Programma het eerste

zaterdag 07 december 2019
Wilsum
-
's-Heerenbroek

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

1e elftal

's-Heerenbroek ontdoet zich met pijn en moeite van Daarle: 1-2

Afgelopen zaterdag heeft ’s-Heerenbroek haar tweede overwinning op rij geboekt. Na de driepunter tegen Kampen moest ook Daarle eraan geloven: 1-2. Gemakkelijk ging dit echter allerminst, maar ’s-Heerenbroek mocht zich gelukkig prijzen met het feit dat keeper Visscher zich nagenoeg onpasseerbaar toonde tegen de hekkensluiter van de vierde klasse D.

’s-Heerenbroek startte dus met Jelmer Visscher op doel. De achterhoede bestond uit Wilhelm Kroeze, Sander Pelgrom, Marcel v/d Kolk en Sander Wennmers. Het centrale duo keerde na een wedstrijd van afwezigheid dus weer terug in de basis. Het middenveld werd gevormd door Robert Palland, captain William Meuleman en Wim Kwakkel. De voorhoede bestond uit Bjorn Wezenberg, William Dekker en Gert Kwakkel.

Binnen twee minuten kreeg ’s-Heerenbroek gelijk een goede mogelijkheid om de score te openen. Een terugspeelbal op de keeper van Daarle viel tussen wal en schip waarna Wezenberg de kans had om het eerste schot van de wedstrijd te lossen. Hij had echter iets teveel tijd nodig waardoor zijn directe tegenstander in de gelegenheid kwam om hem dwars te zitten. Een slordige 20 minuten later toonde Wezenberg zich echter wel scherp bij een geweldige voorzet van rechtsback Kroeze. Hij kopte op fraaie wijze de eerste treffer van deze middag achter de touwen: 0-1.

In de tussentijd had Daarle zich echter niet onbetuigd gelaten, maar de gastheren brachten keeper Jelmer Visscher tot de 0-1 nooit echt in de problemen. Na de treffer van Wezenberg liet ’s-Heerenbroek zich echter teveel terugdringen op eigen helft. Het spel van de groenhemden werd met de minuut slechter en Daarle rook terecht bloed. De hekkensluiter van 4D gooide veel strijd en energie in de duels die het aanging, waar ’s-Heerenbroek op haar beurt weer veel moeite mee had. Een logisch gevolg leek dus een gelijkmaker voor Daarle, maar hierbij rekende men buiten keeper Visscher. Keer op keer kroonde de goalie van ’s-Heerenbroek zichzelf tot winnaar bij de clashes tussen hem en de aanvallers van Daarle en hiermee hield hij zijn ploeg met het nodige kunst- en vliegwerk op de been.

Dankzij Visscher werd de rust dus bereikt met een 0-1 voorsprong, al deed dat zeker geen recht aan de kansenverhouding op dat moment. Toch had deze gang van zaken blijkbaar niet genoeg indruk gemaakt op ’s-Heerenbroek.

Wie had verwacht dat de ploeg van trainer Groen getergd uit de kleedkamer zou komen, kwam namelijk bedrogen uit. Binnen een minuut verscheen Daarle wederom voor het doel van Visscher. Ditmaal was het echter spits Kwakkel die zijn keeper te hulp schoot. Hij kon de bal ternauwernood voor de voeten van de spits van Daarle wegtikken waardoor ook deze mogelijkheid in rook opging voor de thuisploeg.

Diezelfde Kwakkel hielp Daarle vijf minuten daarna echter in het zadel. Nadat de bal over de voeten van laatste man Pelgrom caramboleerde, dook de spits van Daarle de zestien in om dit buitenkansje te benutten. De meegelopen Kwakkel vloerde hem echter voordat hij uit kon halen en hiermee gaf hij de scheidsrechter geen keus: strafschop. Kwakkel, die in het eerste bedrijf al een gele prent had gekregen voor een harde charge, werd gespaard door de scheidsrechter en mocht blijven staan. Wie niet bleef staan was Jelmer Visscher. Hij dook de verkeerde hoek in bij de strafschop waardoor het dan eindelijk gelijk was: 1-1.

Hiermee kreeg zowel Daarle als ’s-Heerenbroek loon naar werken, want het leek simpelweg nergens op wat de 's-Heerenbroekers lieten zien. Toch bleef het gelijke spel niet lang gehandhaafd. Robert Palland revancheerde zich na een zwakke eerste helft knap en had een goede pass richting Gert Kwakkel in huis. Kwakkel trok op richting het vijandelijke doel en bleef voor zijn doen ongekend rustig oog in oog met de doelman van Daarle. Hij schoof het leder beheerst in de verre hoek en maakte hiermee zijn fout van enkele minuten geleden direct goed: 1-2.

In deze periode kende ’s-Heerenbroek een korte opleving en dat leidde direct tot een heel aantal (grote) kansen. In doelpunten resulteerden deze kansen echter niet, omdat met name Wezenberg zijn vizier even niet op scherp had staan.

Hierdoor bleef het tot de laatste minuut ongemeen spannend in Daarle. Tot overmaat van ramp moest ’s-Heerenbroek de laatste minuten ook nog verder met 10 man. Sander Pelgrom kreeg namelijk een rode prent gepresenteerd nadat hij een natrappende beweging gemaakt zou hebben richting zijn tegenstander. Dit vergrootte de druk op het ’s-Heerenbroeker doel alleen maar meer, maar steeds weer was daar keeper Visscher die de thuisploeg frustreerde.

Na 95 minuten voetbal vond de sterk fluitende arbiter het welletjes geweest en daarmee boekte ’s-Heerenbroek haar tweede zwaarbevochten overwinning op rij. Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Het ontvangt dan in eigen huis de nummer 2 van de competitie: DKB uit De Krim. Dit zal wederom een wedstrijd worden waarin ’s-Heerenbroek tot het uiterste moet gaan voor een positief resultaat, evenals de laatste wedstrijden. Het is te hopen dat de ploeg van trainer Groen dan minder afhankelijk is van keeper Visscher.

De bussponsor van afgelopen zaterdag was transportbedrijf H. van der Sluis en Zn. uit Genemuiden.

Dit transportbedrijf is gespecialiseerd op het vervoer van groupage vanuit de Benelux op voornamelijk Noord-Duitsland en andersom. Dit word aangestuurd vanuit de vestiging in Genemuiden.

Via deze weg willen wij als selectie sponsor H. van der Sluis en Zn. nogmaals hartelijk bedanken.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

hairqueen.pngoostindie.pnghofstede_rijopleiding.pngid-agro.pngh_uitgekookt.pngphverhuur.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngautotaalglas.pnganytime.pngubink_meuleman_bouw.pnghdeleeuw.pngmail_service_zwolle.pngb0_mulder_tweewielers.pngboerverzekeringen.pnghoutburcht.pngcafeeigenwijs.pngsheerenhoeve.pngvan_guilik.pngsmaakfactor.png123verhuur.pngbrugmedia.pngweeghel_gewasbescherming.pngbergmakelaardij.pngblom_auto.pngvdberg.pngbastiaan_installatietechniek.pngbernardkeppel_cleaning.pngEcco-Nederland.pngsebo.pngbastiaan.pnghetparochiehuis.pngschutte.pngbbm-advocaten.pngprofnorm.pnghairqueen.pngoostindie.pnghofstede_rijopleiding.pngid-agro.pngh_uitgekookt.pngphverhuur.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngautotaalglas.pnganytime.pngubink_meuleman_bouw.pnghdeleeuw.pngmail_service_zwolle.pngb0_mulder_tweewielers.pngboerverzekeringen.pnghoutburcht.pngcafeeigenwijs.pngsheerenhoeve.pngvan_guilik.pngsmaakfactor.png123verhuur.pngbrugmedia.pngweeghel_gewasbescherming.pngbergmakelaardij.pngblom_auto.pngvdberg.pngbastiaan_installatietechniek.pngbernardkeppel_cleaning.pngEcco-Nederland.pngsebo.pngbastiaan.pnghetparochiehuis.pngschutte.pngbbm-advocaten.pngprofnorm.png