Lemele en 's-Heerenbroek delen de punten: 1-1

’s-Heerenbroek heeft één punt overgehouden aan de ontmoeting met Lemele. In een intensieve wedstrijd was de ploeg van trainer Groen de bovenliggende partij, maar uiteindelijk wisten de groenhemden dit niet om te zetten in een overwinning.

Op een piekfijn kunstgrasveld trapten beide ploegen zaterdag de derde competitieronde af. Binnen enkele minuten kreeg ’s-Heerenbroek gelijk een dot van een kans. Rechtsbuiten Gert Kwakkel pikte een voorzet op in het zestienmetergebied en bood spits Henri de Leeuw vervolgens een niet te missen kans op 5 meter van het vijandelijke doel. De Leeuw raakte de bal echter dusdanig verkeerd dat deze aan de verkeerde kant van de paal voorbij ging.

Na deze kans ontspon zich een wedstrijd waarin de intensiteit hoog was maar het voetbal qua kwaliteit te wensen overliet. Beide ploegen speelden niet zorgvuldig genoeg om tot uitgespeelde kansen te komen. Wel werden er veel persoonlijke duels uitgevochten waarbij beide ploegen zich zeker niet onbetuigd lieten. Dit zorgde ervoor dat het, ondanks dat het voetbal niet goed was, toch een aantrekkelijke pot voetbal werd voor de neutrale kijker.

Evenals ’s-Heerenbroek kreeg ook Lemele een dot van een kans. Na een scrimmage bij een corner leek Lemele voor de 1-0 aan te tekenen, ware het niet dat rechtsback Palland de bal ternauwernood van de lijn wist te halen. Zodoende werd de rust gehaald met dezelfde stand waarmee de wedstrijd begon.

In tegenstelling tot de eerste helft, waarin beide ploegen redelijk gelijk opgingen, nam ’s-Heerenbroek in de tweede helft gelijk het initiatief. De ploeg van trainer Groen hanteerde een hoger tempo dan dat het deed in de eerste helft en won daarnaast veel persoonlijke duels. Hierdoor wisten de groenhemden de ruimte op de flanken veel beter te benutten waardoor Lemele niet aan voetballen toe kwam.

Toch wist ’s-Heerenbroek deze machtspositie niet om te zetten in doelpunten. Achtereenvolgens waren kansen niet besteed aan Wim Kwakkel, Martin van Ittersum, Gert Kwakkel en de ingevallen Jesper Wennemers. Keer op keer bleek de sterk keepende goalie van Lemele een sta-in-de-weg, waardoor Lemele in de wedstrijd bleef.

Toch kwam de ’s-Heerenbroeker goal er wel tien minuten voor tijd. Een goed genomen corner van Jesper Wennemers kwam uiteindelijk op het hoofd van Wim Kwakkel terecht, die het leder op beangstigend koele wijze achter de kansloze doelman van Lemele kopte: 0-1. Hiermee kreeg ’s-Heerenbroek loon naar werken, want de ploeg legde in deze fase bijzonder veel energie in de wedstrijd.

Toch zou dit niet de laatste treffer van deze wedstrijd zijn. Met nog 3 minuten officiële speeltijd in het vooruitzicht kreeg Lemele een vrije trap op ongeveer 20 meter afstand van het doel van Jelmer Visscher. De vrije trap ging dwars door de benen van laatste man Pelgrom heen waardoor Visscher de bal te laat aan zag komen. Hij kon de bal niet genoeg toucheren waardoor Lemele uiteindelijk ontplofte: 1-1.

Uiteindelijk zou deze stand niet meer veranderen waardoor ’s-Heerenbroek toch met een kater terug zal kijken op deze wedstrijd. De ploeg van trainer Groen was lang de bovenliggende partij en creëerde meer dan genoeg kansen, maar vergat het karwei simpelweg af te maken waardoor er slechts één punt mee ging in de bus naar ’s-Heerenbrok.

De bus-sponsor van deze wedstrijd was ID Agro. ID Agro richt zich met name op de ontwikkeling en het vermarkten van innovatieve huisvestingsystemen voor de veehouderijsector. ID Agro zet bij de ontwikkeling van haar producten zowel de ondernemer, als ook het dier, het milieu en de maatschappij centraal.

Voor meer informatie over ID Agro verwijzen wij u naar de website: https://www.idagro.nl/

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek een thuiswedstrijd tegen Wijthmen. De ploeg uit Zwolle behaalde tot dusver 4 punten uit 2 wedstrijden. Al zeven keer wisten de Zwollenaren het net te vinden en dus is ’s-Heerenbroek gewaarschuwd voor de productiviteit van Wijthmen.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

zaterdag 20 oktober 2018
SVV '56