Programma het eerste

zaterdag 25 september 2021
's-Heerenbroek 1
VHK 1

Er zijn momenteel geen evenementen

V.V. ’s-Heerenbroek begint overtuigend aan bekertoernooi

Afgelopen zaterdag stond de eerste officiële wedstrijd sinds elf maanden op het programma tegen MVV’69 uit Marle. Er werd dus vuurwerk verwacht door de staf. Helemaal gezien het feit dat de bekerwedstrijd van live verslag werd voorzien door RTV IJsselmond. De druk stond er dus goed op voor de spelersgroep.

’s-Heerenbroek begon scherp aan de wedstrijd, wat in de 4e minuut gelijk resulteerde in de 1-0 door Wim Kwakkel na een perfect aangesneden corner van Jesper Wennemers. Na de goal bleef de druk hoog richting het doel van MVV. Wederom was er een goede kans voor Wim na een goede actie van Jonno Pruim over de flank. Deze schiet hij echter gehaast hoog over. Jonno besluit kort daarna maar om voor eigen kans te gaan. En met succes: Vanaf randje zestien schiet hij de bal prachtig in de winkelhaak met zijn ‘zwakke’ linkerbeen, 2-0 in de 20e minuut. Nu zou je denken dat dit gelijk de mooiste goal van de middag was. Maar de 3-0 van Meule (William Meuleman) vlak voor rust mocht er ook zijn. Een afgeslagen corner wordt door Meule op randje zestien op heerlijke wijze in de kruising gevolleerd. Twee goals om in te lijsten dus. 3-0 was tevens de ruststand. Dit had echter ook 4-0 kunnen zijn. Vlak voor de 3-0 onderschepte Wim de bal op in de zestienmeter, legde af op zijn broer Gert en deze kon simpel binnentikken. Tot grote verbazing van velen werd deze goal echter afgekeurd wegens buitenspel. Dit leverde de nodige frustratie en concentratieverlies op binnen het team wat weer leidde tot enkele kansen voor MVV. Gescoord werd er echter niet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. ’s-Heerenbroek bepaalde het tempo en zette MVV onder druk. Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Uit het niets viel daarna in de 60e min de 3-1 na een lange bal van de centrale man van MVV. Mede door miscommunicatie binnen de verdediging kon de spits binnentikken. Gelukkig waren de jongens niet echt onder de indruk na deze tegengoal. Vanaf de aftrap werd de aanval gelijk weer opgezocht wat direct leidde tot de 4-1 van Henri de Leeuw. Na een goede combinatie tussen Bjorn Wezenberg en Desley van den Burg over de flank belandde de bal bij Henri die niet twijfelde en de bal tegen touwen werkte. Alle hoop op een goed resultaat voor MVV werd hiermee gelijk de kop ingedrukt. Hierna werden beide teams iets slordiger waardoor er door beide teams nog wat nare tikjes werden uitgedeeld. Dit kwam mede omdat de scheids vlak na een stevige overtreding aangaf dat hij de kaarten graag op zak wou houden deze wedstrijd. Hij hield echter wel woord. In de 84e min scoorde Henri ook nog even zijn 2e van middag na een vlot lopende aanval door het centrum. Beheerst schoot hij de bal onder de keeper door: 5-1. Tevens de eindstand van deze wedstrijd. Een goed begin dus van het bekertoernooi.

Volgende week zaterdag staat de volgende  bekerwedstrijd op het programma tegen Juliana’32 die het toernooi ook goed begon door te winnen van Bergentheim.

Ohja, Wilbert van der Kolk vond de douches een beetje koud en de druk mocht ook wel iets hoger. Hierdoor slechts een magere vijf als beoordeling. De gehaktballen van MVV komen er iets beter vanaf met een zesje. De saté stond iets te kort op het vuur en de gehaktbal mocht iets warmer. Verder hangt er een prima sfeertje bij deze vereniging achter de boerderij.

Tot volgende week!