Programma het eerste

zaterdag 15 augustus 2020
Vitesse'63 Koekange
-
's-Heerenbroek 1

Aanvang: 14:30


donderdag 20 augustus 2020
EFC'58 ( bij Hatto Heim)
-
's-Heerenbroek 1

Aanvang: 19:30


4e Klasse D

Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

1e elftal

Wat als er gewoon gevoetbald werd? Deel 4

Part 4 groot

Op een bijzonder aangename zaterdagmiddag 16 mei mocht ’s-Heerenbroek aantreden voor haar 25ste competitiewedstrijd van dit seizoen; de uitwedstrijd naar Dieze West. De Zwolse ploeg is een traditioneel lastige tegenstander voor ’s-Heerenbroek, waarbij met name de uitwedstrijden vrijwel nooit in een overwinning omgezet worden. Om uitzicht te houden op het kampioenschap, en deze misschien zelfs al wel binnen te halen, moest er echter wel gewonnen worden. Met deze wetenschap nam de druk voor de groenhemden dus alleen maar verder toe met het oog op deze wedstrijd. 

En ook vandaag zou winnen weer een flinke uitdaging blijken. Want voetballen op een weiland waar zelfs een hobbelpaard zijn handen voor om zou draaien is lastig, maar voetballen op een plastic mat waar je om de rubberdampen heen moet rennen is nog lastiger. En laat dat nou net de situatie wezen waar ’s-Heerenbroek afgelopen zaterdag mee moest dealen; warmte, rubber en druk.

Naast het feit dat alle condities dus niet optimaal waren voor een stel uit de kluiten gewassen boeren, kende de ploeg ook de nodige personele problemen. Deze kwamen voornamelijk voort uit de wedstrijd tegen VSW, zoals u wellicht vorige week gelezen heeft. Laten we beginnen bij de reservebank. Trainer Freddie v/d Burg moest het namelijk zonder zijn assistent Carlo stellen. Laatstgenoemde besloot tegen VSW de vlag te verstoppen in de assistent-scheidsrechter, waarna deze later operatief verwijderd moest worden. De dokter schreef de desbetreffende assistent-scheidsrechter één week lang pijnstillers en luiers voor, waarna de KNVB het passend vond om ook dader Carlo het spel voor één week te ontzeggen. Naar verluidt hebben beide heren de strijdbijl inmiddels begraven, al moest Carlo spitten daar de assistent niet durfde te bukken in zijn nabijheid.

Verder kon ook linksback Sander niet opdraven. Zijn kamikazevlucht tegen VSW, die uiteindelijk eindigde op de enkels van zijn directe tegenstander, leverde hem namelijk eveneens een rode kaart op. In eerste instantie leek tegenover dit gemis wel een terugkeer van Rob te staan, maar ook daarin kwam ’s-Heerenbroek bedrogen uit. Rob leek zijn ogen namelijk weer op tijd los te hebben na het portie klappen welke hij tegen VSW had ontvangen, maar na een meningsverschil met vrouw Annegreet was Rob helaas weer terug bij af.

In het doel kon men helaas niet beschikken over doelman Jelmer. Na zijn bezoek aan de kapper besloot de goalie van ’s-Heerenbroek weer te gaan klussen, waarbij hij een sloophamer op zijn eigen tenen liet vallen. De grote teen van Visscher bleek te gehavend om aan de aftrap te verschijnen, waardoor doelman Ica plaats nam onder de lat, en dit verder zeker naar behoren deed!

Wel keerde Wim terug in de selectie. Hij was weer hersteld van zijn klachten nadat hij de val van broer Gert had gebroken. Gelukkig duurde zijn revalidatie niet zo lang als de tijd die is ingecalculeerd voor het bouwproject, waardoor Wim alweer snel op kon draven. Speciale complimenten moeten daarbij wel uitgaan naar verzorger Jac, die Wim uiteindelijk op tijd fit kreeg met een uitgekiend revalidatietraject, gebaseerd op Herstel en Balanz.  

Om dit gemis op te vangen, besloot v/d Burg enkele oudgedienden aan te laten treden. Zo richting het kampioenschap leek het de succestrainer een gouden zet om meer ervaring toe te voegen aan zijn selectie, waardoor hij uitkwam bij assistent Freddy voor de verdedigingslinie, Wilhelm v. L (beter bekend als Lentho) als draver op het middenrif, keeperstrainer Henk B als reservekeeper en voorzitter Piet v/d S als stormram voor de aanval. Laatstgenoemde werd geselecteerd omdat hij, vooral naar eigen zeggen, de beste spits ooit is van de plaatselijke VV. Alle genoemde spelers startten overigens wel op de reservebank.

De wedstrijd begon onfortuinlijk, want al na 5 minuten moest Meule zich laten wisselen. De middenvelder, die ook klokkenluider van beroep had kunnen worden, had al zijn benen van tevoren goed ingesmeerd met vaseline, maar dit bleek slechts uitstel van executie. Vol schuur- en derdegraadsverbrandingsplekken (mooi woord voor scrabble) aan het onderstel, door het brandende rubber en de verwoestende hitte, moest de routinier zich laten wisselen. Hierdoor moest trainer v/d Burg al snel moest schakelen. De meest logische wissel vond plaats; Meule werd vervangen door Lentho.

Door deze wissel was de ploeg even hevig ontzet, waardoor de 1-0 al snel op het scorebord verscheen. Sander P gleed een strakke voorzet onbedoeld in eigen goal, waardoor ’s-Heerenbroek al snel tegen een achterstand aankeek. Hier had Sander P zo de P van in, dat hij zich direct liet wisselen. P vond namelijk dat scheidsrechter Blom een overtreding over het hoofd had gezien, maar ook na raadpleging van de VAR bleek dit doelpunt rechtsgeldig. Resumerend; P eruit, Freddy erin.

Deze wissel had al snel het tweede en het derde doelpunt tot gevolg. ’s-Heerenbroek voetbalt namelijk al sinds jaar en dag op de buitenspelval in de achterhoede, waardoor de ploeg altijd op 30 meter van eigen doel verdedigd. Dit draaide de ploeg nu echter de nek om. De frisse Freddy presteerde het namelijk om een voorsprong van ongeveer 20 meter in 5 seconden weg te geven, waardoor de aanvaller van Dieze nog 10 meter over had om zijn eerste doelpunt van de middag te maken.

Het derde thuisdoelpunt viel vanuit een vergelijkbare situatie. Alle drie de verdedigers stapten op de buitenspelval, maar hadden er daarbij niet op gerekend dat Freddy nog tegen de doelpaal aan lag na zijn eerste sprint, aan het zuurstof welteverstaan. Hiermee hief hij het buitenspel dus op, waardoor de 3-0 ook een feit was.

In het restant van de wedstrijd wist ’s-Heerenbroek nog twee gevaarlijke momenten te creëren. Het eerste moment vond plaats aan de zijlijn, Piet erin dreigde te komen. Bij zijn warming-up scheurde hij echter beide hamstrings af waardoor hij zijn terugkeer nog even uit mag stellen. Hierdoor mocht Gert tot zijn grote geluk blijven staan, wat resulteerde in een overenthousiaste knuffelpartij met zijn directe tegenstander. Dit directe contact werd echter niet op waarde geschat door de speler(s) van Dieze, waardoor de situatie uiteindelijk uitmondde in een groepsknuffel met een wat agressief karakter. Nadat alle knuffelende spelers uit elkaar gehaald waren, ontvingen alle betrokkenen een gele prent, behalve Gert zelf. Dit omdat zijn gebaar natuurlijk op naastenliefde gebaseerd was en hij absoluut geen kwade bedoelingen had. Dankzij de scheidsrechter kan hij dus wel ‘gewoon’ aanwezig zijn bij de derby van aanstaande zaterdag.

Het tweede gevaarlijke moment kwam op naam van Lentho. De middenvelder omspeelde drie tegenstanders, en ging daarmee alleen richting het doel van Dieze voor de hoopgevende 3-1. Een windvlaag gooide echter roet in het eten, daar Lentho een kilo rubberen korrels in zijn ogen kreeg, faliekant langs de bal maaide en zo zijn vurig gehoopte treffer in schoonheid zag sterven en in rubberen wolken zag verdampen.

De middenvelder bleek vervolgens zo ontroostbaar, dat hij zich liet vervangen door keeper Henk. Henk kon helaas geen potten, maar wel benen, breken in de hem gegunde speeltijd. Uiteindelijk leed ’s-Heerenbroek dus een gevoelige 3-0 nederlaag in haar één na laatste wedstrijd van het seizoen.

Toch heeft ’s-Heerenbroek het kampioenschap nog steeds in eigen hand. Directe concurrent WZC speelde namelijk op spectaculaire wijze gelijk tegen VV Wijthmen: 4-4. ’t Harde deed daarentegen wel ‘gewoon’ wat het moest doen, en dat was 0-9 winnen in en tegen Wilsum.

En dit maakt de titelstrijd op de slotdag, waar mogelijk, nog spannender. Alle drie de ploegen kunnen zich nog tot kampioen kronen op de laatste speeldag, daar ’s-Heerenbroek nu 47 punten heeft, WZC 46 en ’t Harde 45. Een overwinning staat voor 3 punten, een gelijkspel voor 1 punt en een nederlaag voor 0 punten. Dat u het even weet.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd op het spel die, hoe dan ook, voor altijd de geschiedenisboeken in zal gaan: ’s-Heerenbroek – Wilsum. De spanning stijgt, want zal ’s-Heerenbroek in deze wedstrijd wél met de spanning en de immense druk om kunnen gaan? U hoort het volgende week!

houtburcht.pnganytime.pngschutte.pngh_uitgekookt.pngweeghel_gewasbescherming.pngvan_guilik.pngautotaalglas.pnghetparochiehuis.pngbbm-advocaten.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngbernardkeppel_cleaning.pnghdeleeuw.pngblom_auto.pnghairqueen.pngoostindie.pngid-agro.pngvdberg.pnghofstede_rijopleiding.pngbergmakelaardij.pngubink_meuleman_bouw.pngphverhuur.pngbrugmedia.pngprofnorm.pngsmaakfactor.png123verhuur.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pngcafeeigenwijs.pngmail_service_zwolle.pngbastiaan_installatietechniek.pngsheerenhoeve.pngb0_mulder_tweewielers.pngsebo.pngEcco-Nederland.pnghoutburcht.pnganytime.pngschutte.pngh_uitgekookt.pngweeghel_gewasbescherming.pngvan_guilik.pngautotaalglas.pnghetparochiehuis.pngbbm-advocaten.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngbernardkeppel_cleaning.pnghdeleeuw.pngblom_auto.pnghairqueen.pngoostindie.pngid-agro.pngvdberg.pnghofstede_rijopleiding.pngbergmakelaardij.pngubink_meuleman_bouw.pngphverhuur.pngbrugmedia.pngprofnorm.pngsmaakfactor.png123verhuur.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pngcafeeigenwijs.pngmail_service_zwolle.pngbastiaan_installatietechniek.pngsheerenhoeve.pngb0_mulder_tweewielers.pngsebo.pngEcco-Nederland.png