Programma het eerste

donderdag 20 augustus 2020
EFC'58 ( bij Hatto Heim)
's-Heerenbroek 1

Er zijn momenteel geen evenementen

Wat als er gewoon gevoetbald werd? Deel 2

Part 2 groot

Het wedstrijdschema voor zaterdag 25 april 2020 was er eentje om je vingers bij af te likken als een ijsje in de kokende zon. ’s-Heerenbroek ontving in eigen huis medeconcurrent en tevens nummer 3 ’t Harde, terwijl nummer 2 WZC op bezoek ging bij VV Wilsum.

Langzaam maar zeker begint ’s-Heerenbroek te veranderen in een ware voetbalstad waarbij de kampioenskoorts ergere vormen begint aan te nemen dan de gemiddelde griep in ons land.

Het dorp is nog nooit zo’n eenheid geweest als nu, met allemaal één gezamenlijk doel: kampioen worden van de beste vierde klasse D ooit. Toch maakt deze spanning ook bijzondere dingen los in het dorp, maar daarover later meer.

Vorige week won de ploeg van Carlo v/d Burg en Freddie Bergsma met de hakken over de sloot van Reaal Dronten. Waar achteraf met name nog over gesproken werd, was de reservebeurt van aanvoerder William Meuleman (beter bekend als Meule) en de moordaanslag op Gert Kwakkel, die naar eigen zeggen nog steeds totaal geen idee heeft waarom King A. het op hem gemunt had.

Omdat de vaste supporters bang waren dat het trainersduo uit IJsselmuiden wederom ‘hun’ Meule op de bank zou houden, zijn zij een petitie binnen het dorp gestart. Bij de basisschool om precies te zijn. In ruil voor een lolly mocht de plaatselijke jeugd voor het eerst in hun leven een handtekening zetten, wat uiteindelijk liefst 80 handtekeningen opleverde. Aangevuld met diverse handtekeningen van mooie moeders kwam het totaal op 120. Gewapend met deze petitie, en diverse spandoeken, besloten de vaste supporters richting IJsselmuiden te trekken, onder aanvoering van diehard supporter G-J.

Kreten als ‘leeftijd is slechts een getal’, ‘Ervaring gaat boven kwaliteit’ en ‘hoe ouder, hoe gekker’ deden het trainersduo uiteindelijk overtuigen om wel met ‘Meule’ aan de aftrap te beginnen. Dit ging echter ten faveure van Martin van Ittersum, die daarom genoegen moest nemen met een plaats op de alom gehate reservebank. Van Ittersum maakte echter geen stampij, krabte een keer op zijn kale achterhoofd en besloot dat het goed was zo.

Aanvankelijk leek Wessel van Dijk ook niet op tijd fit genoeg voor deze wedstrijd, maar dankzij een paar nieuwe enkelbanden die vader Jan op het werk had gevonden, kon hij toch fris en fruitig aan de start verschijnen. Leraar en afgestudeerd ‘HBO-Apekooitje’ Wim Kwakkel complementeerde het middenrif deze middag.

Wie echter dacht dat de onrustige voorbereiding hiermee klaar was, kwam bedrogen uit. Een uur voor de aftrap op Sportpark Broekerland verzamelden zich namelijk twee groepen in het land van Boer Bert. De Wapenvelder Knokploeg, die onderweg was naar Wilsum, besloot namelijk de confrontatie aan te gaan met ‘the Green Army’ die onder leiding stond van H. R.

Zonder een winnaar hiervan aan te wijzen, kan ik u wel meedelen dat H. R. na afloop van deze confrontatie een van de weinige leden van ‘The Green Army’ was die wel aan de lijn stond. Onder zijn toeziend (blauwe) oog werd er om 14.30 uur in het heerlijke zonnetje afgetrapt. Maar wat voor ’s-Heerenbroek een geweldige voetbalmiddag had moeten worden, eindigde in een forse tegenvaller.

’t Harde ging namelijk furieus van start, al had dat ook mede met de ’s-Heerenbroeker achterhoede te maken. Keeper Jelmer Visscher was namelijk al enkele maanden niet meer bij de kapper geweest. De financiële situatie van de keeper liet dit namelijk niet toe in verband met een uit de hand gelopen verbouwing, waardoor zijn ‘looks’ even op de tweede plek kwamen te staan. De anders altijd zo ijdele keeper zag daardoor geen hand meer voor ogen, waardoor ’t Harde binnen 10 minuten op een ambitieuze 0-3 voorsprong stond.

’s-Heerenbroek leek hiermee rijp voor de sloop, maar wist de schade tot de rust te beperken met een verschil van ‘slechts’ drie doelpunten. Met diverse bikkelharde overtredingen hielden de ’s-Heerenbroekers de bezoekers in toom, waardoor de sfeer behoorlijk grimmig werd. In de tweede helft had ’s-Heerenbroek de wind tegen, waardoor keeper Visscher weer vrij zicht had. Dit gaf de thuisploeg blijkbaar vleugels, want ineens kwam de ploeg aan aanvallen toe.

En dat leverde al snel de vurig gehoopte 1-3 op. Op links werd Jesper Wennemers de diepte ingestuurd, waarna hij een piekfijne voorzet af kon leveren op de meegestormde Bjorn Wezenberg. Met een geweldige halve omhaal promoveerde Wezenberg, die in de belangstelling van VV Hattem staat, deze voorzet tot assist waardoor ’s-Heerenbroek weer geloofde in de negende comeback van dit seizoen.

Niet veel later kreeg Gert Kwakkel de bal. Het kind van de club en tevens baltovenaar van beroep begon aan een dribbel op eigen helft, omspeelde zes tegenstanders en loste vervolgens een schot op goal. De bal vloog tussen diverse benen door, maar werd ineens van richting veranderd toen deze bij Meule terechtkwam. De middenvelder van ’s-Heerenbroek toucheerde de bal op ongelooflijke en minstens zo pijnlijke wijze, waarmee hij zijn basisplaats terugbetaalde: 2-3.

Sportpark Broekerland begon te geloven in een stunt, maar genoeg tijd bleek er helaas niet meer te zijn voor een gelijkspel of overwinning. De prima leidende scheidsrechter H. Klok uit Nooitgedacht besloot namelijk geen tijd bij te trekken, floot voor het einde en verdween als sneeuw voor de zon.

En daarmee wordt de strijd om de titel ongemeen spannend. WZC wist namelijk wel te winnen bij Wilsum met 0-2, waardoor zowel WZC als ’t Harde drie punten inloopt op koploper ’s-Heerenbroek.

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg heeft ’s-Heerenbroek nu 44 punten, waarna WZC volgt met 42 punten en ’t Harde het met 39 punten moet doen. De strijd in 4D blijft dus ongekend spannend, en een zinderende apotheose lijkt voor de hand liggender dan ooit!

Bedankt voor het lezen, tot volgende week!