’s-Heerenbroek start met puntendeling tegen Bruchterveld: 1-1

’s-Heerenbroek is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd een voorsprong tegen Bruchterveld vast te houden. Vlak voor tijd moest de ploeg van trainer Wim Groen alsnog capituleren na een terechte penalty voor Bruchterveld. Over deze puntendeling mag ’s-Heerenbroek overigens niet klagen, gezien het feit dat Bruchterveld, met name in de tweede helft, heer en meester was.

Na een moeizame voorbereiding was het nu dan tijd voor het echte werk. ’s-Heerenbroek startte met Jelmer Visscher op doel. De achterhoede bestond uit Robert Palland, Marcel v/d Kolk, Wiljen van Ittersum en Sander Wennemers. Opvallende afwezige in dit rijtje was Sander Pelgrom; hij moest verstek laten gaan in verband met een welverdiende vakantie. Op het middenveld stonden Martin van Ittersum, captain William Meuleman en Wim Kwakkel. De voorhoede werd gevormd door Bjorn Wezenberg, Jesper Wennemers en Henri de Leeuw. Op de bank namen Wilhelm Kroeze, Niek Boersma en Gert Kwakkel plaats. Laatstgenoemde mocht weer op minuten rekenen na een knieblessure.

Beide ploegen starten enigszins afwachtend waardoor de wedstrijd gelijk opging. Grote kansen dienden zich niet aan in de beginfase maar ’s-Heerenbroek nam langzamerhand wel de regie over in de wedstrijd. Veel directe duels werden gewonnen waardoor de groenhemden steeds meer aan voetbal toekwamen. Dit wedstrijdbeeld resulteerde uiteindelijk in een, op dat moment dik verdiende, voorsprong. Wim Kwakkel won een cruciaal duel op het middenveld en lanceerde Jesper Wennemers. Wennemers dook het zestienmetergebied in en gaf zijn compagnon Wezenberg een niet te missen kans: 1-0.

Na deze treffer was Bruchterveld het spoor zichtbaar bijster, waardoor ’s-Heerenbroek nog beter in de wedstrijd kwam. Enkele spelers van Bruchterveld staken hun frustraties niet onder stoelen of banken, waardoor ’s-Heerenbroek steeds meer op pole-position kwam te liggen. Toch resulteerde deze situatie niet in een verdubbeling van de marge. Wel kreeg ’s-Heerenbroek nog enkele kansen via Wezenberg en De Leeuw, maar deze werden niet verzilverd waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-0 ruststand.

Na de rust was de wereld compleet omgekeerd. ’s-Heerenbroek kwam vanaf het startsignaal onder druk te staan en was simpelweg niet meer bij machte om zich onder deze druk van Bruchterveld uit te voetballen. Wat volgde was, verdeeld over de gehele tweede helft, een kansenregen voor Bruchterveld. Keer op keer bleek doelman Visscher echter een sta-in-de-weg voor de bezoekers uit Drenthe. ’s-Heerenbroek mocht haar keeper wel krom hangen met medailles daar Visscher 3 één-op-één situaties in zijn voordeel besliste waardoor de voorsprong voor zijn ’s-Heerenbroek gehandhaafd bleef. In de hoop om het tij te keren voerde Groen enkele wissels door. Verdeeld over drie momenten kwamen Niek Boersma, Wilhelm Kroeze en Gert Kwakkel in het veld.

Laatstgenoemde kreeg enkele minuten na zijn invalbeurt een uitgelezen mogelijkheid om bij zijn rentree het publiek gelijk op de banken te krijgen. Wiljen van Ittersum zette sterk door op het middenveld en lanceerde Kwakkel richting het vijandelijke doel. De weg voor Kwakkel was nog lang, daar hij vanaf de middenlijn gestart was, maar zijn voorsprong was groot. Gedragen door het fanatieke publiek trok Kwakkel op naar de verlossende 2-0, maar aan het einde van zijn sprint ontbrak het de spits aan controle en rust. Hij speelde het leder te ver voor zich uit op twintig meter van het doel waardoor de keeper van Bruchterveld de mogelijkheid kreeg om de bal voor zijn voeten weg te grissen. Zo hielp Kwakkel vakkundig een bijzonder grote kans om zeep waardoor de spanning onverminderd aanwezig bleef.

Na deze mogelijkheid kreeg ’s-Heerenbroek wederom een dot van een kans. Robert Palland stormde op aan de rechterkant en leverde een goede, lage voorzet af die uiteindelijk bij Niek Boersma terecht kwam. Boersma kreeg de bal niet helemaal goed onder controle maar had geluk dat de keeper hierdoor volledig uit positie was op 11 meter van het doel. Boersma had de bal vervolgens voor het inschieten, maar de instormende Jesper Wennemers was inmiddels ook gearriveerd om een schot op doel te lossen. Laatstgenoemde koos er uiteindelijk voor om het doel onder vuur te nemen, waar het achteraf verstandiger leek om dit aan Boersma over te laten. Hij had de bal immers voor zijn goede linkervoet liggen. De inzet van Wennemers was niet hard en zuiver genoeg, waardoor de doelman alsnog de kans kreeg om deze inzet te keren.

Zo ging er wederom een grote mogelijkheid voor ’s-Heerenbroek verloren en dit zouden achteraf hele dure missers blijken. Vlak voor tijd kreeg Bruchterveld namelijk een terechte penalty na een overtreding van Wilhelm Kroeze. De spits van Bruchterveld ontfermde zich over dit buitenkansje en faalde niet: 1-1. Wederom blonk een invaller dus in negatieve zin uit.

Dit zou uiteindelijk ook de eindstand blijken, waardoor ’s-Heerenbroek, en met name Gert Kwakkel en Kroeze, terug zullen kijken met zeer gemengde gevoelens op deze wedstrijd. Met een puntendeling mocht ’s-Heerenbroek, over de gehele wedstrijd gezien, absoluut niet klagen. Toch waren de mogelijkheden weldegelijk aanwezig om de drie punten in eigen huis te houden waardoor een dubbel gevoel blijft overheersen.

Lang heeft ’s-Heerenbroek niet om bij dit gelijke spel stil te staan. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd naar MVV ’56 uit Marle (Hellendoorn) gepland. In aanloop naar dit duel zal ’s-Heerenbroek vooral willen teren op haar sterke eerste helft, waarin het de bovenliggende partij was met veel fanatieke inzet en goed voetbal.

Voor deze (verre) uitwedstrijd is een bus geregeld. Naast spelers en staf is er hierbij ook nog ruimte voor belangstellende supporters die graag mee zouden willen. Meer informatie hierover is te vinden in een volgend bericht op de site.

Bedankt voor het lezen en graag tot ziens!

zaterdag 20 oktober 2018
SVV '56