Dames

Dames 1 KAMPIOEN!!

Na een bloedstollende wedstrijd tegen (inmiddels ex-) koploper sv Epe werd een knappe 7-6 (je verzint het niet) overwinning behaald en daarmee het welverdiende kampioenschap. Een kwartier voor tijd leek met een 5-4 voorsprong de buit al ongeveer binnen, ware het niet dat Epe in een tijdsbestek van 2 minuten en 13 seconden de wedstrijd op zijn kop zette door op een 5-6 voorsprong te komen. Wat vervolgens gebeurde onder de fontanellen van de dames is een raadsel, maar het had hoe dan ook een positief effect. Als eerste werd de pijngrens uitgeschakeld wat ervoor zorgde dat ik voor het eerst in mijn leven iemand lachend met kramp over het veld heb zien hinkelen. Vervolgens werd ervoor gekozen om het 'opbouwen van achteruit'te vervangen voor de meer effectieve 'lange peer' speelwijze. De dames van sv Epe zagen louter 's-Heerenbroekster rugnummers, wat al snel zorgde voor de 6-6. Met nog 3 minuten op de klok was het alles of niets. Bij Epe lukte werkelijk niets meer, zelfs een bal over een railing van 1,01 meter schieten om tijd te rekken was teveel gevraagd. Het kon dan ook niet anders of de 7-6 die in de lucht hing moest een keer naar beneden vallen. Het duurde tot de allerlaatste minuut tot de prima leidende scheidsrechter Gert Kwakkel (hij was de enige en daarmee tevens beste 'man' van het veld) 's-Heerenbroek een vrije trap bezorgde op een aantrekkelijke afstand voor het groen-roze kanon Irene. Met veel gevoel werd het gaatje gevonden in de, laat ik het zo zeggen, nogal bijzondere Epese muur, waardoor de 7-6 binnenviel. De opluchting was dan ook groot toen scheidsrechter Kwakkel blies voor het eindsignaal. Eindelijk écht kampioen!! Na een virtueel kamioenschap vóór de winter volgde dan nu de terechte beloning voor een prima seizoen. Er waren bloemen en tevens was daar dan eindelijk de rondrit op de platte kar (lees: vrachtwagen). Met succestrainer Vale achter het stuur (we gaan er maar vanuit dat hij uitsluitend dronken was van geluk) werden al toeterend de straten van zowel 's-Heerenbroek als Wilsum onveilig gemaakt om vervolgens terug te keren in de Kandelaar om daar te genieten van een welverdient hapje en drankje.

Dames! Namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Chapeau!!

Dames kampioen 2018 small(klik op de foto voor een vergroting)

Kok verhuur

Wedstrijdsponsors