's-Heerenbroek doet goede zaken tegen VEVO en Wijthmen

Het eerste elftal van ’s-Heerenbroek heeft zichzelf in de afgelopen 2 weken een goede dienst bewezen. Zowel de wedstrijd tegen VEVO (4-3) als de wedstrijd tegen Wijthmen (1-2) werd winnend afgesloten waardoor het vlaggenschip van de vereniging tot dusver 6 punten uit 3 wedstrijden heeft vergaard.

Het was voorafgaand aan de wedstrijd tegen VEVO puzzelen geblazen voor het trainersduo v/d Burg en Bergsma. De beide trainers konden om uiteenlopende redenen niet beschikken over Wessel van Dijk, Wim Kwakkel en Sander Pelgrom. Door het gemis van deze basisklanten moest het nodige worden omgegooid, waardoor de voorbereiding op dit duel verre van ideaal was.

Toch brak het de thuisploeg uiteindelijk niet op. ’s-Heerenbroek hield de punten in een meeslepend duel in eigen huis dankzij een late treffer in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd. Rob Henniphof was de gevierde man; Hij nam zowel de openingstreffer als de bevrijdende 4-3 voor zijn rekening. De overige doelpunten kwamen op naam van Jesper Wennemers en Bjorn Wezenberg.

Ook het volgende duel tegen Wijthmen werd uiteindelijk gewonnen. Evenals tegen VEVO ging dit ook zeker niet makkelijk voor ’s-Heerenbroek, dat in de eerste helft duidelijk de onderliggende partij was. Toch wisten de groenhemden de schade te beperken door met een 0-0 ruststand de kleedkamer op te zoeken. In de tweede helft lieten de bezoekers een ander gezicht zien, waardoor deze helft behoorlijk gelijk opging. ’s-Heerenbroek sprong echter wel goed met haar kansen om, terwijl Wijthmen daar nog steeds moeite mee had. Dankzij Rob Henniphof en de ingevallen Wessel van Dijk trok ’s-Heerenbroek deze wedstrijd uiteindelijk naar zich toe: 1-2.

De wedstrijden tegen VEVO en Wijthmen zijn tekenend voor de fase waarin de ploeg van Bergsma en v/d Burg zich momenteel bevindt. De ploeg speelt bij tijd en wijle fris, durft aan te vallen en bevat daarnaast een gezonde dosis werklust. Daartegenover staat echter wel dat ’s-Heerenbroek, mede door haar opportunistische manier van voetballen, bijzonder kwetsbaar is in de omschakeling. Zo getuige ook het grote aantal tegendoelpunten (9) uit 3 competitiewedstrijden.

Voor de technische staf en de spelers is er dus nog voldoende ruimte voor verbetering en daarmee werk aan de winkel. Dit mag echter niet te lang duren, daar aankomende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Dieze West op het programma staat. De ploeg uit Zwolle is als enige team nog ongeslagen in de vierde klasse en staat daarmee automatisch bovenaan de ranglijst. Aan ’s-Heerenbroek de dankbare uitdaging om deze reeks te beëindigen, al zal het de achterdeur dan wel flink dicht moeten timmeren tegen de makkelijkst scorende ploeg uit de competitie.

De wedstrijd zal om 14.30 starten op sportpark Broekerland.

Tot dan en bedankt voor het lezen!

Kok verhuur

Wedstrijdsponsor