Programma het eerste

dinsdag 16 augustus 2022
's-Heerenbroek 1
ESC 1

Er zijn momenteel geen evenementen

's-Heerenbroek begaat thuis geen misstap tegen NVB; 4-1.

Na een goede teambuildingactiviteit op de vrijdagavond zaten zaterdagmiddag 14 "frisse" spelers met een bakkie koffie te luisteren naar de wedstrijdbespreking. Aangezien ’s-Heerenbroek als enige ploeg al een wedstrijd in de 3e periode achter de rug had was de boodschap gericht op het “behouden” van de 1e plek in deze periode. Met 6 punten uit 2 wedstrijden zal het jubileumweekend moeten worden aangevangen. Een mooi cadeau wat gegeven kon worden aan de club!

Even terugkomend op de “frisse” spelers; vrijdag 22 april is doelman Jelmer Visscher in het huwelijksbootje gestapt en daar werd onder genot van de nodige tapjes goed op geproost door het team. Doelman Visscher kreeg de dag na de huwelijksnacht vrijaf, ook omdat hij vorige week zaterdag bij de Eerste hulp doorbracht na een botsing met de spits van VV Kampen. (Complimenten aan de Kampervereniging voor het leuke en ludieke presentje aan de doelman!)

2e doelman Rutger Plette is vanwege een, op de dag dat Jelmer zijn vrijgezellenfeest vierde opgelopen, knieblessure al langere tijd uit de roulatie. Inmiddels is hij langzaam weer op de weg terug! Bij het gemis van de 1e en 2e doelman mocht Herco Selles de handschoenen weer eens aantrekken. De verdediger/doelman kende een prima middag onder de lat bij het 1e en wist de enkele doelpogingen van de aanvallers van NVB onschadelijk te maken.

Waar NVB in de wedstrijd te Hattemerbroek de groenhemden behoorlijk wist te verrassen in de eerste minuten met een 5-3-2 opstelling hadden de 's-Heerenbroekers nu sneller door hoe het opgepakt zou moeten worden. Na een minuut of 5 stonden alle 11 de spelers op de juiste plek en begon een half uur waarin het goede spel van de wedstrijd tegen VV Kampen een vervolg kreeg.

Tijdens de wedstrijdbespreking had Carlo de corners nog weer eens goed doorgesproken. En dat bleek zijn uitkomst te bieden. Een corner in de 9e minuut resulteerde in een (iet wat gelukkig) doelpunt op de naam van Bjorn Wezenberg. Dit zette het voetbal nog wat kracht bij en de 's-Heerenbroekers wisten veel van hun duels te winnen. Daarnaast werd bij vlagen goed gecombineerd en bleef men dreigend.

Na een aanval over de linkerkant werd door Wim de bal teruggelegd op Sander, die de bal richting Bjorn en Rob legde. Bjorn coachte rob van de bal af te blijven en maakte in minuut 14 de 2-0. In 35e minuut zette Rob goed druk op de centrale verdediger van NVB. Op rand 16 meter veroverde Rob de bal en ging op de goal af, maar werd neergelegd door de speler die zojuist de bal verloor: strafschop! Rob ontfermde zich over dit buitenkansje en zette de 3-0 op het scorebord.

De marge van 3 doelpunten en nog een paar minuten tot de rust leek geruststellend te werken voor de groenhemden, die iets aan scherpte verloren. In de 42e minuut leidde dit tot een aanval van NVB, een goed opgezette aanval met enig fortuin werd vanaf de linkerkant strak voorgezet, de spits van de Veluwe Boys was net iets scherper dan de achterhoede en schoot de bal van dichtbij hard over het hoofd van doelman Selles tegen de touwen. 3-1, de 1e beste kans voor NVB was gelijk raak... en dat vlak voor rust. Vaak een goed moment om weer terug in de wedstrijd te komen, terwijl tot de 40e minuut er geen wolk aan de lucht leek voor de thuisploeg.

Met een marge van 2 doelpunten en de wind nu niet meer in de rug, maar van voren, werd aan de 2e helft begonnen. De wedstrijd ging wat meer gelijk op, de betere kansen waren er voor 's-Heerenbroek, wat met de wind tegen gedwongen was om de combinatie over de grond te zoeken, en dit bij vlagen :) ook goed deed.

Na een half uur in de 2e helft kwam het spel weer echt tot leven. Een goede voorzet vanaf de linkerkant, dit maal door Meule werd hard door Rob binnen gevolleerd, het 100e officiële doelpunt van de spits! En zijn 12e tegen NVB alweer leverde weer een marge van 3 op. De punten leken binnen te zijn!

De vlam sloeg echter in de laatste 10 minuten in de pan. De zojuist ingevallen trainer van NVB verloor een duel van Wilbert en was daar niet van gediend en besloot de middenvelder van SHB een tik in zijn nek te geven: een directe rode kaart. Vervolgens deed hij erg moeilijk en lang over het verlaten van het veld door heen en weer te lopen tussen beide zijlijnen.. goed en wel de wedstrijd hervat moest de arbiter alweer naar de rode kaart grijpen. Het was wederom Wilbert die moest incasseren, dit maal werd hij op de knie geraakt nadat hij een speler van NVB had gepasseerd. Een zeer chaotisch opstootje tot gevolg. Waarbij een 2e assistent trainer van NVB zelfs nog het veld in kwam gesprint om verhaal te gaan halen bij de scheidsrechter.
De scheidsrechter keek het even aan en wist de gemoederen redelijk te bedarenen floot niet veel later, precies na het verstrijken van de officiële speeltijd af. Een goede keuze van de leidsman, die ongetwijfeld een keurig "rapportcijfer" heeft meegekregen van de aanwezige rapporteur van de KNVB.

Wederom een ruime zege dus, met 6 punten en een doelsaldo van 9 om 2 in de 3e periode kan 's-Heerenbroek toe gaan zien naar het 50-jarig jubileumweekend en op de zaterdag aanschouwen hoe de concurrentie het er van af brengt. Dank aan gastdoelman Selles voor het met verve verdedigen van het ’s-Heerenbroeker-doel.

Zaterdagmiddag en/of -avond bent u allen van harte welkom achter de Kandelaar op het jubileumfeest en anders zien we u graag op 7 mei om 14.30 weer langs de lijn van Het Broekerland. Het eerste speelt dan de 1e van de 5 "finales" richting de seizoensontknoping!
Er wordt aangetreden tegen 't Harde, waar nog één en ander tegen rechtgezet moet worden na de uitnederlaag aan het begin van het kalenderjaar

Tags: