Er zijn momenteel geen evenementen

Wiljen van Ittersum keert terug op het oude nest!

Wiljen

Wiljen van Ittersum keert terug op het oude nest!

’s-Heerenbroek – Vierdeklasser vv ’s-Heerenbroek heeft de eerste versterking voor komend seizoen dan eindelijk binnen. Na een jaar afwezigheid heeft ‘oude’ bekende Wiljen van Ittersum besloten terug te keren bij de ‘Groene Draken’.

Van Ittersum doorliep alle standaardelftallen van de ’s-Heerenbroeker jeugdopleiding en schopte als ware kilometervreter zelfs moeiteloos tot onbetwiste basisspeler in het eerste elftal.

Echter zijn boerenhart deed hem besluiten om een beloftevolle carrière als 4e klasse-speler in te ruilen voor periode van werken in het land van Kiwi’s, Maori’s en het land met circa 10x zoveel schapen dan inwoners, namelijk Nieuw-Zeeland.

Koeien melken kon hij al en dus leerde Wiljen bijvoorbeeld dat de ‘Haka’ uitsluitend een volksdans is en dus niet bedoeld om vrouwen te versieren en dat er ook kiwi’s bestaan met 2 pootjes en een snavel. Na dit uiterst leerzame jaar, waar hij zich pas écht kon ontpoppen als kilometervreter, heeft hij onlangs toch besloten terug te keren naar ons koude kikkerlandje.

Bij terugkomst in Nederland kreeg de 25-jarige allrounder meerdere aantrekkelijke aanbiedingen van diverse clubs, waaronder 2 parenclubs en een schapenscheerdersvereniging. Van Ittersum legde deze echter gewillig naast zich neer. “In tegenstelling tot gezonde koeien is voetballen voor ’s-Heerenbroek pas écht vet!”, was het veelzeggende commentaar van de Mastenbroeker boerenzoon die bovendien aangaf het afgelopen jaar wel meer te hebben gemist. “Ik heb echt ongelofelijke schik gehad met die Maori’s, wat een mafkezen zijn dat, maar de feestjes met die lui duurden vaak tot laat in de nacht en vervolgens sta je de volgende ochtend circa 2 uur lang weer al die verf van je smoel te poetsen, nee, doe mij dan maar de oer-hollandse Campina-boerderijdagen. Lekker rustig en daarbij prima te combineren met voetballen bij ’s-Heerenbroek.”

Voor het komende seizoen legt van Ittersum, zie zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, de lat hoog bij ’s-Heerenbroek. “Laten we hopen dat de geschiedenis zich deels zal herhalen en dat we wederom een gooi kunnen doen naar de titel in de 4e klasse. En dan hopelijk nu met happy end”, sluit Van Ittersum af in vloeibaar Engels.

De selectie van ’s-Heerenbroek lijkt met de komst van van Ittersum nagenoeg rond al sluit men niet uit nog een nieuwe verrassing uit de hoge hoed te toveren.

Bron:

www.transfermarkt.nl