Programma het eerste

dinsdag 16 augustus 2022
's-Heerenbroek 1
ESC 1

Er zijn momenteel geen evenementen

Een goed paasweekend voor 's-Heerenbroek

Op deze stille zaterdag stond de wedstrijd tussen VV Kampen en 's-Heerenbroek op het programma. De heenwedstrijd was een kolfje naar de hand van de groenhemden. Maar Kampen had in de afgelopen weken goede resultaten neer weten te zetten. De wederopstanding van de Kampenaren zal een halt moeten worden toegebracht! Deze zaterdag stond oude bekende Ica de Boer onder de lat bij de Kampenaren!

Op deze zonnige dag vond Martin het nodig de winterjassen mee te nemen. Volledig overbodig daar waar het wegbranden was in de zon. De factor 50 was harder nodig in de duc out.

Zo fel als het zon scheen deze 16 april, zo startten ook de spelers van 's-Heerenbroek. Er was gehamerd op strijd en de stugheid van de Kamper verdediging, die al 2 weken niet gepasseerd was. De groenhemden wisten echter al binnen enkele minuten het net te vinden. Binnen een kwartier stond al 0-3 op de borden. Met goed veldspel en het zoeken van de vrije spelers werden een aantal kansen uitgespeeld, waar 3x het net werd gevonden. Een zeer verdiende, comfortabele voorsprong! Het veel gehoorde cliché "kop d'r bij houden" viel veelvuldig bij de groenhemden, met succes want de koppies bleven op scherp en verzwakten niet na dat kwartier.

De sfeer bij de Kampenaren werd al snel wat minder zo klonk het na 15 minuten luid: "gaan we wat doen, anders staan we weer voor lul!"

Na een minuut of 18 werd Kampen voor het eerst enigzins gevaarlijk, maar een doelpunt bleef uit. De gretige 's-Heerenbroekers wilden echter maar wat graag opzoek naar meer doelpunten. En in de 23e minuut vond Bjorn voor de 2e keer deze middag het net. Daarna was het wachten op nog een doelpunt maar die bleef lange tijd uit. Kansen waren er wel maar de afronding liet te wensen over.

Maar daar was in de 40e minuut. Een corner van wilbert. Die bij linksback-bij-corners Meule terecht kwam, die 20 seconden de tijd nam en en goede voorzet afleverde. Deze kwam terecht voor de voeten van Rik, die de bal over zijn tegenstander heen wipte en goed klaar legde voor "zijn goude linkerbeen", en keek naar de positie van Ica en vervolgens hard in de touwen schoot. 0-5!

Rik had voor de wedstrijd aangekondigd dat hij voelde dat hij ging scoren en zich daarna direct zou laten wisselen. Rik wilde het veld niet verlaten.

Vlak voor rust een slechte diepe bal van Pelle, de rechtsback van kampen onderschepte en gaf de bal diep. Centrum van sheerenbroek mist de bal. Goalie Visscher moest optreden, voor het eerst dit duel, kwam z'n goal uit en had een goede onderschepping.

In de rust 2 wissels bij vv kampen. Er werd door de thuisploeg uit een ander vaatje getapt. Shb kwam wat meer onder druk te staan en het werd wat lastiger.

Minuut 55, 3 wissels aan shb zijde Jesper, Martin en Desley kwamen het veld in voor Jonno, Meule en Pelle.

Dit leverde direct weer wat gevaar op, Bjurn Wezenberg maakte zijn middag compleet met een hatrick:  0-6.

Kans, de 34 jarige Ramon Froger trof de paal, even leek daar een kleine opstanding van Kampen. Maar trof de goal niet. Vorig duel wist ie nog de 9-1 te maken, maar nu blijft de goal van doelman Visscher nog schoon.

In de 63e minuut valt de 0-7, doelpunt op de naam van Rob, na een goede steekpass van willard, die Jesper wegstuurde. Die stak naar de goal, was niet gretig opzoek naar zijn doelpunt maar besloot spits Rob te zoeken. De linksbuiten gaf de bal panklaar voor de (als hij kan scoren) razendsnelle Rob, die koelbloedig het net wist te vinden.

Side note van verslaggever van dienst, Bjurn leunt (weer eens) met 2 handen in de rug van zijn tegenstander. De scheidsrechter, die vandaag drukker was met doelpunten turven dan met fluiten voor overtredingen, constateerde hier terecht een "Geert-Pelleboertje" van de rechtsbuiten van Shb.

Nog een paar dreigende momenten van de groenhemden maar zonder al te veel resultaat. De zon en de voorsprong deden de wedstrijd wat afzwakken en de wedstrijd leek kalm richting het eind signaal te kabbelen. En deze middag leek zeer geslaagd te zijn voorlopen voor de mannen van Freddie&Carlo.

Totdat in de 80e minuut, een diepe pass volgde van Kampen, doelman visscher raapte hem op maar de spits liep, een beetje onnodig, maar niet lomp, door tegen het hoofd van de doelman. Welke daarna even de weg kwijt was. Een scheur in de lip, een autorit naar Zwolle en een middagje Spoedeisendehulp als gevolg... Geen fijne bijkomstigheid gezien de aankomende bruiloft van de doelman... én ook een smet op deze verder vlekkeloos verlopen middag.

Rik Kroeze trok de handschoenen maar weer aan. Hij wist dit keer helaas zijn goal niet schoon te houden. De 7-1 viel uit een vrije trap. Rik was hier totaal niet over te spreken, en zette de boel nog even op scherp. De woordkeuzes lieten wel enigzings te wensen over... maar daar schenken we verder geen aandacht meer aan...

Een goede middag dus, met lekker weer, goed voetbal en veel doelpunten een smetje is de lip van onze doelman, maar dat kan hopelijk weer snel herstellen!

Het 2e pakte afgelopen weekend ook 3 punten. Dus er viel wat te vieren op het zonovergoten terras voor de Kandelaar.
Komend weekend komt Noord Veluwe Boys naar het Broekerland. Een paar weken terug werd gewonnen in Hattemerbroek. Hopelijk kunnen de groenhemden de goede lijn doortrekken en ook de 2e wedstrijd tegen NVB omzetten in een zege.
Om het jubileumweekend van 29/30 april als koploper in te kunnen gaan.

Graag zien we u op 23 april rond 14.30 weer langs de lijn.

Tags: