1e elftal

’s-Heerenbroek – ’t Harde: Fuengirola

 ’s-Heerenbroek heeft zaterdag een uiterst welkome en noodzakelijke 3-2 overwinning geboekt op concurrent ’t Harde in de strijd om de nacompetitie en de derde periode. In een intense vechtwedstrijd zonder écht goed voetbal trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind dankzij doelpunten van Jonno Pruim en Jesper Wennemers, waardoor de ploeg nu op de vierde plek van de ranglijst staat.

Maar eerst reizen wij in gedachten af naar Fuengirola, een toeristische badplaats aan de Costa del Sol in de provincie Málaga in Zuid-Spanje. Fuengirola staat bekend om haar acht kilometer lange zandstrand en om haar boulevard ‘de Paseo Maritimo’. Het is zaterdag 7 mei 2022 en rond een uurtje of één ‘s-middags loopt een gelukkig stel, innig van elkaar en de perfecte omstandigheden genietend over deze Paseo Maritimo. Terwijl het stel aan een tafel schuift met het uitzicht op de Torreblanca, het strand van Fuengirola, krijgt de man een steeds bedrukter gezicht wanneer hij de menukaart doorleest terwijl hij allang weet dat hij Paella gaat bestellen.

Niet alleen vanwege de warmte, maar ook vooral van de spanning begint het zweet steeds harder van zijn veel te bruine voorhoofd te druppen. Zijn partner, die we vanuit privacyoverwegingen maar even T. noemen, ziet dat haar druifje het steeds benauwder krijgt. Terwijl de eerste Sangria’s onderweg zijn, legt T. haar hand op zijn knie en spreekt hem liefkozend toe: ‘Het komt wel goed, schatje’. Met een zenuwachtig lachje neemt haar vakantiepartner de woorden in ontvangst. ‘Dat weet ik wel, druifje’ zegt hij. Maar zijn gezicht spreekt boekdelen; hij is er zeker nog niet gerust op.

Richting de klokslag van 14.30 uur heeft het stel zich inmiddels op de Torreblanca geïnstalleerd. Terwijl T. rustig een boek leest en haar zesde Sangria naar binnen werkt, loopt haar partner continu te ijsberen over het strand met een Desperado in zijn hand. De Desperado is inmiddels heter dan het zand zelf, maar dat doet er niet toe. Hij merkt het niet eens. Zal het gaan zoals ik gedroomd heb? Heb ik afgelopen dinsdag al de juiste opstelling doorgegeven? Heb ik er goed aan gedaan om de jongens vrij te geven met Bevrijdingsdag zodat ze zich volop kunnen bezatten in Zwolle? Kan ik het maken om de fanatieke kern die donderdag op vrijwillige basis wel getraind hebben niet op te stellen? Hoe boos zullen de jongens die op de bank zitten op me zijn? Zullen ze er weer intrappen als ik ze een afgezaagd appje stuur waarin ik zeg dat alles goed komt en ze een paar veren in de reet steek? Allemaal vragen die spelen in zijn hoofd en waar hij alleen maar onrustiger van wordt, terwijl vakantie juist heel rustgevend zou moeten zijn.

Omdat jullie inmiddels natuurlijk willen weten over wie dit gaat, zullen we ook hem een naam geven. Vanuit privacyoverwegingen noemen we hem Freddie van der Burg, de partner van T. U leest het goed; hoofdtrainer Freddie van der Burg is middenin de zinderende apotheose van de vierde klasse Oost met de noorderzon vertrokken naar Fuengirola. Dat verzin je toch niet? Toch is het echt waar.

En daarom moest de klus zonder Freddie geklaard worden. Gelukkig waren de rest van de omstandigheden wel rooskleurig voor ’s-Heerenbroek. Zo had assistent, maar nu dus hoofdtrainer, Carlo Bergsma de beschikking over een nagenoeg fitte selectie waarin alleen Jonas Palland en Desley v/d Burg ontbraken. Naast de spelers die hij om 14.30 uur de wei in stuurde, namen ook nog eens 5 fitte spelers plaats op de bank in de vorm van Wiljen van Ittersum, Henri de Leeuw, Bjorn Wezenberg, Wilbert v/d Kolk en Gert Kwakkel.

Omdat het verslag nu al veel te lang is, zal ik de samenvatting van de wedstrijd kort houden. Nadat de keeper van ’t Harde een lange bal luidruchtig uit de lucht plukt, laat hij deze weer los wanneer hij op de grond valt. Na wat omzwervingen komt deze bal terecht bij Jesper Wennemers voor wie het een koud kunstje is om de bal in het lege doel te schieten: 1-0. Toch kan ’s-Heerenbroek niet lang van deze voorsprong genieten. Nadat de scheidsrechter middels ogen in zijn rug heeft waargenomen dat de jarige Sander Wennemers een overtreding begaat op zijn directe tegenstander, geeft de leidsman een vrije trap en een verjaardagscadeau in de vorm van een gele kaart aan Sander. Deze vrije trap wordt op prachtige wijze verzilverd door ’t Harde waardoor we met 1-1 lijken te gaan rusten.

Toch besloot Jonno Pruim anders. Zoals wel vaker deze middag ontsnapte hij wederom aan de defensie van ’t Harde, die nog steeds nachtmerries van hem schijnen te hebben. Gedecideerd komt hij als winnaar uit de strijd in een één-op-één situatie met de doelman van ’t Harde: 2-1 en tevens ruststand.

Na de rust komt ’t Harde veel sterker uit de kleedkamer dan ’s-Heerenbroek. Dit leidt uiteindelijk tot de 2-2, wederom voortkomend uit een vrije trap. In deze fase had ’s-Heerenbroek het zeer lastig, maar gelukkig kon de ploeg wederom rekenen op de sterk spelende doelpuntenmakers Pruim en Wennemers. Nadat Jesper aan de linkerkant gelanceerd werd en zijn directe tegenstander te snel af was, bezorgt hij de bal bij de vrijstaande Pruim, die wel raad weet met dit buitenkansje en zijn tweede van de middag maakt: 3-2. Deze uitslag had nog hoger uit kunnen vallen, ware het niet dat invaller Gert Kwakkel zijn inzet, waar zelfs Roy Makaay in zijn gloriejaren nog jaloers op zou zijn, op de paal uiteen zag spatten.

Hierdoor bleef het nog even billenknijpen voor ’s-Heerenbroek, maar met het nodige kunst- en vliegwerk wist de ploeg iedere tegenstoot van ’t Harde uiteindelijk te smoren waardoor het na 96 minuten voetbal als winnaar uit de strijd kwam.

Aanstaande zaterdag komt nummer 3 van de ranglijst CSV ’28 op bezoek in ’s-Heerenbroek. CSV ’28 bezet momenteel samen met ’s-Heerenbroek en VHK de bovenste plaatsen in de derde periode, die uiteindelijk recht geeft op nacompetitie. Daarnaast heeft CSV ’28 ten opzichte van ’s-Heerenbroek een voorsprong van drie punten op de ranglijst. Nummer 2 VHK heeft een voorsprong van vijf punten op ’s-Heerenbroek, waardoor de ploeg van de tegen die tijd teruggekeerde trainer Freddie v/d Burg zaterdag zal moeten winnen om volop verwikkeld te blijven in de strijd om de bovenste plekken 3 plekken op de ranglijst. Kortom; het rekenen rondom de eindstand en de derde periode is begonnen maar voor ’s-Heerenbroek telt zaterdag maar één ding: Winnen van de buurman uit Stadshagen.

Hopelijk tot dan om 14.30 uur op Sportpark Broekerland!

Tags:
h_deleeuw.pngbergmakelaardij.pngautotaalglas.pngphverhuur.pngnl_ecco_com.pngloonbedrijf_bastiaan.pngspijkerboer_bouwadvies.jpgweeghel_gewasbescherming.pngumbouw.pngbernardkeppel.pngmailservicezwolle.pngschuttetweewielers.pngfov.pnghoutburcht.pngboerverzekeringen.pngvisscher_mastenbroek.pngbbm_advocaten.pngbastiaan_installatie.pnguitgekookt.pngmuldertweewielers.pngsheerenhoeve.pnghairqueen.pngheutink&heij.pngvdbergmastenbroek.pnghofstederijopleidingen.pngvandijkgroothandel.jpgdeweste.pngpartyverhuurzwolle.pngidagro.pngcafeeigenwijs.pngrecyclingkampen.pngprofnormkampen.pngsebo_personeelsdiensten.pngblomauto.pngkeukendesign_kampen.pngdesmaakfactor.pngwielinkzalk.pnghet_notarieel.pngslagerijvanguilik.pngh_deleeuw.pngbergmakelaardij.pngautotaalglas.pngphverhuur.pngnl_ecco_com.pngloonbedrijf_bastiaan.pngspijkerboer_bouwadvies.jpgweeghel_gewasbescherming.pngumbouw.pngbernardkeppel.pngmailservicezwolle.pngschuttetweewielers.pngfov.pnghoutburcht.pngboerverzekeringen.pngvisscher_mastenbroek.pngbbm_advocaten.pngbastiaan_installatie.pnguitgekookt.pngmuldertweewielers.pngsheerenhoeve.pnghairqueen.pngheutink&heij.pngvdbergmastenbroek.pnghofstederijopleidingen.pngvandijkgroothandel.jpgdeweste.pngpartyverhuurzwolle.pngidagro.pngcafeeigenwijs.pngrecyclingkampen.pngprofnormkampen.pngsebo_personeelsdiensten.pngblomauto.pngkeukendesign_kampen.pngdesmaakfactor.pngwielinkzalk.pnghet_notarieel.pngslagerijvanguilik.png