Programma het eerste

dinsdag 16 augustus 2022
's-Heerenbroek 1
ESC 1

Er zijn momenteel geen evenementen

vv 's-Heerenbroek gelukkige winnaar na zeer matig duel tegen vv Wijthmen

De geluidploeg van sportpark Broekerland had een lastige middag. Waar normaliter de namen van beide selecties en het arbitrale trio door de luidsprekers van het sportpark door het dorp schallen bleef dat helaas uit: lege batterijen....

Vervolgens stond al binnen een minuut spelen 0-2 op de borden. Het was niet dat de Wijthmeners zo scherp begonnen, maar wederom enig technisch malheur. Na een reset van het scorebord na een minuut of 7 stond de brilstand weer keurig op het bord. De tijdswaarneming liep derhalve niet helemaal in lijn met het officiële klokje van de scheidsrechter.

Ook verrassend; op inatief en vraag van 's-Heerenbroek werd er vandaag gestart met de tweede helft. Aanleiding hiervoor was dat gezien de vorige wedstrijd tegen VSW en eerdere wedstrijden dit seizoen meestal bij 's-Heerenbroek dan iets los komt en er uit een heel ander vaatje getapt kon worden dan de eerste helft die de groenhemden vaak wat afwezig beginnen.

Formeel gezien werd er natuurlijk wel een eerste helft gespeeld. Maar dat leverde voor 's- Heerenbroek naast drie gele kaarten weinig op. Voor beide ploegen 2 kleine kansen, maar de keepers werden nauwelijks getest. Dit resulteerde dan ook in een ruststand van 0-0.

Dan eindelijk de tweede helft! Het echte spektakel bleef uit. De wedstrijd golfde op en neeer. Wel had 's-Heerenbroek het overwicht en kreeg via Rob de kans op 1-0 hij vond in alle vrijheid de vuisten van de doelman. Kort daarna leverde een goed druk zet moment van Wim Kwakkel via Jesper Wennemers de 1-0 op. 's-Heerenbroek gaf daarna niks meer weg en vergat in de slotminuten eigenlijk nog de score uitbereiden. Een aantal snelle counters tegen het inmiddels met een extra spits spelende Wijthmen leverden geen resultaat op door slordig om te gaan met de geboden kansen.

Aankomende week staat de IJsselderby op het programma. Hopelijk wordt een ander schouwspel voorgelegd dan tijdens de "grote IJsselderby" van afgelopen zondag..
Al zal ondergetekende komende zaterdag wat meer vrede hebben met een zelfde uitslag op het scorebord.
Tags: