1e elftal

Wedstrijdverslag vv 's-Heerenbroek 1 - sc Genemuiden 2

Onder een fel schijnend zonnetje werd op het kunstgrasveld de warming up gedaan. De zon kon nog net een deel van het hoofdveld ontdooien, waardoor er een mooie afwisseling ontstond op de grasmat. Hier en daar een moerassige natte hoek, omgeploegde stukken en op enkele plekken nog een goed bevroren grasveld. Maar er kan gevoetbald worden! En zo werd met het stralende zonnetje om 13.00 afgetrapt onder leiding van arbiter Mijnheer.

Carlo had vandaag de eenzame leiding over de groenhemden. Waar de ene Freddy de wedstrijd in goede banen leidde was de andere Freddie met zijn gezin een welverdiend weekendje weg.

In een open wedstrijd met twee ploegen die zo goed als het kon probeerden te voetballen was 's-Heerenbroek de ploeg die op felheid de Genemuideners wist af te troeven. Tot een echt overwicht leidde dit echter niet. In de eerste minuten was 's-Heerenbroek 2 keer gevaarlijk met de kop, maar beide kopballen misten kracht om tot doelpunt verzilverd te worden. Het spel golfde op en neer, waar Genemuiden met het zoeken van de combinatie en daarna de diepte vooral doelman Visscher bereikte.

's-Heerenbroek kwam uiteindelijk op voorsprong via Björn Wezenberg die vanaf randje 16 met zijn linkerbeen strak langs de paal binnenschoot. Een snelle counter, waarbij de bal dit keer wel gevaarlijke Genemuider spits bereikte zette de stand weer gelijk. Hoewel het bij tijd en wijle lastig was om te combineren op de grasmat en de bal nog wel eens niet deed wat de 22 spelers in gedachten hadden creëerden beide ploegen het nodige gevaar. De achterhoede van Genemuiden had het lastig tegen de 's-Heerenbroekers en waren vele malen genoodzaakt de bal over de achterlijn te werken. De corners leverden niet het gewenste doelpunt.

Jonno Pruim zette echter na een fantastische voorzet van Sander Pelgrom vanaf de rechterkant de 2-1 op het scorebord, doordat de bal tussen de keeper en de verdediger inviel kon jonno de bal met zijn voet in de linkerhoek van de goal werken.

Vervolgend had 's-Heerenbroek een paar minuten van gebrekkige scherpte. Tot 2x toe werd de bal knullig vanuit de achterhoede naar voren gespeeld waar deze ergens rond de middellijn onderschept werd door een scherpe speler van Genemuiden. 2x een goede dieptepass resulteerde in 2 doelpunten. En zo stond er, tegen de verhouding in, 2-3 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Inmiddels had het zonnetje het onderspit moeten delven en trok een grauwe mistsluier over het Broekerland. Wellicht dat doelman Visscher het door deze lucht even niet meer wist en hij het daarom op zijn heupen kreeg. Of het nou een mislukte kapbeweging was of dat hij dacht alle rust te hebben... niemand die het weet, maar leidde in ieder geval tot een open doel en een 2-4 stand.

Een Genemuiden-speler merkte op dat 's-Heerenbroek rijp was voor nog een paar doelpunten en dat bleek. Waar eerst een aantal kansen vakkundig gemist werden, bracht Bjorn Wezenberg de spanning terug in de wedstrijd, de bal werd op het middenveld ingespeeld op Jesper wennemers, Jesper kon draaien en Jonno Pruim over de linkerkant wegsturen. Jonno kon het strafschopgebied insnijden en gaf een strakke voorzet, deze werd goed binnen gewerkt door Bjorn. Nog enkele gevaarlijke momenten in het strafschopgebied van Genemuiden leverden geen gelijkmaker op. Deze kwam er uiteindelijk wel na een goede steekbal van Martin van Ittersum op Jonno Pruim, de aanvaller kon het strafschopgebied gebied binnen dringen en kwam 1 op 1 met de keeper, in eerste instantie wist de keeper nog redding te brengen, maar in de rebound kon Jonno de bal in de goal werken. De stand was weer teruggebracht naar 4 tegen 4 , in enkele minuten speeltijd.

Het slotakkoord is nog even een nadere beschouwing waard. De doelpuntenmaker was er in ieder geval maar wat blij mee....

Bjorn werd op een meter of 25 van de goal tegen de grond gewerkt; vrije trap. Sander en Sander ontfermden zich over de bal. Wennemers wist natuurlijk dat deze bal niet aam hem besteed was en deed het welbekende "overstapje". Pelgröm echter raakte de bal met veel gevoel en stuurde het lederwerk naar de rechterbovenhoek. De doelman deed nog een poging de bal te keren maar zag tot zijn spijt de bal langs zich heen gaan. Via de onderkant van de lat stuitte de bal achter de doellijn en nadat de bal ook nog het dak van de goal raakte, klonk een luidde schreeuw. Het was Sander Pelgröm die met gebalde vuist juichend op het veld stond. Zijn rake knal bracht 's-Heerenbroek weer op voorsprong. Tot grote teleurstelling van Pelgröm was de videoreporter afwezig en is er dus geen beeldmateriaal van zijn goal. Al moet ik bekennen dat ik het juichen misschien nog wel mooier vond.

5-4 was tevens de eindstand. Voor 's-Heerenbroek een uitslag om trots op de te zijn, ook gezien het aantal kansen wat de ploeg bij elkaar heeft gespeeld. Weliswaar gaf het 4 doelpunten vrij gemakkelijk weg, maar verder was de ploeg de bovenliggende partij.

In de Kandelaar was ondertussen "Heel 's-Heerenbroek bakt" in volle gang. Een aantal dorpelingen stortte zich vol passie op het maken van een slof, en de zoete geuren waren alom aanwezig. Ook de selectie heeft genoten van een aantal baksels en zij waren unaniem: "erg lekker" en "dit mogen ze vaker doen".

Voor komend weekend staat er (nog) geen wedstrijd op het programma. Mocht er gespeeld worden valt dit te lezen op de site. Anders wensen we u fijne kerstdagen een gelukkig nieuwjaar en hopelijk mogen we u in januari weer langs de lijn verwelkomen

Tags:
bbm_advocaten.pngcafeeigenwijs.pngbernardkeppel.pngvandijkgroothandel.jpghofstederijopleidingen.pngfov.pngweeghel_gewasbescherming.pnghairqueen.pngrecyclingkampen.pngslagerijvanguilik.pngh_deleeuw.pngboerverzekeringen.pngphverhuur.pngloonbedrijf_bastiaan.pngschuttetweewielers.pngdeweste.pnghoutburcht.pngbastiaan_installatie.pngnl_ecco_com.pngblomauto.pngheutink&heij.pngmuldertweewielers.pngbergmakelaardij.pngdesmaakfactor.pngsheerenhoeve.pngbrugmedia.pngpartyverhuurzwolle.pngidagro.pngvisscher_mastenbroek.pngwielinkzalk.pnghet_notarieel.pngautotaalglas.pngvdbergmastenbroek.pngprofnormkampen.pngmailservicezwolle.pngsebo_personeelsdiensten.pnghetparochiehuis.pnguitgekookt.pngmachineverhuur123.pngumbouw.pngbbm_advocaten.pngcafeeigenwijs.pngbernardkeppel.pngvandijkgroothandel.jpghofstederijopleidingen.pngfov.pngweeghel_gewasbescherming.pnghairqueen.pngrecyclingkampen.pngslagerijvanguilik.pngh_deleeuw.pngboerverzekeringen.pngphverhuur.pngloonbedrijf_bastiaan.pngschuttetweewielers.pngdeweste.pnghoutburcht.pngbastiaan_installatie.pngnl_ecco_com.pngblomauto.pngheutink&heij.pngmuldertweewielers.pngbergmakelaardij.pngdesmaakfactor.pngsheerenhoeve.pngbrugmedia.pngpartyverhuurzwolle.pngidagro.pngvisscher_mastenbroek.pngwielinkzalk.pnghet_notarieel.pngautotaalglas.pngvdbergmastenbroek.pngprofnormkampen.pngmailservicezwolle.pngsebo_personeelsdiensten.pnghetparochiehuis.pnguitgekookt.pngmachineverhuur123.pngumbouw.png