's-Heerenbroek pakt periodetitel en verzekerd zich van nacompetitie

’s-Heerenbroek weet na afgelopen zaterdag weer wat verliezen is. De ploeg van trainers v/d Burg en Bergsma liet zich overbluffen door VEVO en verloor uiteindelijk dik terecht met afgetekende cijfers: 3-0. Toch werd deze nederlaag ’s-Heerenbroek niet fataal in de strijd om de 2e periodetitel; directe concurrent WZC wist namelijk niet te winnen van ’t Harde (1-1) waardoor de groenhemden zich alsnog periodekampioen mochten noemen.

En dat is een prestatie van formaat. Maar liefst 10 van de laatste 11 wedstrijden werden door ’s-Heerenbroek in winst omgezet, met als absolute hoogtepunten de overwinningen op WZC (1-0), CSV (4-3) en Wilsum (2-3). Een groot deel van deze zeges blijkt achteraf genoeg voor het winnen van de 2e periodetitel in 4D; een ware prestatie waar de ’s-Heerenbroekers met recht trots op mogen zijn gezien het hoge niveau van de vierde klasse D. Toch had de wereld er nog rooskleuriger uit kunnen zien voor ’s-Heerenbroek, wanneer het zichzelf afgelopen zaterdag een goede dienst had bewezen in en tegen tegen VEVO uit Veessen. Een overwinning had de koploper namelijk een voorsprong van liefst 8 punten op kunnen leveren op de nummer 2 WZC Wapenveld. Deze voorsprong bedraagt na afgelopen zaterdag 5 punten.

’s-Heerenbroek verslikte zich namelijk akelig in de thuisploeg. VEVO vocht voor wat het waard was en ’s-Heerenbroek kon daar, zowel voetballend als qua inzet, te weinig tegenover stellen om de thuisploeg echt aan het wankelen te krijgen. Desondanks kreeg de formatie uit het IJsseldorp wel voldoende kansen om tot scoren te komen. Zo raakte Sander Pelgrom met een kiezelharde vrije trap de paal, zag topscoorder Rob Henniphof de lat zijn dertiende competitietreffer van het seizoen in de weg staan en was Wessel van Dijk niet zelfzuchtig genoeg bij een grote mogelijkheid. Daarnaast ging Gert Kwakkel veel te slordig met een 100% scoringskans om, waardoor ook deze kans in schoonheid stierf.

Aan de andere kant liet VEVO zien hoe het dan wel moest. Tweemaal hielp een dode spelmoment (vrije trap) de ploeg aan een treffer, en daarmee werd ’s-Heerenbroek nog gespaard. Een toegewezen penalty werd namelijk niet benut door VEVO, waardoor ’s-Heerenbroek nog enkele minuten in leven bleef. Toch bleek dit uitstel van executie, daar VEVO enkele minuten voor tijd een einde maakte aan alle onzekerheid: 3-0.

En zo zagen vele meegereisde supporters een wedstrijdverloop waarvan men vooraf had gehoopt deze niet te zien. ’s-Heerenbroek had overduidelijk moeite met de spanning die een dergelijke wedstrijd met zich meebrengt, zo getuige ook de uitslag. Anderzijds staat de ploeg nu ook weer met beide benen op de aarde, weet het weer wat verliezen is, heeft het een dik verdiende periodetitel op zak en bedraagt de opgelopen schade ten opzichte van WZC ‘slechts’ 1 punt.

Aanstaande zaterdag krijgt ’s-Heerenbroek weer de mogelijkheid om zich op de tweede nederlaag van het seizoen te revancheren. Dan komt namelijk SV Zalk op bezoek, een bekende tegenstander waar ’s-Heerenbroek het structureel lastig mee heeft de laatste jaren. Ook Zalk kent een ongelukkige aanloop naar deze wedstrijd; zij verloren namelijk met 3-7 van Reaal Dronten. De geelzwarten zullen dus ook gebrand zijn op een goed resultaat, waardoor vele ingrediënten aanwezig zijn voor een boeiende derby tussen beide teams. De aftrap zal om 14.30 plaatsvinden op sportpark Broekerland.

Bedankt voor lezen en tot ziens!