Programma het eerste

donderdag 20 augustus 2020
EFC'58 ( bij Hatto Heim)
's-Heerenbroek 1

Er zijn momenteel geen evenementen

v.v. 's-Heerenbroek is verrassend 'Herbstmeister' in de 4e klasse D!

De laatste wedstrijd voor de winterstop kwam SEH uit Heerde op bezoek. Gezien de historie, alle in het verleden gespeelde 7 thuiswedstrijden eindigden in een overwinning voor SEH, leek het geen eenvoudige klus te worden de 3 punten in eigen huis te houden. Niets bleek echter minder waar, vanaf het begin had SEH niets of nauwelijks iets in te brengen. De 1e helft was ’s-Heerenbroek heer en meester en bracht SEH het tot 1 mogelijkheid, een kopbal die naast het doel verdween. Na een aantal mogelijkheden niet benut te hebben bediende de uitblinkende Wessel van Dijk Wim Kwakkel met een steekpass en op diens schuiver in de 23e minuut was de doelman van SEH kansloos. In de 32e minuut was de van een blessure teruggekeerde aanvoerder William Meuleman trefzeker op aangeven van Rob Henniphof. Na deze 2-0 liet ’s-Heerenbroek na het uitermate zwak voor de dag komende SEH de genadeklap te geven zodat met een 2-0 stand de kleedkamer werd opgezocht.

In de rust was het inmiddels beginnen te regenen en gedurende de hele 2e helft bleef het water met bakken uit de lucht komen. Gaandeweg de 2e helft werd het veld in feite onbespeelbaar en bleef de bal nogal eens liggen in plaats van door te rollen. In combinatie met de invallende duisternis was normaal voetbal bijna onmogelijk. Het 1e kwartier na rust kwam SEH beter voor de dag dan voor de rust terwijl ’s-Heerenbroek vergat te voetballen en het wellicht te lichtvaardig opnam. Via een fraaie goal van Sven Veldhuis leek SEH terug in de wedstrijd te komen maar dat bleek schijn. ’s-Heerenbroek nam het heft weer in handen en nadat Bjorn Wezenberg voor de 3-1 tekende was de wedstrijd beslist. Ondanks de belabberde omstandigheden kreeg ’s-Heerenbroek nog een handvol kansen om de score op te voeren. Een inzet van Jesper Wennemers bleef op de lijn liggen door het natte veld en no een aantal mogelijkheden werden net niet benut. In de laatste minuut scoorde Bjorn Wezenberg op fraaie wijze zijn 2e van de middag. Hierop vond scheidsrechter Ceren het mooi geweest en besloot hij een eind aan de wedstrijd te maken. Mogelijk een paar minuten te vroeg maar dat deerde vrijwel niemand gezien het belabberde weer.

Zo werd voor het eerst in de geschiedenis het zogenaamde herfstkampioenschap binnengehaald. De enige titel zonder prijs. Hopelijk volgt die later in het seizoen wel in de vorm van in ieder geval een periodetitel. Voor velen een verassing en als je terugkijkt naar de start van de competitie met een kansloze nederlaag bij CSV dan is het bijna niet te bevatten. Na de nederlaag in Stadshagen werd niet meer verloren en konden er 9 overwinningen en twee gelijke spelen geboekt. Het kan verkeren, Brederode zei het al. Nu een korte winterstop. Op 25 januari uit tegen Noord Veluwe Boys wordt de competitie weer hervat.