Programma het eerste

dinsdag 16 augustus 2022
's-Heerenbroek 1
ESC 1

Er zijn momenteel geen evenementen

Late driepunter in tamme IJsselderby

Zaterdag 9 april, iedereen heeft er naar uitgekeken, de derby tegen Wilsum stond op het programma.
De weergoden waren ons aardig gezind, het is gelukkig tot 16.20 uur redelijk droog gebleven. Om 16.20 uur knalde de hagel naar beneden, maar toen zaten de punten al in de tas.

Vooraf waren we gewaarschuwd, Wilsum heeft onlangs trainer Dick Schrijer ontslagen en dit zou moeten leiden tot een schokeffect.
De wedstrijden die de Wilsummers na het ontslag van de trainer gespeeld hebben, zijn echter allemaal met een nederlaag afgesloten.
Het zou dan voor Wilsum nu moeten gebeuren, om te laten zien wat ze in huis hebben en te bewijzen dat dit een juiste keuze geweest is.

Er stond een stevige wind die Wilsum in de 1e helft in de rug had. Gesteund hierdoor gingen de oranjehemden fel van start en probeerden ze de voorwaartsen te bereiken.
We hadden hier moeite mee en het duurde wel een kwartier voordat we een beetje grip op het spel kregen. We probeerden wel te voetballen, maar waren zeer ongelukkig met het geven van de juiste bal. Beide ploegen kregen weinig kansen tot de 30e minuut. De linksbuiten van Wilsum brak door, kapte Jonas uit en schoot op doel. Bij deze verdedigende actie verdraaide Jonas zijn knie en bleef geblesseerd liggen. Jelmer redde goed op het schot, maar de rebound had de rechtsbuiten van Wilsum voor het inschieten. Hij schoot echter hoog over! Jonas moest helaas het veld per brancard verlaten, sterkte kerel!

Wilsum was de 1e helft verder gevaarlijk met corners, echter Jelmer had een prima dag en wist veel hoge ballen uit de lucht te plukken. Wij kregen een paar kleine kansjes na weifelend optreden van de Wilsummer keeper, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden.

In de rust spraken we wat eerder druk te zetten en te profiteren van het feit dat Wilsum de wind tegen had. Desley was inmiddels al voor Jonas in het veld gekomen en in de rust verving Willard onze kapitein Meule. We begonnen beter aan de 2e helft met verschillende corners op rij. Echter wisten we hieruit niet te scoren. Veel kansen kregen beide partijen niet, Wilsum kwam er een keer sterk uit maar Jelmer (de beste man van onze kant vandaag) stond prima te keepen. In de 65e minuut kwam Bjorn Wezenberg in het veld voor Rob.

In de laatste 10 minuten gingen we meer risico's nemen en dit leidde tot een paar kansen. Allereerst werd Jesper op links vrijgespeeld en hij kwam alleen voor de keeper. Deze keerde de bal prima en hetzelfde deed hij op een goed genomen vrije bal van Pelle in de 85e minuut. Iedereen verwachtte dat de wedstrijd in een 0-0 stand zou eindigen. Echter uit een voorzet kon Jesper op het doel schieten, deze bal werd nog gekeerd door de keeper. Uit de rebound wist Bjorn echter de bal over de lijn te werken en ja bam.........daar was de 0-1!! Heerlijk zo in de 87e minuut.

In de resterende tijd wist Wilsum geen vuist meer te maken en de uitstekend leidende heer Blokker floot af. Daarna knalde de hagel naar beneden en gingen we de drie punten vieren. Gezien de wedstrijd was dit wel wat meer dan we verdiend hadden, echter er zijn dit seizoen ook al meerdere wedstrijden geweest waarin het kwartje de andere kant voor ons is opgevallen. Nu viel het kwartje prima!!

Wat ook prima ging, was versnaperingetjes nuttigen in de altijd gezellige kantine, met het Rad van Fortuin en veel mensen daar die dorst hadden. Wilsummers en 's-Heerenbroekers die gezellig met z'n allen de wedstrijd evalueerden en als broeders er nog een mooi feestje van gemaakt hebben.

Een tamme IJsselderby, 3 punten voor ons en helaas stond Wilsum met lege handen.
Op naar volgende week wanneer vv Kampen de tegenstander is en we weer vol aan de bak moeten!
Tags: