4e elftal

Hé pssst psssst, het ‘’vierde’’ doet nog mee

Van onbegrip naar begrip binnen de vereniging. Het 4de elftal streeft nog altijd haar seizoensdoelstelling na; het kampioenschap!
In de lijn van deze, laten we stellen verrassende ontwikkeling, lijkt het een logische volgende stap om de bekendheid naast alle voetballende ontwikkeling verder vorm te geven door mij (als objectieve supporter en fan) aan te stellen om u zo af en toe mee te nemen in het wel en wee binnen het team en de competitie.  Geen speler wil dit en ik kijk toch elke week dus er zat niks anders op.
 
Want, waar het voorheen met name ging over koeien, maaien, voeren en inmaken gaat het gesprek vandaag de dag over spelvormen, aanvalstactieken en trainingsintensiteit.
Over trainen gesproken, ook dit vindt wekelijks plaats op woensdagavond 20:15 uur. Onder leiding van Jan ‘’burpy’’ de Groot alias ‘’de trainert’’ wordt wekelijks gewerkt aan schotkracht en spelinzicht, waar een toenemend aantal spelers zich bij aansluit. Zelfs boer Bert (tevens broeksponsor) schijnt hierbij aanwezig te zijn. Waar Bert voorheen vooral fungeerde als klagende boer over het niks krijgen vanuit de club, geen betrokkenheid en slechte passes met trouwens een direct zeikerige toon van aard (andere 4de watchers zullen dit herkennen) heeft hij zich, totaal in dienst van het team, opgesteld als DE Mino Raiola van de vereniging.

Waar een normale overschrijving wordt overdacht en besproken met familie en vrienden met als extra slot op de deur ‘’een nachtje erover slapen’’, heeft boer Bert er een hele andere tactiek op losgelaten. Lees, je gaat alle dorpsfeesten af, koopt er voor een G….vermogen aan munten en laat jongens die je uit een ver ver verleden kent van gezicht totaal volgieten met bier, Let op! Niet te snel met dat contract aankomen! Eerst laat Bert de ‘’speler’’ werkelijk alles met betrekking tot selectievoetbal totaal afbranden, ‘’trainen, die vieze verplichting’’ en ‘’wedstrijdbesprekingen, wie heeft daar tijd voor?!’’. Als de gifbeker helemaal leeg is begint Bert met het stellen van vragen als ‘’gezelligheid, dat is toch belangrijk? Een biertje drinken, altijd spelen en wel er volledig voor gaan is toch ook mooi? En meedoen voor de titel, dat wil je toch als voetballer?’’. Wankelend op de benen geeft elke speler uiteindelijk toe en vloeien de JA`s ongegeneerd over de lippen:  ‘’ja, gezelligheid is ook belangrijk…. Ja altijd spelen zonder trainverplichting is niet mis….. Ja kampioen worden lukt bij selectievoetbal toch niet…… Zodra Bert 2 bierviltjes heeft vol geturfd met JA`s EN merkt dat benaderde kandidaat begint te knikkebollen dan trekt hij de eerst mogelijke statafel naar zich toe en haalt de overschrijvingspapieren uit de broek en drukt de pen in de hand…. Voordat de ‘’speler’’ het weet staat die krabbel en wordt het slachtoffer `s ochtends wakker met de melding; U bent toegevoegd aan de groepsapp `s- heerenbroek 4 12:00 uur aanwezig. Uit zeer betrouwbare bron heb ik overigens vernomen dat een ene F. Mijnheer ook deze tactiek probeert toe te passen voor het 1ste elftal, maar echter steeds weer bij het turven van de JA`s zelf begint te knikkebollen en daarna aan een statafel in slaap valt waardoor het contract vaak in de broek blijft………. (tip: niet zelf van de muntjes drinken)
Zo heeft boer Mino al diverse spelers aangetrokken waarbij er een team is ontstaan met grote diversiteit van (culturele) achtergronden en (politieke) interesses.
Zo heeft dit seizoen Robertjan ‘’vreven’’ Kampfhof besloten zijn longinhoud weer wat op te frissen, is Rik ‘’the Rock’’ Kroeze uitgebouwd en weer verliefd, dus uitslovend achterin terug en heeft Wessel ‘’luciel’’ besloten zijn enkels weer eens op het spel te zetten. Op de valreep, na het dorpsfeestseizoen heeft ook Rob ‘’Handsome (dikke) rob’’ de verleiding van Boer Mino niet kunnen weerstaan en besloten aan te sluiten. Daar is halverwege het seizoen keeper Arie ‘’pinkie’’ Post bijgekomen. Arie rook de kans om toch nog een keer kampioen te worden, dat laat je natuurlijk niet liggen en eens per 2 maand een wedstrijd bij het 3de spelen als ze een keer genoeg mensen hebben daagt ook niet uit. Eerdere seizoenen zijn spelers uit werkelijk alle keten, café s en feesttenten in de weide omgeving leeggeroofd door Boer Mino. Inmiddels telt het team 20 spelers met ieder zijn eigen kwaliteit. Even een paar kwaliteiten in de spotlight: Ruud’’kung Fu’’ van Born, vliegt naar elke bal met de benen op gelijke hoogte als de armen (dan raak je altijd wel iets, zeer effectief). Altijd iets raken is ook de specialiteit van Bram B, alleen is het nooit de bal. Ook aanwezig Ronald ‘’rooie’’ van I, altijd op zoek naar een panna (maakt niet uit waar) en Erwin ‘’Barney’’ Barneveld ook wel PIEW PIEW genoemd, dit om zijn tamelijk ongecontroleerde schotkracht in verticale richting. In de laatste wedstrijd zag ik dat Barney van ruim 30 meter (waarom??) een bal op goal probeerde te schieten met zijn linker been, waar hij vervolgens mee in de grond trapte en alles afscheurde en voor de rest van dit seizoen aan de kant moet zitten. Dit weet hij overigens zelf nog niet.

Nu hoor ik u denken, hoe komt deze man aan zijn informatie? Naast het kijken krijg ik regelmatig ‘’inside information’’ doorgestuurd van een heuse vlogger, Voicelogger.
Johan ‘’blankie Enzovoort’’ heeft dit jaar besloten om zijn leven vast te leggen via de voicerecorder met een opmerkelijke piek in opnames op zaterdagnacht?! Het onderwerp is elke week weer afwachten maar het zorgt voor het nodige vermaak op de zondagochtend. 

Even terug naar het voetbal. Want zoals de titel doet beseffen doet `s Heerenbroek 4 mee voor de titel… Aankomende zaterdag speelt het thuis tegen ESC 5 om 13:00 uur de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als het aan Niels Hullen ligt spelen we ze ‘’to the Window to the wall’’ en verkiest hij zichzelf weer tot man van de wedstrijd, zoals elke week. Mocht u aantrekkelijk en aanvallend voetbal willen zien over meerdere schijven?
Kom dan vooral niet kijken zaterdag. Voor spanning en paniek nodig ik u van harte uit.

Ik verwacht naast mij weinig supporters, ik praat u snel weer bij.

Mvg, Henk 

Programma het Eerste

zaterdag 20 oktober 2018
SVV '56
-
's-Heerenbroek

2 - 1


zaterdag 27 oktober 2018
's-Heerenbroek
-
Wilsum

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

brugmedia.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pngbeensbootmotoren.pngautotaalglas.pnghairqueen.pngweeghel_gewasbescherming.pngphverhuur.pngcafeeigenwijs.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pnghetparochiehuis.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngsebo.pngbbm-advocaten.pngvdberg.pngbeers.pngsheerenhoeve.pnggarageklaassen.pngsmaakfactor.png123verhuur.pngbastiaan_installatietechniek.pngbergmakelaardij.pngmail_service_zwolle.pnghdeleeuw.pngubink_meuleman_bouw.pnghoutburcht.pnganytime.pngmorrenhof.pngoostindie.pngvan_guilik.pngschutte.pngbrugmedia.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pngbeensbootmotoren.pngautotaalglas.pnghairqueen.pngweeghel_gewasbescherming.pngphverhuur.pngcafeeigenwijs.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pnghetparochiehuis.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngsebo.pngbbm-advocaten.pngvdberg.pngbeers.pngsheerenhoeve.pnggarageklaassen.pngsmaakfactor.png123verhuur.pngbastiaan_installatietechniek.pngbergmakelaardij.pngmail_service_zwolle.pnghdeleeuw.pngubink_meuleman_bouw.pnghoutburcht.pnganytime.pngmorrenhof.pngoostindie.pngvan_guilik.pngschutte.png