Programma het eerste

zaterdag 15 augustus 2020
Vitesse'63 Koekange
-
's-Heerenbroek 1

Aanvang: 14:30


donderdag 20 augustus 2020
EFC'58 ( bij Hatto Heim)
-
's-Heerenbroek 1

Aanvang: 19:30


4e Klasse D

Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

1e elftal

Voorbeschouwing v.v. 's-Heerenbroek 1- Reaal Dronten 1 (Afkomstig van de Drontenaren)

Neem gerust even de tijd voor deze voorbeschouwing van Reaal Dronten verslaggever Klaas Huisman over de wedstrijd van aankomende zaterdag; VV s-Heerenbroek - Reaal Dronten.

Aanstaande zaterdag staat op het Broekerland de wedstrijd tussen VV s-Heerenbroek en Reaal Dronten op het programma.
Deze wedstrijd begint zaterdagmiddag 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Niek Ruiter uit Wezep.
In deze voorbeschouwing blikken we vooruit, nemen we beide selecties onder de loep en probeer ik alle geheimen, mysteries, mythes en legendes van het Broekerland en Veecaten te ontrafelen.
Het hechte boerendorp s-Heerenbroek kent een lange indrukwekkende geschiedenis die ook de bakermat van VV s-Heerenbroek vormen.

Runner up!
De voetbalvereniging s-Heerenbroek staat momenteel keurig met tien punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 11 voor en 12 tegen op een 7e plek in de subtop van de vierde klasse D.
Er werden drie overwinningen geboekt, 1 keer gelijkgespeeld en alleen de eerste competitiewedstrijd uit bij CSV 28 ging verloren.
Na deze nederlaag hebben de groenen de weg omhoog ingeslagen en zit het team in een flow.

Resultaten!
In de beker gingen de groene cowboys thuis met 0-1 onderuit tegen OZC Ommen en gingen de uitwedstrijden bij HTC Zwolle en SCD Dedemsvaart met 3-1 en 2-1 verloren.
De competitie begon slecht met een ruime 5-1 nederlaag bij CSV Zwolle.
Daarna volgde het herstel met een 3-2 overwinning op VEVO en een 1-2 uitoverwinning bij VV Wijthmen.
Na een 1-1 gelijkspel thuis tegen koploper Dieze West wonnen de Groene Cowboys vorige week met 2-3 van de Gele Ridders van Zalk.

Topscorers!
Met vier treffers is Rob Henniphof de topscorer bij de groene cowboys waar verder ook Wessel van Dijk, Gert Kwakkel, Bjorn Wezenberg en Jesper Wennemers een duit in het zakje deden.
De topscorer van vorig seizoen William Dekker is naar IJVV vertrokken, maar die andere doelpuntenmachine Bjorn Wezenberg is gebleven.

De slag om Veecaten!
Vorige week maakten de groene cowboys indruk door in de slotfase op de valreep de IJsselstreekderby bij SV Zalk met 2-3 te winnen.
Tot de 90e minuut stonden de gele ridders van Veecaten op een 2-1 voorsprong waarna de groene cowboys in een oogwenk voor een daverende verrassing zorgden.
De beslissing viel in de absolute slotfase toen Rob Henniphof en Bjorn Wezenberg binnen 1 minuut twee keer toesloegen voor de 2-3 en VV s-Heerenbroek de drie punten bezorgden.

Licht herstel!
De rood zwarte duivels staan met slechts twee punten uit vijf wedstrijden op een 12e plek in de onderste regionen en kunnen de punten goed gebruiken.
Na drie nederlagen op rij tegen SEH Heerde, VSW en SV Zalk volgde er een licht herstel met twee gelijke spelen tegen NVB en VEVO.
Deze laatste twee wedstrijden geeft de burger moed en vertrouwen naar de komende weken.

Jonge talenten!
De Reaalisten scoorden acht keer en kregen dertien doelpunten tegen.
Van deze acht doelpunten nam het rood zwarte diamant Nordin Hettinga vijf treffers op zijn conto.
Het is prachtig om te zien hoe de jonge talenten Jasper Vogelzang, Jay Vahl, Luc de Ridder, King Assasi, Nordin Hettinga en doelman Patrick van de Waterlaat zich nu ontwikkelen.

Toekomst!
Op de rechtsback maakte Jay Vahl een verdienstelijk debuut en in de frontlinie is ook de grillige dribbelaar Jasper Vogelzang nu al een smaakmaker bij Reaal Dronten.
Jeugdkeeper Patrick van de Waterlaat werd zomaar in het diepe gegooid en leert nu in een korte tijd ontzettend veel bij het eerste elftal.
Sommige spelers zijn multifunctioneel en overal inzetbaar.
Dit team heeft nog wat tijd nodig, maar er zit toekomstmuziek in!

Historie!
Sinds 2012 kwamen beide teams tien keer tegen elkaar in actie.
Vier keer ging de winst naar Reaal Dronten, drie keer werden de punten gedeeld en drie keer wonnen de groene cowboys van Veecaten.
Reaal Dronten heeft een iets beter doelsaldo van 29 voor en 24 tegen.
Alle thuiswedstrijden sinds 2012 op een rijtje: 2-6, 1-1, 2-3, 8-2 en 2-2.
De uitwedstrijden op Het Broekerland: 4-1, 3-3, 1-3, 0-4 en 2-3.

Laatste editie!
In het seizoen 2016-2017 stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar en wonnen de Reaalisten met 2-3 op Het Broekerland.
De laatste drie uitwedstrijden werden met 1-3, 0-4 en 2-3 door Reaal Dronten gewonnen, maar dit is natuurlijk geen garantie voor aanstaande zaterdag.

Stand van zaken!
Er zijn nu met Dieze West Zwolle en VSW Windesheim twee koplopers in de vierde klasse D.
Deze beide koplopers hebben 13 punten uit vijf wedstrijden en vlak daaronder staan de vijf clubs SV t-Harde, WZC Wapenveld, CSV Zwolle, SEH Heerde en VV s-Heerenbroek met tien punten.
Onderaan staan NVB en VEVO op slechts 1 puntje met daarboven Reaal Dronten op twee schamele puntjes.

De topscorer van de vierde klasse D is Mitchel Benschop van CSV 28 met zes treffers met vlak daarachter Nordin Hettinga van Reaal en Lawrence Visch van SV t-Harde die op vijf doelpunten staan.
Daaronder staan zes spelers op vier doelpunten.

De Groene Cowboys!
Het team van VV s-Heerenbroek heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud waarbij de vier dertigers Wilhelm Kroeze, Sander Pelgrom, Rob Henniphof en William Meuleman voor de routine en ervaring zorgen.
De oudste speler is de 36 jarige William Meuleman en er zitten zeven jonge talenten rond de twintig jaar bij de selectie.

Een sterke eenheid!
Het eerste team is een hechte groep die elkaar door en door kent en waar de families Kwakkel en Wennemers goed vertegenwoordigt zijn.
De Groene Cowboys staan bekend om hun doorzettingsvermogen, werklust en fanatieke wedstrijdinstelling.
Bijna alle spelers komen uit het dorp of de regio Mastenbroeker polder.

Jonge trainer!
Hoofdtrainer Carlo Bergsma staat dit seizoen voor het eerst op eigen benen en was hiervoor jeugdtrainer bij ESC Elburg.
Deze jonge ambitieuze trainer wordt bijgestaan door zijn assistent Freddie van de Burg.

Clubinfo!
De voetbalvereniging s-Heerenbroek werd op 25 April 1972 in de clubkleuren Groen Zwart opgericht en gaan als de Groene Cowboys van Veecaten door het leven.
Deze hechte gemoedelijke dorpsclub telt tegenwoordig ongeveer 200 leden onderverdeeld in drie seniorenteams, acht jeugdteams, een vrouwenteam, 35 en 45 plus en kaboutervoetbal.
Vanaf 2004 tot 2006 stond oud Reaaltrainer wijlen Doxis Rapsaniotis bij de groenen aan het roer en vanaf 2012 tot 2014 was Drontenaar Gert Vosjan hier trainer.

Tussen de woonwijken!
De club speelt zijn thuiswedstrijden op het Broekerland bij De Kandelaar waar het dorpshuis elke zaterdag als clubgebouw dienst doet.
Er is hier geen spelerstunnel, maar toch best wel een indrukwekkende opkomst waar beide teams vanaf het dorpshuis dwars door de woonwijk naar het Broekerland moeten lopen om het hoofdveld te kunnen betreden.
Deze wandeling dwars door de woonwijk heeft ook best iets aparts.
Langs het hoofdveld staat een kleine knusse tribune waar enkele tientallen toeschouwers een droog plaatsje kunnen vinden.

De Palmares
Tot 1997 acteerden in de Groene Cowboys in de Zwolse onderbond.
Vanaf 1997 tot 2000 en vanaf 2001 tot op heden is VV s-Heerenbroek een vierdeklasser.
In het seizoen 2000-2001 kwamen de groenen slechts 1 seizoen in de derde klasse uit.
De hoogste notering ooit was in 2017 toen de Groenen op een 4e plek in de vierde klasse C eindigden.

Oude dorp!
Het boerendorp s-Heerenbroek is veel meer dan alleen ronkende tractoren, slippende giertanks, hooivorken, hooibalen en combines.
Dit dorp hoort bij de gemeente Kampen en is met zijn 675 inwoners in de vier buurten De Kroon, Bisschopswetering, Schoolsteeg en Veecaten aan de IJssel opgedeeld.
De oude voormalige melkfabriek is tegenwoordig een beschermd dorpsgezicht geflankeerd door de 110 jaar oude prinses Julianaschool.
Dit was het geboortedorp van wijlen weerman Jan Pelleboer.
Sinds 2015 heeft s-Heerenbroek ook een originele Mariakapel, maar er is nog veel meer.

De Atlantis van de IJssel!
Het verdronken dorp Veecaten is de Atlantis van de IJssel.
In de zomermaanden vaart er een pontje vanaf s-Heerenbroek naar Zalk over het door de IJssel verzwolgen gehucht Veecaten.
De oostelijke wijk Veecaten aan de IJssel is een restant van het oeroud IJsseldorpje Veecaten die nu grotendeels in de IJssel is verdwenen.
Het verdronken dorp en de IJsselstreek Veecaten kent een lange geschiedenis met een belangrijke rol voor de dorpen Zalk en s-Heerenbroek.
Een prachtig verhaal over ridders en de heren van de Heerlijkheid.

De wedstrijd VV s-Heerenbroek - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag 14:30 uur op het Broekerland bij dorpshuis De Kandelaar aan de J.W. van Lenthestraat te s-Heerenbroek.
De scheidsrechter is Dhr Niek Ruiter uit Wezep.
In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Het complete programma in de vierde klasse:
VV s-Heerenbroek - Reaal Dronten
WZC Wapenveld - SV t-Harde
VSW Windesheim - VV Kampen
SEH Heerde - Dieze West Zwolle
CSV 28 Zwolle - VV Wijthmen
VEVO Veessen - SV Zalk
Nrd Veluwe Boys - VV Wilsum

Verslaggever: Klaas Huisman.

bergmakelaardij.pnghofstede_rijopleiding.pngautotaalglas.pngbastiaan.pngbastiaan_installatietechniek.png123verhuur.pngvdberg.pngboerverzekeringen.pngbbm-advocaten.pngsmaakfactor.pnghdeleeuw.pnganytime.pngid-agro.pnghairqueen.pngh_uitgekookt.pngubink_meuleman_bouw.pngschutte.pngmail_service_zwolle.pngEcco-Nederland.pnghetparochiehuis.pngb0_mulder_tweewielers.pngprofnorm.pngvan_guilik.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngcafeeigenwijs.pngsebo.pngsheerenhoeve.pngoostindie.pngbrugmedia.pngphverhuur.pngbernardkeppel_cleaning.pnghoutburcht.pngweeghel_gewasbescherming.pngblom_auto.pngbergmakelaardij.pnghofstede_rijopleiding.pngautotaalglas.pngbastiaan.pngbastiaan_installatietechniek.png123verhuur.pngvdberg.pngboerverzekeringen.pngbbm-advocaten.pngsmaakfactor.pnghdeleeuw.pnganytime.pngid-agro.pnghairqueen.pngh_uitgekookt.pngubink_meuleman_bouw.pngschutte.pngmail_service_zwolle.pngEcco-Nederland.pnghetparochiehuis.pngb0_mulder_tweewielers.pngprofnorm.pngvan_guilik.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngcafeeigenwijs.pngsebo.pngsheerenhoeve.pngoostindie.pngbrugmedia.pngphverhuur.pngbernardkeppel_cleaning.pnghoutburcht.pngweeghel_gewasbescherming.pngblom_auto.png