Programma het eerste

zaterdag 15 augustus 2020
Vitesse'63 Koekange
-
's-Heerenbroek 1

Aanvang: 14:30


donderdag 20 augustus 2020
EFC'58 ( bij Hatto Heim)
-
's-Heerenbroek 1

Aanvang: 19:30


4e Klasse D

Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

1e elftal

’s-Heerenbroek remiseert in eerste officiële duel tegen CSV ‘28: 2-2

De kop is er na afgelopen zaterdag weer af. ’s-Heerenbroek trad na enkele weken van voorbereiding aan tegen CSV ’28 uit Stadshagen voor het eerste bekerduel. CSV is een goede bekende van ’s-Heerenbroek aangezien de ploegen elkaar vorig jaar nog tweemaal tegenkwamen in de competitie. Ook troffen beide ploegen elkaar afgelopen week op het Bultman-Hartholt toernooi, dat georganiseerd was door de verenigingen WZC en Hattem. Dit duel won CSV ’28 glansrijk met 4-0, waardoor ’s-Heerenbroek meer dan gewaarschuwd was voor de aanstaande ontmoeting.

Wat betreft de voorbereiding op dit duel valt het nodige te vermelden. Buiten de vroege start (op 2 augustus) om, besloot een deel van de selectie de eerste officiële wedstrijddag feestelijk aan te vangen door zich te laten gaan op het MegaPiratenFestijn, beter bekend als MPF, in Oldebroek. Hier maakten zij dapper gebruik van de glaasjes goudgeel genot, wat dan weer resulteerde in enkele foto’s die het daglicht niet konden verdragen en daarom ook in besloten kring zullen blijven. Wel gaven deze foto’s de trainers (die bij ons uiteraard ook gewoon in de groepsapp zitten) ongetwijfeld moed, want met het scorend vermogen van menig selectiespeler leek het wel goed te zitten, af te gaan op het gemaakte beeldmateriaal. Daarover later meer.

Goed, dat over de voorbereiding. ’s-Heerenbroek trad aan met Jelmer Visscher op doel. De achterhoede werd gevormd door Wilhelm Kroeze, Sander Pelgrom, Marcel v/d Kolk en Sander Wennemers. Het middenveld bestond uit Martin van Ittersum, William Meuleman en Wiljen van Ittersum. Laatstgenoemde is deze zomer teruggekeerd nadat hij een jaar in Australië had gebivakkeerd. In de voorhoede werd Henri de Leeuw geposteerd, die werd vergezeld door nieuwkomers Berry Fiets en Bjorn Wezenberg. Op de bank namen Robert Palland, Wim Kwakkel en Henri v/d Stouwe plaats.

Nadat de prima leidende scheidsrechter De Gier het startsignaal had gegeven, ontspon zich een relatief gelijkwaardig schouwspel waarin CSV ’28 wel de meest bovenliggende partij was. De ploeg uit Stadshagen had het meest balbezit en bevond zich ook het meest op de helft van ’s-Heerenbroek, maar écht gevaarlijk werd de ploeg in de eerste 10 minuten niet. Ditzelfde gold voor ’s-Heerenbroek, dat het vooral moest hebben van een snelle omschakeling. Toch kwam CSV ’28 na een klein kwartier voetbal op voorsprong. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd simpel achter Jelmer Visscher getikt waardoor ’s-Heerenbroek in de achtervolging moest. Tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg echter niet. Een schietkans voor Fiets was het enige noemenswaardige feit, maar voordat hij aan kon halen kon een verdediger van CSV ’28 hem het schieten beletten.

Toch kwam de gelijkmaker nog wel voordat het rustsignaal zou klinken. Op het middenveld veroverde ’s-Heerenbroek de bal van CSV ’28 waarna het kon gaan counteren. Captain William Meuleman ging de combinatie aan met Bjorn Wezenberg waardoor hij uiteindelijk richting de doelman kon voor een één-op-één situatie. Meuleman bleef de rust zelve en schoof het leder beheerst tegen het net: 1-1. Een opsteker voor ’s-Heerenbroek en een domper voor CSV ’28 zo vlak voor het rustsignaal.

In de tweede helft begon CSV sterk. Binnen vijf minuten stond de 1-2 op het bruine scorebord. De linksback van CSV ’28 werd aan de hand van een fraaie steekbal gelanceerd richting het doel van Jelmer Visscher. Visscher kon de inzet van de desbetreffende speler nog wel toucheren, maar niet voldoende om de 1-2 te voorkomen. Zodoende moest ’s-Heerenbroek wederom op zoek naar de gelijkmaker.

Na deze treffer leek er een bepaalde gelatenheid over de ploeg uit Stadshagen te komen. De concentratie nam zichtbaar af bij de jonge ploeg uit Stadshagen en dat gaf ’s-Heerenbroek de kans om terug te komen in de wedstrijd. Dit gebeurde uiteindelijk een kwartier voor tijd. Een lange bal van Sander Wennemers vloog het zestienmetergebied in waar hij Martin van Ittersum wist te bereiken. Laatstgenoemde schoot het leder overtuigend achter de kansloze goalie van CSV ’28: 2-2.

In deze fase van de wedstrijd was CSV even nergens te bekennen en gaf de ploeg ontzettend veel ruimte weg in de achterhoede. Dit resulteerde bijna in de 3-2, maar Henri v/d Stouwe wist op onverklaarbare wijze een treffer van zichzelf te voorkomen; voor open doel raakte hij met zijn inzet de binnenkant van de paal waarna de doelman de bal simpel op kon rapen. Blijkbaar vraagt een dergelijke manier van scoren toch andere kwaliteiten dan een vrouw ‘scoren’.

Uiteindelijk moesten beide ploegen het dus doen met een puntendeling, wat inhoud dat ’s-Heerenbroek nog volop meedoet in de strijd voor een volgende bekerronde. De ploeg van trainer Wim Groen zal daar overigens nog wel de hordes Noord Veluwe Boys en Avereest voor moeten nemen, te beginnen met Noord Veluwe Boys. Dit zijn twee lastige opgaves, maar wel twee mooie meetmomenten voor de ploeg om te kijken waar de mogelijkheden liggen dit seizoen.

Aanstaande zaterdag gaat ’s-Heerenbroek dus op bezoek bij Noord Veluwe Boys. De wedstrijd zal om 14.30 uur aanvangen. Graag tot dan en bedankt voor het lezen!

van_guilik.pngid-agro.pngautotaalglas.pngubink_meuleman_bouw.pngblom_auto.pngmail_service_zwolle.pngoostindie.png123verhuur.pnghetparochiehuis.pngbastiaan_installatietechniek.pnganytime.pnghoutburcht.pngboerverzekeringen.pngwielink_zink_en_daktechniek.pnghairqueen.pngbergmakelaardij.pngweeghel_gewasbescherming.pngsebo.pngbernardkeppel_cleaning.pngEcco-Nederland.pngprofnorm.pngphverhuur.pngcafeeigenwijs.pnghofstede_rijopleiding.pngschutte.pnghdeleeuw.pngsheerenhoeve.pngbbm-advocaten.pngbastiaan.pngh_uitgekookt.pngb0_mulder_tweewielers.pngvdberg.pngsmaakfactor.pngbrugmedia.pngvan_guilik.pngid-agro.pngautotaalglas.pngubink_meuleman_bouw.pngblom_auto.pngmail_service_zwolle.pngoostindie.png123verhuur.pnghetparochiehuis.pngbastiaan_installatietechniek.pnganytime.pnghoutburcht.pngboerverzekeringen.pngwielink_zink_en_daktechniek.pnghairqueen.pngbergmakelaardij.pngweeghel_gewasbescherming.pngsebo.pngbernardkeppel_cleaning.pngEcco-Nederland.pngprofnorm.pngphverhuur.pngcafeeigenwijs.pnghofstede_rijopleiding.pngschutte.pnghdeleeuw.pngsheerenhoeve.pngbbm-advocaten.pngbastiaan.pngh_uitgekookt.pngb0_mulder_tweewielers.pngvdberg.pngsmaakfactor.pngbrugmedia.png