Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

Hugo

#goedverhaal #lekkerkort 

Beste mannen, vrouwen, jongens, meisjes, homo’s, lesbiennes, travestieten, transgenders, genderneutralisten en natuurlijk ook iedereen die niet tot deze categorieën behoort, het is weer zover… Iets later dan normaal, maar met de kerst én de jaarwisseling achter de rug, heb ik zojuist besloten toch maar een jaaroverzicht(je) te typen voor onze plaatselijke VV. Voor een jaarverslag ben je echter wat inspiratie nodig en ik heb sterk het vermoeden dat een stelletje blokkeerfriezen mét gele hesjes iedere vorm van inspiratie de weg aan het versperren is richting mijn toch al niet al te uitgebreide brein. Dit alles heeft mij doen besluiten om het wat korter te houden. In de huidige tijd van sociale media wordt het mondiale nieuws je namelijk zo’n beetje opgedrongen en de kans dat je wat mist is zo onderhand nihil. Dat PSV kampioen is geworden, dat weet iedereen uiteraard, en mochten er desondanks wel mensen zijn die dit vergeten zijn of die dit niet mee hebben gekregen, dan sta ik deze ‘mensen’ graag te woord uiteraard, zodat ik het een en ander haarfijn kan uitleggen. Verder lijkt PEC Zwolle in het dal gesprongen waar het Nederlands elftal inmiddels weer uitgekropen is en presteert Ajax uitstekend in de Champions League. De prestaties welke onder de verantwoording vallen van onze eigen VV staan echter zelden ergens vermeld, tenzij u natuurlijk een vaste volger bent van onze site, facebookpagina of Brugmedia. Ook in 2018 logen de prestaties er niet om. Zo konden er in mei liefst 3 kampioenschappen worden gevierd van respectievelijk JO-8, Dames 1 en het 4e. De JO-8, destijds nog onder leiding van Jonas Bastiaan én kersverse vader Arjan Huzen, werd eigenlijk voor de winterstop al kampioen, maar gezien het feit dat er geen stand meer wordt bijgehouden door de KNVB word je als vereniging, aan het eind van een competitie, middels een mailtje op de hoogte gesteld van de uiteindelijke prestaties van de desbetreffende teams. De vreugde was er desondanks niet minder om en dit hoogtepunt heeft Arjan ertoe doen besluiten om de zijn functie als leider neer te leggen. Wij danken Arjan dan ook voor zijn tomeloze inzet en positiviteit van de afgelopen jaren richting de jongens.

Het kampioenschap van Dames 1 werd behaald na een enerverend duel tegen mede-kampioenskandidaat sv Epe. In de slotseconden werd een vrije trap dwars door de muur binnengeschoten, waardoor het duel definitief in het voordeel van de groen-zwarte brigade werd beslist. Bij een winnende treffer in de laatste minuut denk je al gauw aan de ‘1-0, 2-1 of 3-2’, echter was deze treffer inmiddels de 13e! van dit duel waardoor er een eindstand van 7-6 op het denkbeeldige scorebord stond. Na het laatste fluitsignaal van de beste ‘man’ op het veld, scheidsrechter G. Kwakkel, kon dan eindelijk het langverwachte kampioenschap worden gevierd.

Het 4e elftal, onder leiding van leider, speler, ledenwerver, shirtsponsor én boer Bert werd kampioen in de 6e klasse. Een prestatie van formaat, aangezien we voor een laatste kampioenschap van een seniorenelftal van vv ’s-Heerenbroek terug moeten naar de jaren ’90 waarin het 2e ooit een kampioenschap vierde. Voor velen kwam het kampioenschap dan ook vrij onverwacht. Toch had Erwin (sluit)Post het na een aantal wedstrijden al in de gaten. Als keeper van het 3e zag hij in dat de kans op een kampioenschap bij het 4e een behoorlijk stuk groter was. Na ongeveer 20 jaar keepen én voetballen op het laagste niveau wat er in Nederland voor handen is, heeft Erwin nimmer een kampioenschap mogen meemaken. Dit kon niet langer zo doorgaan en heel onopvallend en op een bijna slinkse wijze besloot hij stiekem doelman van het 4e te worden. Een verstandig besluit zo is gebleken. Het kampioenschap heeft de burgers/spelers bovendien weer moed gegeven en een aantal weken geleden hebben Wessel (de man van glas) en Rob (de man die de glazen leegdrinkt) dan ook voorzichtig door laten schemeren wellicht volgend seizoen weer aan te sluiten bij het 1e. Echter sinds de uitspraak van Wessel (“als ik dit seizoen een beetje blessure vrij blijf dan wil ik het graag weer in het eerste proberen”) heeft hij door een knie- en/of enkelblessure geen wedstrijd meer gespeeld, tsja…

Nu we het dan toch over het eerste hebben… Na een plaatsje in de middenmoot vorig seizoen, zijn de manschappen van sieradenhandelaar Wim Groen op dit moment terug te vinden op een teleurstellende 10e plaats in de competitie. Het is dan ook bijna niet te geloven dat het 1e elftal samen met koploper HTC de minste tegentreffers krijgt. In de achterhoede lijken er dan ook geen problemen, echter het middenveld en de voorhoede lijken regelmatig op, tsja, waar lijkt het eigenlijk op. Bij vlagen lijkt het nergens op. Natuurlijk zijn er wel fases in de wedstrijd welke onder de noemer ‘sterk’ geplaatst kunnen worden (dit betreft uiteraard een ‘mening’), echter is het jammer dat deze fases circa 10 tot 15 minuten duren en een wedstrijd daarentegen minimaal 90 minuten. Wellicht dat deze verhoudingen in de 2e seizoenshelft kunnen worden omgedraaid. Aan de sfeer zal het in ieder geval niet liggen, want onder het mom van ‘donders gezellig, vrijdags slecht’, wordt er nog iedere donderdag/vrijdag tot in de late uurtjes stevig ‘nageborreld’. Wellicht dat dit het resultaat is van een toernooi in Oostende (België) waar zowel het 1e als het 2e zich behoorlijk heeft laten gelden. Niet getuige het behaalde resultaat, maar meer tijdens het nachtleven in de Belgische kustplaats. Overal in het bruisende centrum waren ’s-Heerenbroekers overal (geen steeg uitgezonderd) te vinden en gezien het feit dat leeftijd tegenwoordig geen enkele rol meer speelt leverde dit zelfs voor de grootste casanova’s onder ons verassende resultaten op. De rest kunt u waarschijnlijk zelf wel invullen, maar deze nachtelijke avonturen kwam het tiki-taka spelletje van deze bonte verzameling nachtbrakers niet ten goede. Ongeveer 3 uur na terugkomst (inclusief nachtrust!) in het hotel moesten de eerste wedstrijden worden gespeeld. Met als resultaat dat door een enkeling voor aanvang van de wedstrijden nog wat Hollands welvaren via de onnatuurlijke weg de berm in werd gedeponeerd en iemand zich tijdens de wedstrijden beperkte tot het bewaken van de middencirkel. En geloof me, meer zat er ook echt niet in…

Hierbij is tevens het 2e ter sprake gekomen en dit elftal, onder leiding van Sjacco Cinqualbre, kreeg het door de prima resultaten voor elkaar om, enigszins per ongeluk, voor het eerst in de ‘rijke’ clubhistorie te promoveren naar de 3e klasse. Ook in deze klasse blijft het elftal behoorlijk op de been getuige de 8e plaats tot dusver. De trainingsopkomst van de laatste weken voor de winterstop baart echter behoorlijk zorgen. Veel te makkelijk wordt er door menig speler afgezegd (lekker makkelijk via de app) en in de week voor de laatste competitiewedstrijd van 2018 was er dan ook maar 1 speler die 2x getraind had, met als resultaat een 6-1 nederlaag tegen nota bene de hekkensluiter. Opmerkelijk genoeg waren er echter wel spelers na de training in de Kandelaar te vinden, met als argument dat ze het ‘net niet konden halen’. Dit geeft te denken en laten we hopen dat dit in 2019 geen vervolg krijgt, aangezien het seizoen dan nog wel eens behoorlijk in mineur zou kunnen eindigen.

Bij JO-17 eindigde het nieuwe seizoen voor Nicai daarentegen al veel te vroeg in mineur, aangezien hij in een duel met een tegenstander zijn been brak. Afgezien van het feit dat trainer Ane en leider Vale deze tegenvaller door de behoorlijk smalle selectie slecht konden gebruiken is dit natuurlijk bovenal een gigantische tegenvaller voor Nicai zelf. Toch lijkt het herstel voorspoediger te verlopen dan verwacht en Nikai hoopt dan ook na de winterstop de trainingen voorzichtig te kunnen hervatten. Afgelopen zomer besloot Arian Kragt overigens om een punt te zetten achter zijn functie als leider bij JO-17, welke hij jarenlang met verve vervulde. Uiteraard blijft Arian wel actief in de sponsorcommissie, maar hierbij willen wij hem desondanks toch bedanken voor de tomeloze inzet van de afgelopen jaren.

Oude liefde roest niet en zo kon het gebeuren dat Freddy van de Burg sinds dit seizoen weer op is gedoken als jeugdtrainer bij JO-15 Na een aantal uitstapjes bij IJVV en Dos Kampen, koos hij er toch voor om terug te keren naar zijn meest favoriete voetbalvereniging uit de gemeente Kampen. Samen met leider Bearny Palland doet hij zijn uiterste best om de arbeid van de trainers van vorig seizoen, Henri en Jesse, een succesvol vervolg te geven. Ook Henri en Jesse, die eveneens afgelopen zomer besloten hun taken neer te leggen, bedanken wij hiermee voor hun inspanningen van de afgelopen seizoenen.

Zoals u merkt hebben er dus weer diverse mutaties plaatsgevonden in het leiders- en trainersgilde. Naast bovenstaande vermeldingen zijn er met Jorge Carvalho (leider JO-13), Patrick van der Kolk, Julian Last, Ron Kalter (trainers JO-10), Daan Boersma en Bo van der Wetering (trainers JO-9) en Hetty Henniphof (leidster JO-7 4x4) aan het toch al illustere gezelschap toegevoegd. Daarbij heeft Wim Kwakkel zich aangediend als soort van materiaalman en doet hij zijn uiterste best om alle teams er weer keurig in dezelfde kleur en representatief bij te laten lopen. Dit gaat hem tot dusver uitstekend af, alleen is ook hij afhankelijk van het verantwoordelijkheidsbesef van de gebruikers en deze is helaas soms ver te zoeken. Maar goed, namens de club wensen wij hen dan ook veel succes in het komende jaar en bedanken wij hen voor de bereidheid om iets voor de steeds meer groeiende vereniging te willen betekenen.

Daarnaast zijn er naast nieuwe introducees natuurlijk ook mensen die afscheid nemen. Zo besloot scheidsrechter Noordman om na jaren (vraag mij niet hoeveel) trouwe dienst zijn functie als leidsman neer te leggen. Jarenlang heeft hij de plaatselijke vv regelmatig uit de brand geholpen door telkens weer een van de meest ondankbare taken binnen een voetbalvereniging te vervullen. Hetzelfde geldt voor scheidsrechter Koersen, die, helaas door fysieke ongemakken, eveneens genoodzaakt was om zich niet meer beschikbaar te stellen als scheidsrechter. Ze zullen zeker gemist worden de komende jaren, aangezien het in de huidige tijd van minder respectvolle jeugd en toenemende multiculturele jeugd- en seniorenelftallen met iets te korte lontjes, het lang niet meevalt om iemand te vinden die vrijwillig een wedstrijdje tussen 22 van deze testosteronbommen wil leiden. Maar goed, mocht u zich geroepen voelen dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Een andere vacature die binnen afzienbare tijd beschikbaar komt is die van voorzitter. Het is een kwestie van (korte) tijd, wanneer Piet van der Sluis zijn definitieve afscheid zal aankondigen. Sinds mensenheugenis is ‘Zeedieker’ Piet voorzitter van onze voetbalvereniging en heeft hij zijn ziel en zaligheid in de vereniging gestopt. Echter heeft hij tevens reeds door laten schemeren dat het definitieve afscheid steeds dichterbij komt. Hierbij wil ik dan ook een oproep doen aan eenieder die het idee heeft in aanmerking te komen voor deze functie, hier eens goed over na te denken. Aan het voorzitterschap van een voetbalvereniging zit geen vastgesteld werk- en/of denkniveau verbonden. Delegeren is tenslotte belangrijker dan goed kunnen leren. Bovendien is het belangrijk om de contacten met de Kandelaar goed te onderhouden en waar nodig nog wat te verbeteren, echter is een mutatie in het Kandelaarbestuur hiervoor waarschijnlijk ook noodzakelijk. Tevens zal je een speech moeten kunnen verzorgen tijdens de nieuwjaarsreceptie welke uiteraard moet zijn voorzien van een afsluitende one-liner. Wordt je meteen enthousiast bij het lezen van deze vaardig- en werkzaamheden, schroom dan niet om contact op te nemen en meld je direct aan op www.voorzittergezocht.nl. Neem hierbij geen overhaaste beslissing. Van blinde paniek is vooralsnog geen sprake. België was tenslotte rond 2011 het levende bewijs dat, zelfs een land, zonder regering soms nog beter functioneert dan mét, maar goed, we zullen de ‘vele’ reacties afwachten.

Tot zover het informele deel, maar eigenlijk ben ik er eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee. Aanstaande zaterdag 5 januari vindt het traditionele zaalvoetbaltoernooi in sporthal Cellesbroek plaats met aansluitend de nieuwjaarsreceptie en wellicht de allerlaatste speech van Piet, waar hij meerdere nieuwtjes en/of feitjes aangaande onze voetbalvereniging ten gehore zal brengen. Hoe dan ook lijkt het mij verstandig met name de goede herinneringen van het afgelopen jaar te bewaren. Zo is verzorger Geerd inmiddels herstellende van een operatie als gevolg van de bekendste ziekte ter wereld. Geen hele fijne herinnering uiteraard, maar het is wel bemoedigend om te zien hoe Geerd ermee omgaat. Vlak voor de winterstop heeft hij zich zelfs even kort voor de training in de kleedkamer laten zien en dat is dan wel weer iets positiefs om vast te houden voor het nieuwe jaar. Gezondheid is nimmer een vanzelfsprekendheid geweest, echter lijkt het de laatste jaren helaas meer een kwestie van tijd geworden.

Voor het komende jaar wil ik eenieder dan ook veel gezondheid, maar ook beterschap wensen indien deze gezondheid niet vanzelfsprekend is. Maak er een mooi jaar van en zoals Edwin Evers in zijn allerlaatste uitzending al zei, “Gun elkaar wat”. Tot ziens op 5 januari!

Hugo

123verhuur.pngoostindie.pngsebo.pngh_uitgekookt.pngid-agro.pngblom_auto.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pnghetparochiehuis.pngubink_meuleman_bouw.pngschutte.pngprofnorm.pngmail_service_zwolle.pngEcco-Nederland.pngautotaalglas.pngcafeeigenwijs.pngsmaakfactor.pnganytime.pnghairqueen.pnghoutburcht.pnghofstede_rijopleiding.pngbernardkeppel_cleaning.pngsheerenhoeve.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngbrugmedia.pnghdeleeuw.pngvdberg.pngvan_guilik.pngbastiaan_installatietechniek.pngbergmakelaardij.pngphverhuur.pngweeghel_gewasbescherming.pngbbm-advocaten.pngb0_mulder_tweewielers.png123verhuur.pngoostindie.pngsebo.pngh_uitgekookt.pngid-agro.pngblom_auto.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pnghetparochiehuis.pngubink_meuleman_bouw.pngschutte.pngprofnorm.pngmail_service_zwolle.pngEcco-Nederland.pngautotaalglas.pngcafeeigenwijs.pngsmaakfactor.pnganytime.pnghairqueen.pnghoutburcht.pnghofstede_rijopleiding.pngbernardkeppel_cleaning.pngsheerenhoeve.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngbrugmedia.pnghdeleeuw.pngvdberg.pngvan_guilik.pngbastiaan_installatietechniek.pngbergmakelaardij.pngphverhuur.pngweeghel_gewasbescherming.pngbbm-advocaten.pngb0_mulder_tweewielers.png