Programma het eerste

zaterdag 07 december 2019
Wilsum
-
's-Heerenbroek

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

1e elftal

's-Heerenbroek wint in extremis van VV Kampen: 2-3

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag sinds lange tijd weer het zoet van een overwinning geproefd. In en tegen Kampen leken beide ploegen lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, tot William Dekker in de ‘dying seconds’ zijn ploeg alsnog naar de overwinning knalde.

Allereerst moet er nog even teruggegrepen worden naar vorige week. Wegens omstandigheden is hier geen uitgebreid wedstrijdverslag van gemaakt, maar toch moet nog even benoemd worden dat linksback Sander Wennemers voor het eerst in jaren eindelijk een doelpunt voor het vlaggenschip van de vereniging heeft gemaakt. Zijn doelpunt bleek echter niet voldoende voor een ’s-Heerenbroeker overwinning, daar de ploeg alsnog met 1-2 van Dieze West verloor.

En zo kende ’s-Heerenbroek een slechte generale repetitie in aanloop naar de derby tegen Kampen. Daarnaast kon trainer Groen deze wedstrijd ook niet over de nodige vertrouwde namen beschikken. Zowel Sander Pelgrom als Marcel v/d Kolk ontbrak in de wedstrijdselectie waardoor ’s-Heerenbroek met een ‘gelegenheidsduo’ in het centrum van de verdediging aan moest treden tegen Kampen. Dit duo werd gevormd door Wiljen van Ittersum en Robert Palland. Zij werden geflankeerd door Wilhelm Kroeze en Sander Wennemers.

Het middenveld bestond William Meuleman, Wim Kwakkel en gelegenheidsmiddenvelder William Dekker. Laatstgenoemde, normaliter aanvaller, ving de leegte op die ontstond door de verschuiving van Wiljen van Ittersum. De aanval van ’s-Heerenbroek werd gevormd door Bjorn Wezenberg, Jesper Wennemers en Gert Kwakkel. Op de bank namen Henri de Leeuw, Martijn Bruins en Jonas Palland plaats.

’s-Heerenbroek begon feller en fanatieker aan het duel dan VV Kampen. De bezoekers schroomden de duels niet en legden veel energie in de wedstrijd, waar Kampen zichtbaar niet tegen opgewassen was. De 0-1 leek dan ook een logisch gevolg, al was het er wel een waar nog lang over nagepraat zou worden. Na een matige lange bal van doelman Mulder van Kampen viel de bal voor de voeten van William Dekker. Dekker bracht vervolgens Gert Kwakkel in stelling, die zijn eerste doelpunt van het seizoen overtuigend tegen de touwen knalde. Vriend en vijand zag Kwakkel echter in buitenspelpositie staan bij dit moment, maar toch kon het doelpunt op goedkeuring rekenen omdat de grensrechter niet vlagde.

Zo kende de wedstrijd direct een onstuimig begin en leek Kampen even wakker geschud. Dit leidde al snel tot de 1-1. Na een scrimmage in het zestienmetergebied schoot spits Ozturk van Kampen op atletische wijze raak waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden. Onder aanvoering van de meegereisde en fanatieke aanhang van ’s-Heerenbroek ging de ploeg van trainer Wim Groen op zoek naar eerherstel.

Tien minuten voor de rust schreeuwde ’s-Heerenbroek om een penalty. Een crosspass van Gert Kwakkel belandde uiteindelijk bij William Dekker, die na zijn aanname in de rug werd gelopen. De dienstdoende arbiter zag hier echter geen penalty in, waardoor deze kans aan ’s-Heerenbroek voorbij ging. Toch maakte ’s-Heerenbroek nog de 1-2 voor rust. Een corner van William Dekker werd door naamgenoot William Meuleman doorgekopt. Bij de tweede paal stond Bjorn Wezenberg vervolgens klaar om deze corner tot doelpunt te promoveren.

Zo ging ’s-Heerenbroek rusten met een voorsprong, maar deze zou uiteindelijk in de tweede helft weer gelijkgetrokken worden. Kampen kwam sterker uit de kleedkamer dan ’s-Heerenbroek waardoor de groenhemden teruggedrongen werden op eigen helft. Achter de Kamper defensie lag overigens wel meer dan genoeg ruimte om gevaarlijk te worden, maar ’s-Heerenbroek wist hier nimmer gebruik van te maken omdat men vaak te onzorgvuldig omging met het balbezit.

Uiteindelijk had Kampen een penalty nodig om op gelijke hoogte te komen. Een licht vergrijp van Wiljen van Ittersum in het zestienmetergebied werd bestraft en wederom benutte Ozturk deze buitenkans: 2-2. Daarna ontspon zich een schouwspel dat vooral gebaseerd was op strijd en inzet, en niet meer zozeer op goed voetbal. De krachten vloeiden aan beide zijden langzaam weg waardoor een gelijkspel een logisch gevolg bleek.

Toch zou dit anders uitpakken. ’s-Heerenbroek kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd een vrije trap op eigen helft en Wiljen van Ittersum ontfermde zich daarover. Hij stuurde William Dekker de diepte in, die zich simpel wist te ontdoen van zijn directe tegenstander. Daarnaast miste ook keeper Mulder de bal, waardoor Dekker het leder plots voor het intikken had in een leeg doel. Hij faalde niet en zorgde daarmee voor een explosie van vreugde bij alles en iedereen van ’s-Heerenbroek.

Hiermee kreeg ’s-Heerenbroek misschien meer dan het verdiende, maar daar had de ploeg van trainer Groen uiteraard maling aan. Tegen de sterke aanvallers van Kampen hield ’s-Heerenbroek zich prima staande, waarbij het gelegenheidsduo Palland en Van Ittersum in extra positieve zin uitblonk, zonder natuurlijk backs Wennemers en Kroeze tekort te doen. Ook wisten de aanvallers van ’s-Heerenbroek eindelijk weer eens het net te vinden, waardoor ’s-Heerenbroek een prima dag kende.

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek thuis tegen DKB uit De Krim. DKB bezet op dit moment een prima tweede positie op de ranglijst, maar kende wel een slechte generale repetitie in aanloop naar deze wedstrijd. Zij verloren namelijk afgelopen zaterdag met 1-3 van Bruchterveld en zullen dus gebrand zijn op eerherstel.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

bernardkeppel_cleaning.pngEcco-Nederland.pngvan_guilik.pngvdberg.pngsmaakfactor.pngphverhuur.png123verhuur.pngboerverzekeringen.pngschutte.pngbastiaan.pnghoutburcht.pngh_uitgekookt.pngmail_service_zwolle.pngautotaalglas.pnghdeleeuw.pngwielink_zink_en_daktechniek.pnghofstede_rijopleiding.pngbastiaan_installatietechniek.pngubink_meuleman_bouw.pngcafeeigenwijs.pngb0_mulder_tweewielers.pngbrugmedia.pngoostindie.pnghairqueen.pngbergmakelaardij.pngweeghel_gewasbescherming.pngsebo.pngid-agro.pnganytime.pngprofnorm.pnghetparochiehuis.pngbbm-advocaten.pngsheerenhoeve.pngblom_auto.pngbernardkeppel_cleaning.pngEcco-Nederland.pngvan_guilik.pngvdberg.pngsmaakfactor.pngphverhuur.png123verhuur.pngboerverzekeringen.pngschutte.pngbastiaan.pnghoutburcht.pngh_uitgekookt.pngmail_service_zwolle.pngautotaalglas.pnghdeleeuw.pngwielink_zink_en_daktechniek.pnghofstede_rijopleiding.pngbastiaan_installatietechniek.pngubink_meuleman_bouw.pngcafeeigenwijs.pngb0_mulder_tweewielers.pngbrugmedia.pngoostindie.pnghairqueen.pngbergmakelaardij.pngweeghel_gewasbescherming.pngsebo.pngid-agro.pnganytime.pngprofnorm.pnghetparochiehuis.pngbbm-advocaten.pngsheerenhoeve.pngblom_auto.png