakelaardij.pngidagro.pngweeghel_gewasbescherming.pngrecyclingkampen.pngh_deleeuw.pngkeukendesign_kampen.pngcafeeigenwijs.pngvandijkgroothandel.jpgvisscher_mastenbroek.pngsheerenhoeve.pngblomauto.pngschuttetweewielers.pnghet_notarieel.pngbastiaan_installatie.pngumbouw.pngnl_ecco_com.pngbbm_advocaten.pngpartyverhuurzwolle.pngdesmaakfactor.pngmuldertweewielers.pngheutink&heij.pngwielinkzalk.pnghoutburcht.pngslagerijvanguilik.pngspijkerboer_bouwadvies.jpghofstederijopleidingen.pnguitgekookt.pngprofnormkampen.pngfov.pngbernardkeppel.png