Jeugd onder 17

Afdrukken

Hard werken loont.

Geschreven door Arian Kragt. Posted in Jeugd onder 17

Organiet…. Orgoni….. Ogranieta…… Zucht. Wat een k…. woord. Organisatorisch was het woord van vandaag.

We speelden vandaag eindelijk weer eens en wel bij onze buren van CSV. Een behoorlijk uit de kluiten gewassen vereniging inmiddels. Of eigenlijk al jaren. Dat het zo kortbij is, is het enige voordeel aan spelen tegen CSV. Niet dat de mensen daar onaardig zijn of dat de kleedkamers niet goed zijn. De velden zijn ook prima. Helemaal als je op het hoofdveld mag acteren zoals wij afgelopen zaterdag. Maar het is zo massaal. Helemaal in de ochtend. Honderden kinderen schreeuwen dat het een lieve lust is maar vallen in het niet bij een kudde hysterische moeders die daar nog weer bovenuit proberen te komen. Niks voor een groepje gematigde boeren zoals wij. Vandaar misschien dat wij pas om 15 uur welkom waren. Het zonnetje scheen, je hoorde de vogels fluiten en de lucht was strak blauw. Alle ingrediënten voor een fantastische voetbalmiddag.

Zoals altijd kijk ik onder de warming-up ook altijd even op de andere helft van het veld. En ik moet zeggen dat ik wel een beetje schrok van wat ik zag. Een flitsend positiespel werd afgegeven als een soort waarschuwing. En we hebben deze waarschuwing maar serieus genomen. We zouden organisatorisch enorm goed moeten zijn wilden we resultaat halen.

En we waren organisatorisch goed. Iedereen gaf 110% in waar hij goed in is. De één kan nou eenmaal van alles met een bal, behalve hem veroveren. Een ander kan geweldig ballen veroveren maar weet dan weer niet zo goed wat hij er mee moet. We hebben ze die niet zo snel zijn maar een fabelachtige traptechniek hebben, we hebben ze ook die vlug als water zijn maar nog geen deuk in een pakje boter trappen. We hebben al die kwaliteiten vandaag gemengd tot een stevige muur waar de individuen van CSV niet door konden komen.

De amusementswaarde was -1. Maar wat kon ons het schelen. Wij zouden wel even opgerold worden door CSV was onze mannen op school verteld. Nou mooi niet. Oké, CSV had wel 80% balbezit. Ze speelden met geduld. De kansen zouden immers wel komen. En die kwamen ook. Voor ons. Tot 2 keer toe hadden we een heel goede mogelijkheid op de 0-1. Het zou onterecht geweest zijn zal ik eerlijk toegeven. En bij ons klonk dan ook een luide kreet van opluchting en trots toen het eindsignaal klonk en wij met hard werken een punt meenamen naar de andere kant van de spoorlijn. Een mooi voorbeeld van hoe je met beperkte middelen een heel eind kan komen door goed samen te werken en elkaars kwaliteiten te benutten en te waarderen. Nu zorgen dat we dit uitbouwen en zelf ook aan voetballen toe gaan komen.

Programma het Eerste

zaterdag 22 september 2018
's-Heerenbroek
-
Bruchterveld

1 - 1


zaterdag 29 september 2018
MVV '69
-
's-Heerenbroek

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

hetparochiehuis.pnggarageklaassen.png123verhuur.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbbm-advocaten.pnghairqueen.pnganytime.pngubink_meuleman_bouw.pngmorrenhof.pngbeers.pngboerverzekeringen.pngmail_service_zwolle.pngvdberg.pngsheerenhoeve.pngbastiaan_installatietechniek.pngsmaakfactor.pngcafeeigenwijs.pngvan_guilik.pngbrugmedia.pngphverhuur.pngautotaalglas.pnghdeleeuw.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngoostindie.pnghoutburcht.pngbergmakelaardij.pngschutte.pngbeensbootmotoren.pngweeghel_gewasbescherming.pngsebo.pngbastiaan.pnghetparochiehuis.pnggarageklaassen.png123verhuur.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbbm-advocaten.pnghairqueen.pnganytime.pngubink_meuleman_bouw.pngmorrenhof.pngbeers.pngboerverzekeringen.pngmail_service_zwolle.pngvdberg.pngsheerenhoeve.pngbastiaan_installatietechniek.pngsmaakfactor.pngcafeeigenwijs.pngvan_guilik.pngbrugmedia.pngphverhuur.pngautotaalglas.pnghdeleeuw.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngoostindie.pnghoutburcht.pngbergmakelaardij.pngschutte.pngbeensbootmotoren.pngweeghel_gewasbescherming.pngsebo.pngbastiaan.png