Programma het eerste

zaterdag 07 december 2019
Wilsum
-
's-Heerenbroek

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

1e elftal

Wederom remise voor 's-Heerenbroek; ditmaal tegen Wijthmen: 1-1

In eigen huis heeft ’s-Heerenbroek voor de derde keer dit seizoen gelijkgespeeld. In een wedstrijd waarin strijd meer de boventoon voerde dan goed voetbal, deelden beide ploegen uiteindelijk de punten. Door deze puntendeling blijven beide ploegen na 4 speelronden nog steeds ongeslagen.

’s-Heerenbroek tegen Wijthmen, het is inmiddels een ware klassieker geworden. De laatste jaren was deze wedstrijd veelal een prooi voor de groenhemden, maar afgelopen zaterdag werd snel duidelijk dat het zeker geen gemakkelijke middag zou worden voor ’s-Heerenbroek. Wijthmen verstopte zich zeker niet in het hol van de leeuw en toonde, met name in de beginfase van de wedstrijd, het meest initiatief.

Dit leidde na enkele minuten voetbal direct tot een levensgrote kans voor Wijthmen. Rechtsbuiten Diepman werd, hoe ironisch ook, de diepte in gestuurd en ging op keeper Jelmer Visscher af. De ’s-Heerenbroeker goalie wist de inzet echter dusdanig te vertragen dat linksback Sander Wennemers de bal nog tot corner kon verwerken, voordat deze de doellijn passeerde. Dit zou direct de grootste kans voor Wijthmen blijken in de eerste helft; veel verder dan kansen op kansen zou het daarna niet meer komen omdat de laatste voorzet vaak niet bij de gewenste medespeler terechtkwam.

Ondanks dat de wedstrijd nimmer onsportief werd, achtte de dienstdoende arbiter het toch nodig om in totaal een kaart of zes á zeven te trekken. Deze gaf hij veelal voor de overtreding die met de mond gemaakt werd. Het zal u dan ook niet verbazen dat het een Kwakkel was die de eerste kaart in ontvangst nam; ditmaal was het de eer aan middenvelder Wim Kwakkel. Die beweerde zelf overigens dat hij zich niet schuldig had gemaakt aan deze overtreding maar dat is uiteraard zeer te betwijfelen.

Buiten enkele gele kaarten om wisten beide ploegen verder niet te scoren in het eerste bedrijf. Namens ’s-Heerenbroek kregen Wiljen van Ittersum en Bjorn Wezenberg nog wel goede kansen, maar beide heren bleken niet zuiver genoeg in de afwerking. Zoals gezegd werd Wijthmen verder ook niet meer echt gevaarlijk.

Op basis van de eerste helft was er weinig voor trainer Groen om tevreden over te zijn. Het ontbrak bij ’s-Heerenbroek in de eerste helft aan de precisie, werklust en effectiviteit om het Wijthmen écht moeilijk te maken. Het gemis van deze drie factoren zou de ’s-Heerenbroekers in het begin van de tweede helft uiteindelijk opbreken. Spits Van Gurp ontfutselde de bal van Sander Pelgrom op dertig meter van het vijandelijke doel. Na een vlotte combinatie prikte de spits uit Wijthmen met dodelijke precisie raak waardoor ’s-Heerenbroek in de achtervolging moest: 0-1.

Om dit proces wat meer te gaan forceren, besloot trainer Groen in te grijpen. Achtereenvolgens werden Gert Kwakkel, Martijn Bruins en Henri de Leeuw in het veld gebracht. Dit ging ten koste van Berry Fiets, Sander Pelgrom en Bjorn Wezenberg. Onder aanvoering van de drie verse krachten ging ’s-Heerenbroek op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks dat het spel geleidelijk aan wel iets beter werd, was het nog steeds niet om over naar huis te schrijven.

De gelijkmaker kwam tien minuten voor tijd dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Nadat een corner van ’s-Heerenbroek weggeroeid werd door Wijthmen, ontving Gert Kwakkel de bal op eigen helft. Hij besloot de bal de diepte in te gooien richting broer Wim. De directe tegenstander van Kwakkel verkeek zich behoorlijk op deze lange bal, waardoor hij plots het ruime sop had richting het vijandelijke doel. Wim Kwakkel was vervolgens niet zelfzuchtig en stelde zwager Henri de Leeuw in staat om de 1-1 tegen de touwen te werken. Een treffer die de komende tijd ongetwijfeld nog vaak ter sprake zal komen bij de koffie.

Deze treffer gaf ’s-Heerenbroek vleugels voor de laatste minuten. Plots waren de rollen omgedraaid en werd Wijthmen meer en meer teruggedrukt op eigen helft. Dit leidde, ver in de blessuretijd, uiteindelijk nog bijna tot de 2-1 voor ’s-Heerenbroek. Na een vlot lopende aanval kwam de bal uiteindelijk bij Jesper Wennemers terecht. Wennemers gaf de bal voor op spits Henri de Leeuw, die op ongeveer 10 meter van het vijandelijke doel geposteerd stond. De Leeuw zag zijn inzet echter via de benen van zijn tegenstander langs de verkeerde kant van de paal gaan, waardoor zijn heldenrol verdampte als sneeuw voor de zon.

De treffer zou uiteindelijk ook niet verdiend geweest zijn, daar Wijthmen gedurende de wedstrijd zeker gelijkwaardig was aan ’s-Heerenbroek. Uiteindelijk moesten beide ploegen dus tevreden te zijn met een punt en dat zal ’s-Heerenbroek het meest bekoren daar het terug kwam van een achterstand.

Aankomende zaterdag gaat ’s-Heerenbroek op bezoek bij SVV ’56 in Sibculo. De gastheren uit Sibculo speelden afgelopen zaterdag tegen rivaal VV Wilsum en verloren nipt van de Wilsummers: 2-3. Aan ’s-Heerenbroek de taak om de drie punten mee terug te nemen in de bus aankomende zaterdag en daarmee de ongeslagen status te behouden.

Graag tot ziens en bedankt voor het lezen!

wielink_zink_en_daktechniek.pngblom_auto.pngbastiaan.png123verhuur.pngprofnorm.pnganytime.pngbernardkeppel_cleaning.pngcafeeigenwijs.pngvan_guilik.pngb0_mulder_tweewielers.pngbastiaan_installatietechniek.pngsmaakfactor.pngubink_meuleman_bouw.pnghairqueen.pnghetparochiehuis.pnghoutburcht.pnghofstede_rijopleiding.pngh_uitgekookt.pngphverhuur.pngbbm-advocaten.pngid-agro.pngweeghel_gewasbescherming.pngbrugmedia.pngsebo.pngautotaalglas.pngboerverzekeringen.pngoostindie.pngsheerenhoeve.pngmail_service_zwolle.pngvdberg.pnghdeleeuw.pngEcco-Nederland.pngschutte.pngbergmakelaardij.pngwielink_zink_en_daktechniek.pngblom_auto.pngbastiaan.png123verhuur.pngprofnorm.pnganytime.pngbernardkeppel_cleaning.pngcafeeigenwijs.pngvan_guilik.pngb0_mulder_tweewielers.pngbastiaan_installatietechniek.pngsmaakfactor.pngubink_meuleman_bouw.pnghairqueen.pnghetparochiehuis.pnghoutburcht.pnghofstede_rijopleiding.pngh_uitgekookt.pngphverhuur.pngbbm-advocaten.pngid-agro.pngweeghel_gewasbescherming.pngbrugmedia.pngsebo.pngautotaalglas.pngboerverzekeringen.pngoostindie.pngsheerenhoeve.pngmail_service_zwolle.pngvdberg.pnghdeleeuw.pngEcco-Nederland.pngschutte.pngbergmakelaardij.png