's-Heerenbroek zakt door ondergrens in Hattemerbroek: 3-0

’s-Heerenbroek heeft zichzelf afgelopen zaterdag definitief geëlimineerd uit het bekertoernooi. In Hattemerbroek, waar de plaatselijke vereniging Noord Veluwe Boys is gehuisvest, verloor de ploeg van trainer Wim Groen met 3-0. Door deze nederlaag kan ’s-Heerenbroek geen rol meer van betekenis spelen in het bekertoernooi. Wat echter nog veel erger aan deze nederlaag was, is het vertoonde spel dat de groenhemden op de mat legden.

Na een, toch wel bemoedigend, gelijkspel tegen CSV ’28 begon ’s-Heerenbroek met goede moed aan de wedstrijd tegen Noord Veluwe Boys. Toch veranderde de basisopstelling ten opzichte van vorige week (genoodzaakt) op 3 plekken. Wiljen van Ittersum, Martin van Ittersum en Henri de Leeuw werden vervangen door achtereenvolgens Robert Palland, Henri v/d Stouwe en Wim Kwakkel. De drie eerstgenoemde spelers namen overigens wel plaats op de bank en zouden allemaal nog hun minuten gaan maken.

In de eerste twintig minuten was ’s-Heerenbroek de bovenliggende partij. De ploeg speelde weliswaar wel in een te laag tempo, maar had in deze periode weinig van Noord Veluwe Boys te duchten. Zelf kwam de ploeg één keer bijna tot scoren in deze fase. Aanvoerder William Meuleman volleerde de bal vanaf randje zestien echter op de bovenkant van de lat, waardoor zijn poging in schoonheid strandde.

Na dit wapenfeit zakte ’s-Heerenbroek weg in een moeras van foute passes en verkeerde keuzes. De elf opgestelde mannen leken wel verdwaald als een stel Wilsummers in Zalk en Noord Veluwe Boys had niet lang nodig om daar van te profiteren. De dienstdoende spits kreeg alle vrijheid en ruimte om de bal vanaf de zijkant van het zestienmetergebied langs Jelmer Visscher te schuiven: 1-0.

Na deze tegentreffer begon ’s-Heerenbroek, waar mogelijk, nog slechter te voetballen waardoor de 2-0 een kwestie van tijd was. Wederom had de spits van Noord Veluwe Boys slechts één moment nodig om de score te verdubbelen. Hij kapte voorstopper Marcel v/d Kolk ogenschijnlijk makkelijk uit, waarna het wederom een koud kunstje was om keeper Visscher kansloos te laten: 2-0.

Schrijnend moesten de meegereisde supporters, de reservespelers en de technische staf, die ditmaal uit Wim Groen, Freddy Mijnheer, Geert Last en de geblesseerden Martijn Bruins en Gert Kwakkel bestond, toezien hoe hun ploeg reddeloos ronddobberde op de groene oceaan met witte kalklijnen. Het rustsignaal kwam dan ook als een waar geschenk waardoor Groen de mogelijkheid kreeg om zijn elf tobbers erop te attenderen dat het spel wel sterk voor verbetering vatbaar was.

Om een waar schokeffect te creëren, besloot Groen om Henri De Leeuw en Martin van Ittersum in te brengen ten faveure van Henri v/d Stouwe en Wilhelm Kroeze. Deze wissels leverden direct een gevaarlijke situatie op voor het vijandelijke doel, maar ook de inzet van De Leeuw wist geen doel te treffen. Heel even leek het erop dat ’s-Heerenbroek zichzelf leek te herpakken, maar het kan best wezen dat mijn subjectieve oog dat gewoon graag wou zien. De wens is tenslotte de vader van de gedachte.

Ruw spatte mijn illusie dan ook uiteen toen de spits van Noord Veluwe Boys wederom in alle vrijheid richting Jelmer Visscher mocht. U raad het al; wederom trof hij doel waardoor hij een ware hattrick te pakken had en ’s-Heerenbroek nu definitief één ding zeker wist: vandaag wordt het niks meer.

En dat klopte: het was niks en dat werd het ook niet meer. De wedstrijd kroop richting het einde en het geloof van ’s-Heerenbroek in een goede afloop was bijzonder ver te zoeken. Wederom klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter na 90 minuten dan ook als muziek in onze oren: de lijdensweg zat erop.

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek haar laatste bekerduel in Balkbrug. Daar treft de ploeg derdeklasser Avereest. Deze bekerwedstrijd is het laatste duel dat ’s-Heerenbroek speelt alvorens de competitie van start gaat op 22 september. Met het oog op de competitie is het dus zaak dat ’s-Heerenbroek in deze wedstrijd het broodnodige herstel laat zien zodat de ploeg van Groen enigszins klaar is voor de eerste competitiewedstrijd met Bruchterveld.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!