's-Heerenbroek kent valse competitiestart in Stadshagen: 5-1

Ín haar eerste competitiewedstrijd heeft ’s-Heerenbroek met overduidelijke cijfers haar meerdere moeten erkennen in buurman CSV ’28. Debuterende trainers Freddy v/d Burg en Carlo Bergsma zagen met lede ogen aan hoe hun ‘s-Heerenbroek geen moment wist te imponeren tegen de Zwollenaren, die op kinderlijk eenvoudige wijze uitliepen naar een 5-1 overwinning.

De historie was ’s-Heerenbroek afgelopen zaterdag al niet gunstig gezind. De laatste jaren is CSV ‘28-uit voor de groenhemden een structureel lastige uitwedstrijd gebleken die zelden punten oplevert. Daarnaast wist ’s-Heerenbroek de afgelopen 6 jaar slechts één keer haar eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten. Op voorhand was CSV ’28, dat vorig jaar nog derde klasse voetbalde, dus absoluut niet de gedroomde tegenstander en later deze middag zou dat wederom blijken.

CSV ’28 nam vanaf minuut 1 het initiatief in de wedstrijd en zou dat eigenlijk geen moment meer weg gaan geven. ’s-Heerenbroek werd direct teruggedreven op eigen helft en had de grootste moeite om hier vanaf te komen. Dit kwam vooral door het feit dat de ’s-Heerenbroekers veel te slordig omgingen met hun spaarzame balbezit. Hierbij moet CSV ’28 overigens wel een compliment gemaakt worden. De ploeg speelde fel bij balverlies en won vrijwel alle directe duels. Dit resulteerde dan ook in ruim 75% balbezit voor CSV ’28 in de eerste helft.

Toch wisten de gastheren dit niet direct uit te drukken in de score. De verdedigingslinie van ’s-Heerenboek hield zich betrekkelijk makkelijk staande, maar moest na ongeveer 25 minuten voetbal toch een treffer slikken. Na een goede individuele actie in het zestienmetergebied bracht de aanvallende middenvelder van CSV zijn ploeg op voorsprong met een droge knal in de verre hoek achter Jelmer Visscher: 1-0. Deze stand zou vervolgens tot de rust gehandhaafd blijven.

In de tweede helft moest ’s-Heerenbroek in ieder geval proberen meer in de duels te komen tegen CSV ’28. Daarnaast moest verder schade natuurlijk voorkomen worden om nog uitzicht te houden op de aansluitingstreffer. De bezoekers kwam hiermee met veel goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar na 5 minuten voetbal konden deze alweer snel in de ijskast. Op dat moment werd de rappe spits van CSV ’28 namelijk de diepte in gestuurd. Hij was door niemand meer te achterhalen en ronde koelbloedig af: 2-0. Een mokerslag voor ’s-Heerenbroek, waarvoor de gifbeker echter nog niet leeg was. Slechts enkele minuten na deze treffer lag de 3-0 namelijk ook alweer achter doelman Visscher na een scrimmage in het zestienmetergebied.

Ook hiermee bleek de koek nog niet op, want weer enkele minuten later rondde de linksbuiten van CSV ’28 een vlotlopende aanval op knappe wijze af: 4-0. Even leek ’s-Heerenbroek af te stevenen op een grote nederlaag, maar gelukkig voor de ’s-Heerenbroekers nam CSV wat gas terug na de vierde treffer. Dit resulteerde in wat concentratieproblemen bij de thuisploeg, waar ’s-Heerenbroek uiteindelijk van wist te profiteren. Na een combinatie met spits Rob Henniphof wist Gert Kwakkel aan te tekenen voor de eretreffer: 4-1.

Dit schudde CSV ’28 dan weer wakker, want drie balcontacten na de aftrap lag de 5-1 alweer tegen de touwen. De rechtsback van CSV ’28 won zijn sprintduel van nota bene Jesper Wennemers, om de bal vervolgens op een presenteerblaadje voor de goal te leggen. Hier was het voor de aanvaller van CSV een koud kunstje om voor de 5-1 aan te tekenen.

Hier zou de stand uiteindelijk bij blijven, waardoor ’s-Heerenbroek meer leed bespaard bleef. Toch liet deze wedstrijd wel direct zien dat er nog veel werk aan de winkel is voor de enclave van het duo Bergsma & v/d Burg. Kans op eerherstel is er aankomende zaterdag. Dan speelt ’s-Heerenbroek namelijk haar eerste thuiswedstrijd tegen VEVO. Ook VEVO kende een ongelukkige competitiestart, zij verloren namelijk met 0-3 van WZC Wapenveld.

De wedstrijd zal om 15.00 starten. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

Kok verhuur

Wedstrijdsponsor