4e elftal

4de | Road to final: Hele snelle planga

Het vierde heeft dit weekend goede zaken gedaan in de race om het kampioenschap. In een beladen wedstrijd tegen directe concurrent ESC op het (altijd spokende) ‘’Broekerland’’ stapte het elftal met een dik verdiende 7-2 overwinning van het veld.


Door de informatievoorziening van vorige week nam de bekendheid in het bestaan van dit elftal een enorme vlucht. Waar ik als supporter normaal wordt vergezeld door bruisende windvlagen of stekende zonnestralen was het zaterdag zowaar druk langs de lijn…. Waar menig inwoner in `s- Heerenbroek om +/- 13:00 uur werd opgeschrikt door meerdere oorverdovende knallen en hierbij dachten aan een chinees nieuwjaar of met spoed naar zolder vlogen om te kijken of de ketel niet was ontploft, bleek niks minder waar. De knallen waren van een totaal ander aard… Onder leiding van Ferdi K alias ‘’The Real Deal’’ was The Green Army het groene monster van onze club, normaal actief bij het 1ste elftal, met fakkels en vuurwerk gekomen om de manschappen van het 4de steun te betuigen in de strijd om het kampioenschap. Tevens zijn er selectiespelers uit het vlaggenschip van de vereniging bewust steun blijven betuigen ondanks dat ze een (verplichte) wedstrijdbespreking moesten bijwonen, welke echt (maar dan echt) nooit hetzelfde zijn en je deze absoluut niet mag missen wil je die middag met meer dan 0 punten van het veld stappen (0 – 8 winst). Het feit dat deze spelers een helft bankzitten over hebben voor het 4de verdient een echte snelle Planga! Deze Planga is minder in beeld bij bepaalde spelers van het 4de. De aanloop naar deze wedstrijd zorgde namelijk voor de nodige onrust binnen de spelersgroep en haar supporters(-s). Alles gaat en staat met een juiste voorbereiding, maar in hoeverre wijk je af van je normale patroon met zulke wedstrijden waar het er echt om gaat!? Waar de gemiddelde speler vrijdags niet wil denken aan zaterdag EN zich zaterdag weinig tot niks meer kan herinneren van de vrijdag, was het deze week  “Radleravond’’ in de keet. Ook gingen spelers op tijd naar bed en werd er in plaats van een flinke stoeipartij (met wat dan ook) niet deelgenomen of zelf opgestart, nee de spanning zat er flink in! Ongebruikelijk vaak plassen die ochtend en blijvende trilling in de handen (echt niet tegen te roken). Op een enkele speler na natuurlijk. Je hebt altijd zo`n ‘’ervaren’’ speler welke soortgelijke wedstrijden al heeft meegemaakt. Vaak zijn dit spelers die de 30 al ruim zijn gepasseerd en hierbij ook resistent lijken voor het gebruik van alcohol en de (met name) lichamelijke gevolgen hiervan. Helaas is dit bij de speler in kwestie in detail iets anders, namelijk is hij net 30 geworden en zeker, maar dan ook echt verre van resistent gezien het gebruik van alcohol. Erger nog, na meer dan 5 radlers weet de speler vaak al niet eens meer dat het zomer is en rijdt hij met zijn trekker richting Dalfsen om daar zijn strooidienst te draaien. Gelukkig herpakte de speler in kwestie zich, kwam hij ‘’iets’’ te laat en speelde hij de wedstrijd bijna uit met een assist en spectaculaire omhaal in de kruising.  

Even terug…Nadat de rookontwikkeling, afkomstig van de fakkels van ‘’The Green Army’’, was opgestegen en ik vanaf de tribune de paaltjes van afrastering weer kon zien floot dhr. Noordman af. Direct vanaf de eerste minuut was 
`s -Heerenbroek feller en ging het vol gas af op zijn prooi. De spelers van ESC leken wel uitgestapte toeristen bij de Beekse Bergen waar de spelers van `s-Heerenbroek de jacht hadden geopend. Boer Mino tekende al snel voor de 1-0, heerlijk begin! Toen de spelers van ESC de auto weer hadden gevonden en de rust  was weder gekeerd stelde het snel orde op zaken door te tekenen voor de 1-1. Even was er paniek maar met name door Jan ‘’poolski’’ van der Weerd, welke zijn beste wedstrijd van dit seizoen speelde, kwamen er snel weer kansen om de voorsprong terug te pakken. Jan is echt een speler op de spreekwoordelijke brommer, oftewel; Gas, gang maken, zigzaggen door de pionnetjes en eindeloos rondjes rijden tot dat de benzine op is. Aangezien Jan ‘’poolski’’ vrachtwagenchauffeur is en 99,4% zit tijdens zijn werk plus thuis 100 % in de keet tijdens zijn vrije tijd, is de benzine echter wel snel op. Daarnaast is Jan ‘’Poolski’’ niet snel tevreden, zoals een echte sportman betaamd, waardoor hij weinig voldoening haalt uit goede acties en assist`jes. Dit leidt vaak tot bijna suïcidaal gedrag tijdens de rust (totaal onnodig). Jan buig even voorover, veertjes voor jou; Man of the match, vanuit het panel van Henk dan (2 stemmers). Helaas heeft Niels Hullen zichzelf weer als man of the match gekozen, vat dit niet te negatief op. Ook viel mij een nieuwe speler op vanaf de tribune?! Al vernam ik dat het een gelegenheidsspeler was, strak in het vel met armspieren zo dik als de kuitspieren en andersom. Hendrik ‘’Redbull’’ Rietman, de schrik van elke vader in de omgeving (dochters binnen). Ook overstekende dieren, wandelaars, fietsers, sporters en gewoon normale mensen zijn angstig voor de kleine spierbundel, wat meer met zijn rij-kwaliteiten te maken heeft. Hendrik ‘’Redbull’’ Rietman is zo`n speler die dwars door een ander heenloopt en, in tegenstelling tot ‘’Poolski’’, nooit last heeft van een lege tank. Een echte Bluemotion GTI V8, maar dan wel met dikke bumpers en getinte ruitjes. Hendrik was doorslaggevend met o.a. twee assist’jes en een aantal puike acties, maar geen doelpunt (geloof ik).  

Eerlijk, door alle commotie/prikkels met het vuurwerk en het snel veranderende scoreverloop kan ik niet alle doelpunten meer voor de geest halen. Tot de rust weet ik alles nog wel….. Mij niet verteld dat wanneer je met Ferdi K (Green Army) in de rust gaat zitten de regel geldt; Kannetje de man!? Dat schijnt echt The Real Deal te zijn. De tweede helft liep `s-Heerenbroek verder uit en liet het ECS in ongeloof en teleurstelling weer huiswaarts gaan, ongelooflijk teleurstellend, aldus de aanvoerder.

Met de zege tegen ESC staat `s- Heerenbroek 4 gelijk in punten met VV Kampen. Beide teams moeten nog 2 wedstrijden spelen waarbij `s- Heerenbroek 4 een beter doelsaldo heeft t.o.v. van onze ‘’sportieve’’ vrienden uit Kampen.  Aanstaande zaterdag spelen de heren van het 4de een uitwedstrijd bij WVF waarbij het met winst (en de nodige doelpunten) de week erop kampioen kan worden op het eigen vertrouwde Broekerland.
Ohja….Zaterdagnacht 03:00 uur; ‘’ Maar uhh.. het is nog niet gewonnen hè, nog twee potjes donderse S.T, S.T R.ijders’’. aldus Enzo Voort.    

Ik probeer u op de hoogte te houden. Bij succes aankomend weekend zie ik u graag de laatste wedstrijd tegen Doornspijk langs de lijn, met uw eigen snelle planga!  

Gr Henk  

 

 
 

 

 

 

Programma het Eerste

zaterdag 20 oktober 2018
SVV '56
-
's-Heerenbroek

2 - 1


zaterdag 27 oktober 2018
's-Heerenbroek
-
Wilsum

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

oostindie.pngbbm-advocaten.pngvdberg.pngsebo.pnghdeleeuw.pngsheerenhoeve.pngbeensbootmotoren.pngphverhuur.pngweeghel_gewasbescherming.pngmorrenhof.png123verhuur.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngcafeeigenwijs.pngvan_guilik.pngubink_meuleman_bouw.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pnghairqueen.pngbergmakelaardij.pnggarageklaassen.pngboerverzekeringen.pngbeers.pnghoutburcht.pnganytime.pngbastiaan.pnghetparochiehuis.pngautotaalglas.pngmail_service_zwolle.pngbastiaan_installatietechniek.pngschutte.pngsmaakfactor.pngbrugmedia.pngoostindie.pngbbm-advocaten.pngvdberg.pngsebo.pnghdeleeuw.pngsheerenhoeve.pngbeensbootmotoren.pngphverhuur.pngweeghel_gewasbescherming.pngmorrenhof.png123verhuur.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngcafeeigenwijs.pngvan_guilik.pngubink_meuleman_bouw.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pnghairqueen.pngbergmakelaardij.pnggarageklaassen.pngboerverzekeringen.pngbeers.pnghoutburcht.pnganytime.pngbastiaan.pnghetparochiehuis.pngautotaalglas.pngmail_service_zwolle.pngbastiaan_installatietechniek.pngschutte.pngsmaakfactor.pngbrugmedia.png