Geschreven door Clubwatcher op maandag 16 oktober 2017 09:54.

Afgelopen zaterdag heeft ’s-Heerenbroek ook haar derde derby (op rij) terecht verloren. Ditmaal was rivaal VV Wilsum te sterk voor de groenhemden. Door deze nederlaag bezet ’s-Heerenbroek momenteel de 12e positie op de ranglijst. Alleen HFC Storica uit Zwolle en EZC ’84 uit Epe staan nog onder ’s-Heerenbroek op de uiteindelijke rangschikking. Deze teleurstellende serie en nederlaag zal ongetwijfeld nog een staartje gaan krijgen voor de ploeg van trainer Wim Groen. Al lijkt het nu, in deze sportief moeilijke tijden, ook meer dan ooit belangrijk om ‘gewoon’ de rust te bewaren. Hoe moeilijk dat ook is, lijkt en voelt.

Derby’s en ’s-Heerenbroek. Het is, in tegenstelling tot vorig jaar, nog geen gelukkig huwelijk gebleken dit seizoen. In deze turbulente tijden voor ons (voorheen) altijd vredige dorpje, waarin de afkorting SHB sinds kort niet alleen meer ons dorp aanduidt maar ineens ook staat voor Sociale Huurwoningen Bouw, deelt de plaatselijke voetbalvereniging momenteel in de onrust die leeft binnen het dorp van de gemeente Kampen. Na afgelopen zaterdag 16.15 kan er overigens ook weer een nieuwe betekenis aan het verzamelwoord SHB verleent worden: Slap, Huiveringwekkend & Bedroevend. Want dat was het grote delen van de wedstrijd aan de ’s-Heerenbroeker zijde.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen VV Kampen voerde trainer Groen slechts één mutatie door in zijn basisopstelling. Voor William Dekker was weer een basisplek ingeruimd na een korte periode van overmatige afwezigheid. Dit ging ten faveure van Henri v/d Stouwe, die daardoor plaats mocht nemen op de reservebank. Naast v/d Stouwe zaten ook achtereenvolgens Wim Kwakkel, Stefan Gunnink, Marcel v/d Kolk, Jarno Heldoorn en reservekeeper Arjan Huzen op de bank bij de ’s-Heerenbroekers.

SHB begon behoorlijk goed aan de wedstrijd. Dit leidde al snel tot de eerste, grote kans voor de ’s-Heerenbroekers. Captain William Meuleman stuurde Gert Kwakkel met een handige steekbal de diepte in. Kwakkel drong vervolgens het vijandelijke zestienmetergebied in om de bal uiteindelijk af te leveren bij William Dekker. Bij zijn aanname ontbrak echter de controle waardoor de sterk keepende Chiel ten Hove van Wilsum uiteindelijk de schade wist te beperken. Het massaal toegestroomde publiek zag de goalie van Wilsum de bal uiteindelijk precies op tijd voor de voeten van Dekker wegplukken en voorkwam hiermee een vroege voorsprong voor de ‘s-Heerenbroekers. Dit wapenfeit was echter ook direct het laatste wapenfeit van de ’s-Heerenbroekers in de eerste helft. Dat feit zegt genoeg over het bijzondere matige voorkomen van de groenhemden deze wedstrijd.

VV Wilsum nam de regie namelijk meer en meer in handen en na tien minuten spelen waren de verhoudingen voor de eerste helft duidelijk: Wilsum was de bovenliggende partij en ’s-Heerenbroek kon daar bar weinig tegenover zetten. Het was aan keeper Jelmer Visscher te danken dat Wilsum echter niet scoorde. Visscher hield zijn ploeg meerdere malen goed op de been door sterk keeperswerk en daardoor mocht SHB zich gelukkig prijzen dat het met een gelijke stand van 0-0 de kleedkamer opzocht. Tijdens de rust zou Jonas Bastiaan vervangen worden door Henri v/d Stouwe.

Na de thee begon SHB wederom goed en dit leverde ook direct een tweetal (kop)kansen voor William Dekker op. Allereerst kreeg Dekker de bal op fraaie wijze aangeboden door de sterk invallende Henri v/d Stouwe. Na een goede, individuele actie over de rechterkant van het veld bracht v/d Stouwe de bal uiteindelijk hoog voor. Dekker wist deze voorzet echter niet te promoveren tot doelpunt; zijn harde kopbal vloog op een haar na langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten kreeg Dekker opnieuw een kopkans. Na een corner van Gert Kwakkel kreeg Dekker wederom de kans van de Wilsummer defensie om zijn geluk eens te beproeven. Zijn inzet eindigde uiteindelijk in de handen van keeper Ten Hove waardoor ook deze kans niet aan ’s-Heerenbroek besteed was. Na dit moment kreeg ’s-Heerenbroek nog een derde kans in deze korte oplevingsperiode. Henri v/d Stouwe wist de bal van dichtbij echter niet binnen te werken en zag zijn inzet op nipte wijze voorlangs gaan.

Na deze korte opleving van ’s-Heerenbroek was het echter weer VV Wilsum dat de klok sloeg. De ploeg nam de regie, evenals in de eerste helft, weer in handen om deze uiteindelijk niet meer weg te geven. Dit leidde wederom tot enkele kansen voor Wilsum, maar keer op keer was het weer doelman Visscher die erger wist te voorkomen. Toch moest de goalie van ’s-Heerenbroek na ongeveer 65 minuten voetbal capituleren. VV Wilsum kreeg teveel tijd van ’s-Heerenbroek om te combineren op de ’s-Heerenbroeker helft en dit resulteerde uiteindelijk in balbezit voor middenvelder Plette in het zestienmetergebied van ’s-Heerenbroek. Plette behield goed het overzicht en gaf spits Heldoorn uiteindelijk de kans om de 0-1 voor Wilsum van dichtbij binnen te tikken.

Deze treffer werd met veel gejuich ontvangen bij Wilsum en was direct ook een fikse tik op de neus van ’s-Heerenbroek. Al helemaal omdat ’s-Heerenbroek enkele minuten daarvoor via William Dekker de uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Dekker wist doelman Ten Hove echter niet te passeren in het één-op-één duel waardoor ’s-Heerenbroek wederom een kans liet liggen om de voorsprong in dit duel te pakken. Vlak voor deze kans was de onzichtbare Gert Kwakkel overigens al vervangen door broer Wim Kwakkel, die evenals v/d Stouwe een sterke invalbeurt kende.

Na de 0-1 volgde de 0-2 ook al relatief snel. Eigenlijk vond er een identieke situatie plaats voor het ’s-Heerenbroeker doel. Ditmaal was echter niet een Wilsummer, maar ’s-Heerenbroek verdediger Sander Wennemers het eindstation. Hij tikte een voorzet van Plette op ongelukkige wijze in eigen doel en bracht Wilsum hiermee onbedoeld op een 0-2 voorsprong. Vlak hiervoor was Sander Pelgrom al vervangen door Stefan Gunnink, wat tot gevolg had dat 's-Heerenbroek in de vorm van Mark Zieleman een nieuwe laatste man kreeg voor de resterende minuten. Deze voorsprong zou Wilsum niet meer uit handen geven, maar ook niet meer uitbreiden. ’s-Heerenbroek was na dit wapenfeit ook machteloos en moest zich na 95 minuten speeltijd gewonnen geven.

Zo eindigde ook deze derby in een fikse teleurstelling voor SHB, maar veel tijd om daarover te treuren is er niet. Aankomende zaterdag komt nieuwkomer Dieze West namelijk alweer op bezoek in ’s-Heerenbroek en dan zal het elftal van trainer Groen er weer moeten staan. Dieze West heeft momenteel zes punten vergaard en bezet daardoor een gedeelde zevende plaats. Bij een overwinning kan ’s-Heerenbroek dus weer aanhaken in de middenmoot. Dit gegeven, en het feit dat ’s-Heerenbroek het aan haar stand verplicht is om zich te revancheren voor de teleurstellende resultaten van de laatste weken, zou ervoor moeten zorgen dat de punten deze keer wel in ’s-Heerenbroek blijven. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Graag tot dan en wederom bedankt voor het lezen!

Geschreven door sw op vrijdag 13 oktober 2017 19:18.

Zaterdag staat de derby, V.V. ’s-Heerenbroek- V.V. Wilsum op het programma.

Pupil van deze week is Jeroen van de Kamp, keeper van JO9-1. Onder de leiding van coach Arjan wordt zaterdag aangetreden tegen ASV Dronten JO9-6.

Na een goede training van Jan Erik van afgelopen week zal er weer worden gestreden voor de punten, dit alles op de nieuwe kunstgrasmat. Een fijne mat aldus deze toekomstig kippenboer, tenminste zolang er maar op gevoetbald wordt, voor de kippen is het niks.

Jeroen koestert warme herinneringen aan de zaterdag waarop een 15-0 overwinning binnen werd gesleept.

De punten binnenhalen dat is waar het volgens Jeroen omdraait, de ballen moeten naar voren! (Iets waar de laatste man van het 1e vorige week de nodige moeite mee had.) Hij heeft er vertrouwen in dat het deze week goed afloopt, en dat mede keeper Visscher ‘’De nul’’ weet te behouden.

V.V. ’s-Heerenbroek – V.V. Wilsum eindigt in een 1-0, morgen vanaf 14.30 zullen we zien of Jeroen gelijk krijgt.

Graag zien we u langs de lijn deze zonnige derby-middag.

Geschreven door Clubwatcher op woensdag 11 oktober 2017 13:32.

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag opnieuw puntverlies geleden in de vierde klasse C. De uitwedstrijd tegen VV Kampen werd voor het eerst in de historie verloren door de groenhemden. Door deze nederlaag is ’s-Heerenbroek afgegleden naar een bedenkelijke 9e plaats op de ranglijst. Volgende week zal aangetreden worden tegen de huidige nummer 8 van de competitie: VV Wilsum.

Zoals gezegd is ’s-Heerenbroek het niet gewend; verliezen van VV Kampen. In de wetenschap dat dit nog nooit gebeurd was, maar dus ook in de wetenschap dat de eerste keer steeds dichterbij kwam, reisde ’s-Heerenbroek af richting Kampen met dezelfde basiself als de week daarvoor tegen SV Zalk. Bij VV Kampen was men zich ook meer dan bewust van het feit dat het nog nooit van ’s-Heerenbroek gewonnen had. In het verleden was de ploeg menig keer dichtbij geweest, maar steeds weer wist ’s-Heerenbroek in extremis een punt, of zelfs drie punten, uit het vuur te slepen. Vandaag zou het zover echter niet komen; VV Kampen strafte de persoonlijke fouten aan ’s-Heerenbroeker zijde genadeloos af en daartegenover kon ’s-Heerenbroek, en dan met name in de eerste helft, veel te weinig tegenover zetten.

Op het natte wedstrijddecor van VV Kampen, die me qua staat zelfs een beetje aan ons veld deed denken, begonnen de blauw-witten aanzienlijk feller dan ’s-Heerenbroek. VV Kampen zette vroeg druk op de ’s-Heerenbroeker defensie, was sterk in de duels, was overal één of twee stappen eerder en hield de linies kort op elkaar. Al deze factoren hadden tot gevolg dat ’s-Heerenbroek geen moment in haar spel kwam, waardoor het voetballen voor de groenhemden moeilijker en moeilijker werd. Zoals u allicht al wel hebt kunnen proeven aan mijn commentaar, stelde ’s-Heerenbroek daar bar weinig inzet, beleving en duelkracht tegenover. De ploeg van trainer Wim Groen speelde zielloos, slap en ontzettend tam en creëerde daardoor in de eerste helft geen enkele kans voor zichzelf.

Wel creëerden de groenhemden meer dan genoeg kansen aan de andere kant van het veld voor VV Kampen. Allereerst was er een afschuwelijk misverstand tussen keeper Visscher en laatste man Pelgrom. Een lange bal van VV Kampen viel tussen de laatste man en de keeper van ’s-Heerenbroek in. Beide spelers snelden richting de bal, maar de communicatie tussenbeide was dusdanig slecht dat Pelgrom de bal pardoes langs de uitkomende Visscher heen speelde. Voor de meegelopen spits van Kampen was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het verlaten doel van ’s-Heerenbroek te deponeren. Deze meer dan lullige en zure tegentreffer, in combinatie met het bedroevende spel tot op dat moment, gaf de ’s-Heerenbroeker staf en spelers nou niet bepaald meer moed op een goede afloop. Kampen daarentegen rook bloed en loerde op een tweede treffer, die uiteindelijk ook nog zou vallen voor rust.

Bij een ingooi van ’s-Heerenbroek op de helft van VV Kampen verloor de ploeg de bal op knullige wijze. Een ingooi van Robert Palland werd op simpele wijze onderschept en VV Kampen schakelde vervolgens razendsnel om. Bij ’s-Heerenbroek waren er veel te veel mensen in de voorwaartse beweging waardoor het perspectief van Kampen alleen maar groter werd. De rappe aanvaller van VV Kampen ontdeed zich op te simpele wijze van laatste man Pelgrom waardoor hij vrijuit op kon stomen richting het ’s-Heerenbroeker doel. Hierbij behield hij goed het overzicht en bracht hij vervolgens zijn meegelopen teamgenoot (ondanks een uiterste krachtsinspanning van Sander Wennemers) in stelling om uiteindelijk simpel de 2-0 tegen de touwen te schieten. Vervolgens klonk enkele minuten later het rustsignaal en deze kwam voor ’s-Heerenbroek nou niet bepaald ongelegen. 

Na een zeldzame donderpreek van trainer Groen kwam ’s-Heerenbroek aanzienlijk sterker uit de kleedkamer. De ploeg wist zich beter in de wedstrijd te knokken, al kwam dat ook deels door een wat gemakzuchtiger Kampen. In de rust was William Dekker overigens in het veld gekomen voor Jesper Wennemers en diverse minuten later zou Rob Henniphof de vervanger worden van Henri v/d Stouwe. Door deze wisselingen probeerde trainer Groen wat nieuwe energie in de wedstrijd te brengen en dit bleek dan ook een goede keus. Buiten een indirecte vrije trap op 10 meter van het vijandelijke doel, die Sander Pelgrom niet langs de massaal opgetrokken muur wist te krijgen, resulteerde het betere spel van ’s-Heerenbroek echter niet direct in grote kansen of doelpunten. Toch was aanvaller Gert Kwakkel na zo’n 60 minuten voetbal wel ineens heel dichtbij. Middenvelder Jonas Bastiaan stuurde Kwakkel in de diepte met een goede kopbal. Kwakkel lobte de bal met veel gevoel over de uitkomende doelman van Kampen, maar zag zijn inzet uiteindelijk via de onderkant van de lat weer het veld in stuiteren. De rebound was daarna niet besteed aan William Meuleman en William Dekker.

Deze kans liet ’s-Heerenbroek zien dat er weldegelijk nog wat te behalen viel in de Kamper defensie. Het leek er dan ook sterk op dat ’s-Heerenbroek zichzelf beter in de wedstrijd speelde, maar toen viel de 3-0 plots aan de andere kant. Wederom was het een foutieve terugspeelbal van Pelgrom die keeper Visscher niet wist te bereiken. Dit kwam mede door het feit dat Visscher uitgleed. Wederom werd dit knullig gecreëerde buitenkansje dankbaar benut door de aanval van VV Kampen waardoor niet de 2-1 op het scorebord stond, maar de 3-0.

Na dit hachelijke moment werd Pelgrom uit zijn lijden verlost en zijn vervanger was de gepasseerde middenvelder Wim Kwakkel. ’s-Heerenbroek ging één-op-één spelen achterin waardoor de druk naar voren werd opgeschroefd en de ruimtes achterin groter werden. VV Kampen wist deze geboden ruimte echter niet tot nauwelijks te benutten. ’s-Heerenbroek daarentegen ging wel effectief om met de nieuwe manier van spelen. Gert Kwakkel veroverde de bal aan de zijlijn en wist Rob Henniphof te bereiken. Henniphof behield goed het overzicht, bracht de losgekomen William Dekker in stelling en Dekker maakte vervolgens dit buitenkansje goed af; 3-1. Vlak voor dit moment had Henniphof zijn geluk ook al eens beproefd, maar hij zag zijn fraaie volley op katachtige wijze gekeerd worden door de goalie van Kampen.

Deze goal smaakte voor ’s-Heerenbroek naar meer en zodoende drukte het Kampen waar mogelijk nog verder naar achteren toe. Uiteindelijk resulteerde dit ook nog in de 3-2. Een fraaie crossbal van Gert Kwakkel bereikte het hoofd van William Dekker. Dekker kon de bal vervolgens panklaar leggen bij de tweede paal, waar rechtsback Robert Palland plots was opgedoken. Palland kon de bal simpel binnen knikken en er op die manier 3-2 van maken. Spannend werd het vervolgens echter niet meer aangezien de dienstdoende arbiter vrijwel direct affloot. Het ’s-Heerenbroeker slotoffensief kwam dus te laat op gang en een nieuwe nederlaag in het nog prille seizoen was een feit.

Zodoende leed ’s-Heerenbroek (evenals vorige week) een uiterst gevoelige nederlaag, die eigenlijk niet meer dan terecht genoemd kan worden. De ploeg van trainer Groen maakt simpelweg veel te veel (grote) persoonlijke fouten waardoor het zichzelf steeds weer in een lastig parket brengt. Aankomende zaterdag zullen deze fouten absoluut uit het spel moeten en zal de ploeg veel meer scherpte, inzet en beleving moeten tonen tegen aardsrivaal Wilsum. Na de oorwassing van vorig seizoen (0-6 overwinning van ‘s-Heerenbroek) zal Wilsum zinnen op revanche en dus is ’s-Heerenbroek bij voorbaat flink gewaarschuwd. Daarnaast zijn de te verdelen drie punten aan beide zijden broodnodig met het oog op de ranglijst en dus mag er genoeg van deze ontmoeting verwacht worden. De aanvang van de derby is 14.30 uur op Sportpark Broekerland.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag opnieuw puntverlies geleden in de vierde klasse C. De uitwedstrijd tegen VV Kampen werd voor het eerst in de historie verloren door de groenhemden. Door deze nederlaag is ’s-Heerenbroek afgegleden naar een bedenkelijke 9e plaats op de ranglijst. Volgende week zal aangetreden worden tegen de huidige nummer 8 van de competitie: VV Wilsum.

Zoals gezegd is ’s-Heerenbroek het niet gewend; verliezen van VV Kampen. In de wetenschap dat dit nog nooit gebeurd was, maar dus ook in de wetenschap dat de eerste keer steeds dichterbij kwam, rees ’s-Heerenbroek af richting Kampen met dezelfde basiself als de week daarvoor tegen SV Zalk. Bij VV Kampen was men zich ook meer dan bewust van het feit dat het nog nooit van ’s-Heerenbroek gewonnen had. In het verleden was de ploeg menig keer dichtbij geweest, maar steeds weer wist ’s-Heerenbroek in extremis een punt, of zelfs drie punten, uit het vuur te slepen. Vandaag zou het zover echter niet komen; VV Kampen strafte de persoonlijke fouten aan ’s-Heerenbroeker zijde genadeloos af en daartegenover kon ’s-Heerenbroek, en dan met name in de eerste helft, veel te weinig tegenover zetten.

Op het natte wedstrijddecor van VV Kampen, die me qua staat zelfs een beetje aan ons veld deed denken, begonnen de blauw-witten aanzienlijk feller dan ’s-Heerenbroek. VV Kampen zette vroeg druk op de ’s-Heerenbroeker defensie, was sterk in de duels, was overal één of twee stappen eerder en hield de linies kort op elkaar. Al deze factoren hadden tot gevolg dat ’s-Heerenbroek geen moment in haar spel kwam, waardoor het voetballen voor de groenhemden moeilijker en moeilijker werd. Zoals u allicht al wel hebt kunnen proeven aan mijn commentaar, stelde ’s-Heerenbroek daar bar weinig inzet, beleving en duelkracht tegenover. De ploeg van trainer Wim Groen speelde zielloos, slap en ontzettend tam en creëerde daardoor in de eerste helft geen enkele kans voor zichzelf.

Wel creëerden de groenhemden meer dan genoeg kansen aan de andere kant van het veld voor VV Kampen. Allereerst was er een afschuwelijk misverstand tussen keeper Visscher en laatste man Pelgrom. Een lange bal van VV Kampen viel tussen de laatste man en de keeper van ’s-Heerenbroek in. Beide spelers snelden richting de bal, maar de communicatie tussenbeide was dusdanig slecht dat Pelgrom de bal pardoes langs de uitkomende Visscher heen speelde. Voor de meegelopen spits van Kampen was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het verlaten doel van ’s-Heerenbroek te deponeren. Deze meer dan lullige en zure tegentreffer, in combinatie met het bedroevende spel tot op dat moment, gaf de ’s-Heerenbroeker staf en spelers nou niet bepaald meer moed op een goede afloop. Kampen daarentegen rook bloed en loerde op een tweede treffer, die uiteindelijk ook nog zou vallen voor rust.

Bij een ingooi van ’s-Heerenbroek op de helft van VV Kampen verloor de ploeg de bal op knullige wijze. Een ingooi van Robert Palland werd op simpele wijze onderschept en VV Kampen schakelde vervolgens razendsnel om. Bij ’s-Heerenbroek waren er veel te veel mensen in de voorwaartse beweging waardoor het perspectief van Kampen alleen maar groter werd. De rappe aanvaller van VV Kampen ontdeed zich op te simpele wijze van laatste man Pelgrom waardoor hij vrijuit op kon stomen richting het ’s-Heerenbroeker doel. Hierbij behield hij goed het overzicht en bracht hij vervolgens zijn meegelopen teamgenoot (ondanks een uiterste krachtsinspanning van Sander Wennemers) in stelling om uiteindelijk simpel de 2-0 tegen de touwen te schieten. Vervolgens klonk enkele minuten later het rustsignaal en deze kwam voor ’s-Heerenbroek nou niet bepaald ongelegen. 

Na een zeldzame donderpreek van trainer Groen kwam ’s-Heerenbroek aanzienlijk sterker uit de kleedkamer. De ploeg wist zich beter in de wedstrijd te knokken, al kwam dat ook deels door een wat gemakzuchtiger Kampen. In de rust was William Dekker overigens in het veld gekomen voor Jesper Wennemers en diverse minuten later zou Rob Henniphof de vervanger worden van Henri v/d Stouwe. Door deze wisselingen probeerde trainer Groen wat nieuwe energie in de wedstrijd te brengen en dit bleek dan ook een goede keus. Buiten een indirecte vrije trap op 10 meter van het vijandelijke doel, die Sander Pelgrom niet langs de massaal opgetrokken muur wist te krijgen, resulteerde het betere spel van ’s-Heerenbroek echter niet direct in grote kansen of doelpunten. Toch was aanvaller Gert Kwakkel na zo’n 60 minuten voetbal wel ineens heel dichtbij. Middenvelder Jonas Bastiaan stuurde Kwakkel in de diepte met een goede kopbal. Kwakkel lobte de bal met veel gevoel over de uitkomende doelman van Kampen, maar zag zijn inzet uiteindelijk via de onderkant van de lat weer het veld in stuiteren. De rebound was daarna niet besteed aan William Meuleman en William Dekker.

Deze kans liet ’s-Heerenbroek zien dat er weldegelijk nog wat te behalen viel in de Kamper defensie. Het leek er dan ook sterk op dat ’s-Heerenbroek zichzelf beter in de wedstrijd speelde, maar toen viel de 3-0 plots aan de andere kant. Wederom was het een foutieve terugspeelbal van Pelgrom die keeper Visscher niet wist te bereiken. Dit kwam mede door het feit dat Visscher uitgleed. Wederom werd dit knullig gecreëerde buitenkansje dankbaar benut door de aanval van VV Kampen waardoor niet de 2-1 op het scorebord stond, maar de 3-0.

Na dit hachelijke moment werd Pelgrom uit zijn lijden verlost en zijn vervanger was de gepasseerde middenvelder Wim Kwakkel. ’s-Heerenbroek ging één-op-één spelen achterin waardoor de druk naar voren werd opgeschroefd en de ruimtes achterin groter werden. VV Kampen wist deze geboden ruimte echter niet tot nauwelijks te benutten. ’s-Heerenbroek daarentegen ging wel effectief om met de nieuwe manier van spelen. Gert Kwakkel veroverde de bal aan de zijlijn en wist Rob Henniphof te bereiken. Henniphof behield goed het overzicht, bracht de losgekomen William Dekker in stelling en Dekker maakte vervolgens dit buitenkansje goed af; 3-1. Vlak voor dit moment had Henniphof zijn geluk ook al eens beproefd, maar hij zag zijn fraaie volley op katachtige wijze gekeerd worden door de goalie van Kampen.

Deze goal smaakte voor ’s-Heerenbroek naar meer en zodoende drukte het Kampen waar mogelijk nog verder naar achteren toe. Uiteindelijk resulteerde dit ook nog in de 3-2. Een fraaie crossbal van Gert Kwakkel bereikte het hoofd van William Dekker. Dekker kon de bal vervolgens panklaar leggen bij de tweede paal, waar rechtsback Robert Palland plots was opgedoken. Palland kon de bal simpel binnen knikken en er op die manier 3-2 van maken. Spannend werd het vervolgens echter niet meer aangezien de dienstdoende arbiter vrijwel direct affloot. Het ’s-Heerenbroeker slotoffensief kwam dus te laat op gang en een nieuwe nederlaag in het nog prille seizoen was een feit.

Zodoende leed ’s-Heerenbroek (evenals vorige week) een uiterst gevoelige nederlaag, die eigenlijk niet meer dan terecht genoemd kan worden. De ploeg van trainer Groen maakt simpelweg veel te veel (grote) persoonlijke fouten waardoor het zichzelf steeds weer in een lastig parket brengt. Aankomende zaterdag zullen deze fouten absoluut uit het spel moeten en zal de ploeg veel meer scherpte, inzet en beleving moeten tonen tegen aardsrivaal Wilsum. Na de oorwassing van vorig seizoen (0-6 overwinning van ‘s-Heerenbroek) zal Wilsum zinnen op revanche en dus is ’s-Heerenbroek bij voorbaat flink gewaarschuwd. Daarnaast zijn de te verdelen drie punten aan beide zijden broodnodig met het oog op de ranglijst en dus mag er genoeg van deze ontmoeting verwacht worden. De aanvang van de derby is 14.30 uur op Sportpark Broekerland.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

Programma het Eerste

zaterdag 21 oktober 2017
's-Heerenbroek
-
Dieze West

Aanvang: 14:30


4e Klasse C

Evenementen

weeghel_gewasbescherming.pngoostindie.pngbastiaan.pngbeensbootmotoren.pngboerverzekeringen.pnghdeleeuw.pngbbm-advocaten.pnghairqueen.pngsebo.pngautotaalglas.pngmail_service_zwolle.pnghetparochiehuis.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngschutte.pnganytime.pngsheerenhoeve.pngubink_meuleman_bouw.pngbergmakelaardij.pngmorrenhof.pngbeers.pnggarageklaassen.pngvan_guilik.pngbrugmedia.pngsmaakfactor.pngphverhuur.pnghoutburcht.pngcafeeigenwijs.png123verhuur.pngvdberg.pngbastiaan_installatietechniek.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngweeghel_gewasbescherming.pngoostindie.pngbastiaan.pngbeensbootmotoren.pngboerverzekeringen.pnghdeleeuw.pngbbm-advocaten.pnghairqueen.pngsebo.pngautotaalglas.pngmail_service_zwolle.pnghetparochiehuis.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngschutte.pnganytime.pngsheerenhoeve.pngubink_meuleman_bouw.pngbergmakelaardij.pngmorrenhof.pngbeers.pnggarageklaassen.pngvan_guilik.pngbrugmedia.pngsmaakfactor.pngphverhuur.pnghoutburcht.pngcafeeigenwijs.png123verhuur.pngvdberg.pngbastiaan_installatietechniek.pngculinairegroenteman_vanmarle.png