1e elftal

's-Heerenbroek pakt eerste driepunter in Marle: 0-2

’s-Heerenbroek heeft de eerste drie punten van het nog prille seizoen binnen. In en tegen Marle werd uiteindelijk met 0-2 gezegevierd. Goed was het spel overigens niet; ’s-Heerenbroek voetbalde in een te laag tempo om het MVV ’69 continu lastig te maken, waardoor het tot het einde lastig bleef voor de ploeg van trainer Wim Groen. Henri de Leeuw verloste ’s-Heerenbroek echter door in de tachtigste minuut de 0-2 tegen de touwen te knallen.

MVV ‘69 was tot afgelopen zaterdag voor menigeen uit de ’s-Heerenbroeker selectie een grote onbekende. De ploeg uit de gemeente Hellendoorn is één van de 7 nieuwkomers die ’s-Heerenbroek dit seizoen zal gaan treffen ten opzichte van vorig jaar. Een ware dorpsclub die op veel vlakken vergelijkbaar is met ’s-Heerenbroek. Een authentieke tribune, een kleine vaste kern en allemaal jongens van de club die de trots van de plaatselijke vereniging met ziel en zaligheid verdedigen.

Ten opzichte van vorige week veroverden Gert Kwakkel en Sander Pelgrom weer een basisplaats. Dit ging ten koste van Henri de Leeuw en Wiljen van Ittersum. Eerstgenoemde nam overigens wel plaats op de reservebank, evenals de teruggekeerde Berry Fiets en Jonas Palland.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat ’s-Heerenbroek de ploeg moest gaan worden die het spel moest maken. Marle liet de bal aan ’s-Heerenbroek en probeerde veelvuldig, overigens wel op een sportieve manier, de fysieke strijd aan te gaan met ’s-Heerenbroek om van daaruit gevaarlijk te worden in de omschakeling. Dit leidde tot een schouwspel waarbij ’s-Heerenbroek vooral de bal had, maar in eerste instantie niet gevaarlijk werd. Het eerste speldenprikje werd uitgedeeld door Wim Kwakkel, nadat zijn naamgenoot de bal teruglegde op een meter of twintig van het doel. Zijn schot miste echter precisie.

Toch kwam ’s-Heerenbroek na ruim twintig minuten op voorsprong. Wim Kwakkel werd gevloerd in het zestienmetergebied en de dienstdoende arbiter Vos kon daarbij niet anders dan de bal op de stip te leggen. Bjorn Wezenberg ontfermde zich over dit buitenkansje, maar zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd worden door de doelman. In de rebound scoorde hij echter wel, waardoor ’s-Heerenbroek op een 0-1 voorsprong kwam.

Een ieder die hoopte dat ’s-Heerenbroek nu ontbrand was, kwam bedrogen uit. In plaats van door te drukken ging ’s-Heerenbroek in een lager tempo voetballen. Daarnaast miste de ploeg van trainer Groen veelvuldig de aansluiting naar voren waardoor het speelveld te groot werd en potentiele kansen ook potentieel bleven. Dit bood weer kansen aan Marle, dat steeds meer de ‘tweede bal’ wist te winnen. Tot grote kansen leidde dit niet voor Marle waardoor de rust uiteindelijk ook met een 0-1 stand bereikt werd.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren de beste minuten van ’s-Heerenbroek. De ploeg was aanmerkelijk scherper in de duels en het tempo werd kortstondig opgekrikt. Dit leidde direct tot veel dreiging. Binnen een minuut had Jesper Wennemers een verdubbeling van de marge op zijn schoen na een vlotte aanval van ’s-Heerenbroek, waarbij de gebroeders Kwakkel een hoofdrol opeisten. De jongste Kwakkel lanceerde broer Wim nadat hij attent reageerde op een doorgeschoten bal. Wim Kwakkel leverde vervolgens een lage voorzet af bij Wennemers, maar hij zag zijn inzet over de verkeerde kant van de lat vliegen.

’s-Heerenbroek rook bloed en enkele minuten later diende de volgende kans zich aan. Wederom schoot een lange bal door en wederom reageerde Gert Kwakkel attenter dan zijn directe tegenstanders. Kwakkel drong het zestienmetergebied binnen maar zijn harde inzet miste alle precisie die benodigd was om deze kans tot doelpunt te promoveren. Dit zou direct zijn laatste wapenfeit blijken, want hij mocht na zestig minuten voetbal het veld ruimen voor Henri de Leeuw.

Even daarvoor was Berry Fiets al ingevallen voor Bjorn Wezenberg. Ondanks dat de voorhoede van het nodige verse bloed werd voorzien, zakte ’s-Heerenbroek toch weer terug in haar tempo. Dit leidde tot één spaarzame kans voor Marle. Uit een corner wisten de gastheren echter geen doel te treffen. De thuisploeg werd zichtbaar moe en ging daarnaast ook meer risico nemen. Dit had tot gevolg dat ’s-Heerenbroek veel ruimte kreeg, maar hier werd in eerste instantie niet van geprofiteerd. Grote kansen waren niet bestemd voor diverse ’s-Heerenbroekers waarvan de grootste kans op naam van Fiets kwam. Hij kopte een voorzet van Jesper Wennemers tegen de deklat en zag zijn eerste competitietreffer daarmee verdampen.

Uiteindelijk werd het toch 0-2. Na een scrimmage liet Henri de Leeuw zien dat hij ten onrechte op de bank werd gehouden. De kersverse aanvaller schoot van een meter of tien kiezelhard raak nadat de achterhoede van Marle de bal niet verwerkt kreeg na een corner. Hiermee was het verzet van Marle definitief gebroken. ’s-Heerenbroek kreeg nog kansen om de voorsprong uit te breiden, maar grote kansen waren niet meer aan Meuleman en Fiets besteedt. Ook werd Marcel v/d Kolk nog vervangen door Jonas Palland, die wederom een foutloze invalbeurt kende.

Zo was de eerste overwinning een feit en gingen de punten mee met de bus terug naar ’s-Heerenbroek. Aankomende zaterdag staat er wederom een ‘verre’ uitwedstrijd gepland. De afvaardiging vanuit ’s-Heerenbroek zal dan afreizen naar Lemele, dat tot nu toe een foutloos seizoen kent. Lemele won overtuigend met 5-1 van Marle in haar eerste wedstrijd en hoefde in speelronde 2 niet op te draven in verband met de uitsluiting van Storica.

’s-Heerenbroek is hiermee dus meer dan gewaarschuwd voor de ontmoeting van aankomende zaterdag. De ploeg zal in een hoger tempo moeten gaan voetballen om het haar tegenstanders écht moeilijk te gaan maken en daarnaast zal de ploeg ook zuiniger met haar kansen om moeten gaan dan dat het afgelopen zaterdag deed.

Ook aankomende zaterdag is er weer de mogelijkheid voor supporters en belangstellenden om mee te reizen met de bus richting Lemele. De bus zal uiterlijk om 12.45 uur vertrekken en de onkosten bedragen slechts 5 euro per persoon!

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

van_guilik.pngbergmakelaardij.pngsebo.pngmail_service_zwolle.pngwielink_zink_en_daktechniek.pnghairqueen.pngbastiaan.pngbernardkeppel_cleaning.pnghetparochiehuis.pngbbm-advocaten.pngubink_meuleman_bouw.pngboerverzekeringen.pngb0_mulder_tweewielers.pngautotaalglas.pngprofnorm.pngh_uitgekookt.pngEcco-Nederland.pngblom_auto.pngsheerenhoeve.pnghoutburcht.pngphverhuur.pngschutte.pnghofstede_rijopleiding.pngcafeeigenwijs.pnghdeleeuw.png123verhuur.pngvdberg.pngid-agro.pngbrugmedia.pngbastiaan_installatietechniek.pngweeghel_gewasbescherming.pnganytime.pngoostindie.pngsmaakfactor.pngvan_guilik.pngbergmakelaardij.pngsebo.pngmail_service_zwolle.pngwielink_zink_en_daktechniek.pnghairqueen.pngbastiaan.pngbernardkeppel_cleaning.pnghetparochiehuis.pngbbm-advocaten.pngubink_meuleman_bouw.pngboerverzekeringen.pngb0_mulder_tweewielers.pngautotaalglas.pngprofnorm.pngh_uitgekookt.pngEcco-Nederland.pngblom_auto.pngsheerenhoeve.pnghoutburcht.pngphverhuur.pngschutte.pnghofstede_rijopleiding.pngcafeeigenwijs.pnghdeleeuw.png123verhuur.pngvdberg.pngid-agro.pngbrugmedia.pngbastiaan_installatietechniek.pngweeghel_gewasbescherming.pnganytime.pngoostindie.pngsmaakfactor.png