's-Heerenbroek beleeft beroerde dag in Sibculo: 2-1

Sportief gezien heeft ’s-Heerenbroek afgelopen zaterdag een gitzwarte dag beleefd in Sibculo. Tegen het plaatselijke SVV ’56 verspeelde de ploeg van trainer Wim Groen haar ongeslagen status. Daarnaast verloor het deze wedstrijd ook Berry Fiets en Gert Kwakkel, waardoor de spoeling in de aanval voor de derby van aankomende zaterdag tegen Wilsum ineens een stuk dunner is geworden.

In een kwalitatief bijzonder matige wedstrijd creëerden beide ploegen in het eerste bedrijf toch bijzonder grote kansen. Na enkele minuten voetbal tastte Wiljen van Ittersum volledig mis bij een lange bal van SVV ’56, waardoor zijn directe tegenstander het zestienmetergebied indook en daarbij de 1-0 op de schoen had. Keeper Jelmer Visscher stopte deze inzet echter op knappe wijze met de voet, waardoor het 0-0 bleef. Even later leverde Robert Palland de bal prompt in bij de spits van SVV ’56, waardoor ook hij ongehinderd op doelman Visscher afkon. Wederom kroonde Visscher zich winnaar in dit één-op-één duel, tot grote frustratie van alles en iedereen bij Sibculo.

Aan de andere kant kreeg ’s-Heerenbroek ook levensgrote mogelijkheden om tot scoren te komen. Allereerst was daar captain William Meuleman die de bal, in volledige vrijheid op 7 meter van het doel, over mikte na een voorzet van Gert Kwakkel. Even later kreeg Wim Kwakkel ook een dot van een kans. De middenvelder werd de diepte ingestuurd door Gert Kwakkel, omspeelde de doelman en had de bal vervolgens voor het inschieten in een leeg doel. Tot verbazing van vriend en vijand mikte Wim Kwakkel het leder echter op de deklat, waardoor ook deze mogelijkheid in rook opging.

In de tussenliggende periode was ’s-Heerenbroek echter al wel op voorsprong gekomen. Wim Kwakkel had Gert Kwakkel de diepte ingestuurd nadat hij de buitenspelval had omzeild. De doelman hinderde Kwakkel echter dusdanig dat hij niet direct kon schieten. Toch wist Kwakkel uit te halen, maar hij zag zijn inzet geblokt worden door de meegesnelde verdediger van de gastheren. De rebound werd echter opgepikt door de meegekomen Martin van Ittersum, die niet faalde in de afwerking: 0-1.

Daarna vonden enkele minuten plaats die de wedstrijd volledig zouden gaan veranderen. Aan de zijlijn beging Gert Kwakkel een harde overtreding op de linksbuiten van de gastheren. Hij raakte zijn directe tegenstander hard op de borst met de schoen, weliswaar wel met de insteek om de bal te raken. Deze miste hij, waardoor Kwakkel volledig terecht geel kreeg. Een minuut later maakten de gastheren de gelijkmaker. Na balverlies op het middenveld schakelde SVV ’56 snel om en uit een lage voorzet scoorde één van de aanvallers van Sibculo: 1-1.

Luttele minuten later kreeg Kwakkel zijn tweede kaart van de wedstrijd. Nadat de linksbuiten van de gasten de bal vasthield nadat ’s-Heerenbroek een vrije trap toegekend kreeg, besloot Kwakkel daar wat van te zeggen tegen de desbetreffende speler van SVV ‘56. Hierbij gebruikte hij echter bewoordingen die de scheidsrechter niet aanstonden, waardoor Kwakkel plots zijn tweede gele prent gepresenteerd kreeg, tot grote verbijstering van alles en iedereen, maar ook vooral van de speler zelf.

Een beslissing die zeker voer was voor discussie, maar het kwaad was al geschied en dus kon Kwakkel het veld voortijdig verlaten. Door deze schorsing moet de aanvaller van ’s-Heerenbroek de derby tegen Wilsum van aankomende zaterdag, nota bene op zijn eigen verjaardag, verplicht aan zich voorbij laten gaan.

Enkele minuten later mochten de overige spelers ook de kleedkamer opzoeken, met een 1-1 ruststand op het scorebord. Dat er slechts 2 doelpunten waren gemaakt, mocht zeker een klein wonder genoemd worden gezien de kansen die beide ploegen onbenut lieten.

Ondanks dat SVV ’56 zich in de tweede helft in een overtalsituatie bevond, creëerde de thuisploeg toch bijzonder weinig mogelijkheden. Aan de andere kant ontbrak het ’s-Heerenbroek aan stootkracht in de voorhoede om het de tegenstander ook lastig te maken. In de tussentijd raakte Berry Fiets wel geblesseerd. De nieuwe aanvaller van ’s-Heerenbroek blesseerde zijn hamstring en moest het strijdtoneel noodgedwongen verlaten. Toch hielden de 10 ’s-Heerenbroekers relatief makkelijk stand, waardoor de wedstrijd lange tijd op een gelijkspel leek af te stevenen. Dit was mijns inziens ook een terechte einduitslag geweest.

10 minuten voor tijd besloot de dienstdoende arbiter echter anders. Een schouderduw van Wiljen van Ittersum in het zestienmetergebied werd door de leidsman als foutief beoordeeld, wederom tot verbazing van alles en iedereen op en langs het veld. Zelfs supporters van SVV ’56 bekenden dat dit ‘vergrijp’ absoluut geen penalty was maar daar had ’s-Heerenbroek op dat moment helemaal niks aan. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en SVV ’56 pakte dit cadeautje met beide handen aan: 2-1.

Deze stand zou uiteindelijk gehandhaafd blijven waardoor ’s-Heerenbroek haar eerste nederlaag van het seizoen heeft geleden. Het optreden van afgelopen zaterdag was niet om aan te gluren en daarmee kende ’s-Heerenbroek een slechte generale repetitie in aanloop naar de derby van aankomende zaterdag tegen Wilsum op sportpark Broekerland. Wilsum kent daarentegen wel een goede voorbereiding op dit duel, daar het won van MVV met 2-0.

De bussponsor van afgelopen zaterdag was Eurogold uit Epe. Eurogold is een groothandel in horloges en juwelen en vertegenwoordigd in de Benelux en Scandinavie horloge- en juwelenmerken als Armin Strom en Albanu.

Aankomende zaterdag vangt de derby aan om 14:30 uur. Graag tot dan!

zaterdag 17 november 2018
HTC