's-Heerenbroek en Wilsum spelen teleurstellend gelijk: 0-0

’s-Heerenbroek heeft aan de ontmoeting met rivaal Wilsum één punt overgehouden. De derby eindigde in een teleurstellend gelijkspel zonder doelpunten. Door dit gelijke spel heeft ’s-Heerenbroek aan haar eerste 6 competitiewedstrijden 7 punten overgehouden, wat leidt tot een achtste plek op de ranglijst. Wilsum staat op een gelijk aantal punten, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Ten opzichte van vorige week stuurde Groen een sterk gewijzigde basiself het veld op voor dé wedstrijd van het jaar in ‘s-Heerenbroek. In het doel stond, zoals gewoonlijk, Jelmer Visscher. De achterhoede bestond uit Wilhelm Kroeze, Sander Pelgrom, Marcel v/d Kolk en linksback Sander Wennemers. Het middenrif bestond uit Wiljen van Ittersum, Martin van Ittersum en Wim Kwakkel. De voorhoede werd gecompleteerd door Martijn Bruins, William Meuleman en Jesper Wennemers. Dit betekende dat, ten opzichte van vorige week, de basiself op 5 plekken gewijzigd was. Op de bank namen Jarno Heldoorn, Robert Palland en de teruggekeerde William Dekker plaats.

Na het eerste fluitsignaal was het Wilsum dat het heft licht in handen nam. Zonder echt gevaarlijk te worden had de ploeg van trainer Hanekamp iets meer balbezit en was het ook iets dreigender. Tot gevaarlijke situaties leidde dit echter niet, mede door de degelijke defensie van ’s-Heerenbroek. De defensie aan de andere zijde bleek even zo solide, waardoor zich vooral een schouwspel voltrok dat zich afspeelde op het middenveld.

De middenvelders van ’s-Heerenbroek en Wilsum waren echter verre van gelukkig in hun samenspel, waardoor de wedstrijd een kwalitatief bedroevend verloop kende. Veel passes kwamen niet aan bij ploeggenoten en daarnaast ontbrak ook de nodige creativiteit aan beide zijden om de wedstrijd open te breken. Gevolg was een saai schouwspel waar de toegestroomde supporters het eerder koud dan warm van kregen. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 ruststand.

Na de rust verzorgde Wilsum de eerste hoogtepunten. Een schot van Jurre Heldoorn en een vrije trap van Mark Holtland troffen echter geen doel, waardoor de 0-0 stand gehandhaafd bleef. Na deze kansen schoot Wilsum zichzelf in de voet. Aanvaller Sander v/d Sluis, die zijn eerste IJsselderby speelde, beging een wilde overtreding op William Meuleman. Arbiter Weuring greep gedecideerd naar zijn kaarten en toverde vervolgens een rode kaart tevoorschijn, waardoor v/d Sluis voortijdig in kon rukken.

Deze kaart gooide flink roet in het eten van de Wilsummers, die zich moesten reorganiseren na deze kaart. Tijdens deze reorganisatie wist William Meuleman bijna direct te scoren, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal. Hierna kreeg ’s-Heerenbroek nog één levensgrote kans. Laatste man Pelgrom kreeg alle vrijheid om een vrije trap binnen te koppen op enkele meters van het vijandelijke doel van doelman Ten Hove. Pelgrom kopte het leder echter over waardoor deze kans nooit een doelpunt zou worden.

Na deze kansen wist ’s-Heerenbroek niet meer gevaarlijk te worden, ondanks de overtalsituatie. Wilsum hield relatief gemakkelijk stand dankzij een solide organisatie. Aan de andere kant mocht ’s-Heerenbroek zichzelf verwijten dat het veel te weinig creativiteit bracht om de Wilsummers enigszins aan het wankelen te brengen.

Logisch gevolg was uiteindelijk de 0-0 einduitslag. Dit gelijke spel kende echter wel fiks aantal verliezers en dat waren de toeschouwers. Zij kregen een zeer matige pot voorgeschoteld met bijzonder weinig kansen en opwinding, wat nou net de ingrediënten zijn die een IJsselderby als deze mooi horen te maken. Laten we hopen dat dit anders zal zijn als beide ploegen elkaar weer treffen op 16 maart 2019 in Wilsum.

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek een oefenwedstrijd op eigen sportpark tegen SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot om 14.30 uur. Een mooie gelegenheid voor diverse spelers van ’s-Heerenbroek om zich weer in de kaart te spelen bij trainer Groen. De week daarop staat een inhaalprogramma gepland, waardoor ’s-Heerenbroek ook dan niet in actie komt voor de competitie.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

zaterdag 17 november 2018
HTC