Programma het eerste

zaterdag 09 december 2023
's-Heerenbroek 1
-
Oene 1

afgelast


3e Klasse C

Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

1e elftal

Kuilvoer en 's-Heerenbroek - CSV '28

Rond het begin van de maand mei ontstaat er altijd een beetje onrust in de Mastenbroekerpolder. De telefoons worden vaker gepakt, apps geopend en gesloten, apps gerefreshd in de hoop dat de verwachting niet is veranderd,  of misschien toch wel. Zo was het afgelopen week ook weer zo’n week. Er lag iets moois in het vooruitschiet, een week lang, of zelfs meer zou er mooi en zonnig weer zijn! Heerlijk met de korte broek aan in de tuin, zonnebril op en biertje in de hand!

Niet voor de zenuwachtige app-refreshende boeren, voor hen betekent zulk mooi weer tijd om op de trekker te stappen en de hele dag door te werken. Eerst naar het land om te maaien, vervolgens moet het gemaaide gras geschud worden, misschien daarna nog eens schudden. Dan is het tijd om het gras te harken en vervolgens het gras naar de kuilbult brengen! Een intensieve week met hard werken af en toe onderbroken voor een kop koffie en een bord eten van de vrouw thuis. En dat alles met nog steeds één oog op de weerapps, want het zal toch niet… een regenbui.. Want een regenbui kan een forse tegenslag zijn op weg naar een succesvolle grasoogst.

Als het gras op de bult ligt dan moet het met de nodige nauwkeurigheid worden aangereden tot een mooie kuilbult ontstaat en de voedingswaarden optimaal behouden blijven. Wanneer dit alles afgerond is, volgt nog één laatste taak. In de late uurtjes en voorzien van enkel het licht van de koplampen van de trekker wordt de bult voorzien van een aantal lagen plastic zodat het gras goed afgesloten blijft en in het najaar de koeien van een gezonde voedzame hap kan voorzien.

Maar goed, u zult wel denken.. ik ben hier niet voor een verhaal over inkuilen….  Echter, zo weten Carlo en Freddie sinds afgelopen dinsdag (na meerdere afmeldingen voor de training) dat inkuilen een synoniem heeft en dat een weekje op de boerderij genoeg gelijkenissen kent met de belangrijkste bijzaak des levens: voetbal.

Op een grasmat waar zelfs de koeien nog niet zouden willen lopen ( vrij naar de op 19 maart 2022 gesproken woorden van een teleurgestelde trainer) werd omstreeks 14.30 afgetrapt. De grasmat was zeer strak gemaaid en voorzien van een goede hoeveelheid ijzerhoudend grondwater en daarmee goed te bespelen, maar voor de koe weinig om te begrazen. Met een zon die zelfs met elk half uur factor 50 te smeren amper te bestrijden was, leek het een heerlijk middagje bruinbakken te worden op sportpark Broekerland.

’s-Heerenbroek had aanvankelijk veel moeite met het spel van CSV en het duurde even voordat de ploeg grip kreeg op het spel. De club uit Stadshagen maakte een scherpere indruk en was ’s-Heerenbroek vaak net een stap te snel af. Een mooie “zaalvoetbal”-aanval door het centrum van de groenhemden werd in de 11e minuut afgerond door Ozhan Kardag. De zon leek heel even aan kracht te verliezen en de donkere wolken leken samen te pakken boven ’s-Heerenbroek…. Hadden die weerapps het toch wéér verkeerd…?

Optimistisch als altijd schreeuwde voormalig loonwerker Rob Henniphof vanuit de middencirkel dat zijn telefoon wél goed weer aan gaf! Hij wist dat deze donkere wolken van korte duur waren en had gezien dat het tijd was om af te rekenen met de ploeg uit Stadshagen: tijd om (ze) in te maken! En dat gebeurde uiterst effectief, in amper 15 minuten tijd hadden de ’s-Heerenbroekers het gras onder de voeten van CSV weggemaaid, de boel eens flink opgeschud, de aanvallen werden netjes aangeharkt en 4 doelpunten werden (in)gemaakt! Helaas voor de aanwezige supporters lukte het de groenhemden niet om elke kans te maken.

Een memorabel moment vond plaats in de 31e minuut, een goede aanval over rechts, waarbij Jonno naar binnen sneed en poogde de bal binnen te werken. De inzet van Jonno trof geen doel, maar Bernard Stoel was als rechtsback zeer attent en wist met een bekeken schuiver in de verre hoek te scoren. Voor Stoel betekende dit zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. En het was voor ’s-Heerenbroek de 2-1. Uitzinnig van vreugde liep Bernard zeer kalm met enkel een gebald vuistje en een stoïcijnse blik terug naar de middenlijn.

De 5 wissels die langzaamaan krokant werden gebakken in de zon en ongeduldig wachten tot Freddie en Carlo eindelijk een beroep op ze zouden doen hadden nog wel zin om de score verder uit te bouwen. In de 67e minuut werd Bjorn door Sander nog even kort geïnstrueerd over waar hij heen zou moeten lopen nadat hij zou hebben gescoord. Bjorn had dit in zijn hoofd geprent, kwam het veld in, kreeg de bal en zette hiermee de aanval in gang. Nog geen 40 seconden later had Bjorn het plan wat in zijn hoofd zat uitgevoerd en de bal achter de doelman van CSV liggen: 5-1. Sander, die nog niet op de afgesproken plek was beland, kon wonder boven wonder opeens weer een sprint inzetten en kwam iets te laten aan op de afgesproken plek.

’s-Heerenbroek creëerde in het verloop van de wedstrijd nog wel wat kansen maar de scherpte was er af. De oogst was immers al binnen en het plan om “CSV inmaken” was al geslaagd. Ook CSV wist nog een aantal keer gevaarlijk te worden maar wist doelman Visscher niet meer te passeren.

Zo werd ook de 2e wedstrijd van de beslissende meimaand omgezet in een driepunter. Maar het goede nieuws kwam ook van de app-refeshers. Dit keer niet vanwege weersvoorspellingen maar vanwege de resultaten op andere velden. ‘t-Harde had (zoals vorige week toegezegd) met 4-1 gewonnen van VHK. En vanwege de marge van 4 doelpunten klom ’s-Heerenbroek ook nog over de concurrent uit Stadshagen!

Al met al een goede oogst voor ’s-Heerenbroek. Komend weekend wordt afgereisd naar de vruchtbare polderbodem. Waar de groenhemden met Reaal Dronten zullen moeten strijden om de punten. Hopelijk volgt wéér een vruchtbare oogst en weten de groenen de succesvolle meimaand een passend vervolg te geven.

ps. Het inmaken en het romantiserende verhaal over het trekker rijden en het boerenleven wekte klaarblijkelijk inspiratie op. Zondagochtend kwam de familie Kwakkel er namelijk achter dat de traptrekker van hun zoon van het grasveldje, grenzend aan de Kandelaar was weggehaald. Laten we hopen dat deze boeren-dromer inmiddels het boerenverstand weer terug heeft gevonden en de trekker netjes heeft teruggebracht naar de eigenaar.

Tags:
mailservicezwolle.pngvdbergmastenbroek.pngbergmakelaardij.pngprofnormkampen.pnguitgekookt.pnghet_notarieel.pngwielinkzalk.pngschuttetweewielers.pngblomauto.pngh_deleeuw.pngmachineverhuur123.pngbastiaan_installatie.pngrecyclingkampen.pngcafeeigenwijs.pngboerverzekeringen.pngbbm_advocaten.pngdeweste.pngnl_ecco_com.pngumbouw.pngmuldertweewielers.pngvisscher_mastenbroek.pngbernardkeppel.pngkeukendesign_kampen.pngsebo_personeelsdiensten.pngpartyverhuurzwolle.pnghairqueen.pngsheerenhoeve.pnghoutburcht.pngdesmaakfactor.pngheutink&heij.pngfov.pnghofstederijopleidingen.pngphverhuur.pngautotaalglas.pngslagerijvanguilik.pngweeghel_gewasbescherming.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvandijkgroothandel.jpgidagro.pngmailservicezwolle.pngvdbergmastenbroek.pngbergmakelaardij.pngprofnormkampen.pnguitgekookt.pnghet_notarieel.pngwielinkzalk.pngschuttetweewielers.pngblomauto.pngh_deleeuw.pngmachineverhuur123.pngbastiaan_installatie.pngrecyclingkampen.pngcafeeigenwijs.pngboerverzekeringen.pngbbm_advocaten.pngdeweste.pngnl_ecco_com.pngumbouw.pngmuldertweewielers.pngvisscher_mastenbroek.pngbernardkeppel.pngkeukendesign_kampen.pngsebo_personeelsdiensten.pngpartyverhuurzwolle.pnghairqueen.pngsheerenhoeve.pnghoutburcht.pngdesmaakfactor.pngheutink&heij.pngfov.pnghofstederijopleidingen.pngphverhuur.pngautotaalglas.pngslagerijvanguilik.pngweeghel_gewasbescherming.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvandijkgroothandel.jpgidagro.png