Penalty's nekken 's-Heerenbroek tegen 't Harde: 0-3

’s-Heerenbroek is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de punten in eigen dorp te houden. In een relatief gelijkopgaande wedstrijd trokken de groenhemden uiteindelijk aan het kortste eind door, hetzij enigszins geflatteerd, met 0-3 te verliezen. Saillant detail hierbij is dat dit de derde keer in vier wedstrijden is waarin ’s-Heerenbroek niet tot scoren weet te komen. Een tekenend feit voor de vormcrisis waarin de ’s-Heerenbroeker aanval momenteel, en stiekem het hele seizoen al, in verkeert.

De eerste tegenvaller kende ’s-Heerenbroek al tijdens de warming-up. Aanvoerder William Meuleman verzwikte zijn enkel dusdanig dat hij zijn basisplaats noodgedwongen af moest staan aan Henri v/d Stouwe. De aanvoerdersband ging naar reservecaptain en spits Gert Kwakkel, die overigens liet zien dat hij nog een lange weg te gaan heeft om net zo’n volwaardige aanvoerder te worden als zijn voorbeeld; William Meuleman. Kwakkel ontving na een aanhoudende discussie met de dienstdoende arbiter namelijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij de ontmoeting met VSW aankomende dinsdag aan zich voorbij moet laten gaan.

Voordat deze discussie plaats vond, stond ’s-Heerenbroek overigens al met 0-1 achter. Na een gelijk opgaand begin, waarin ’s-Heerenbroek zeker niet onderdeed voor ’t Harde, kregen de bezoekers een penalty. Na een afgeslagen corner stormde Henri v/d Stouwe te fanatiek af op zijn directe tegenstander. Deze kapte v/d Stouwe vervolgens slim uit om daarna, hetzij enigszins makkelijk, naar de grond te gaan. Scheidsrechter Weuring kende echter geen genade voor ’s-Heerenbroek en wees resoluut naar de strafschopstip, voor zover deze nog zichtbaar was op het keiharde en moeilijk bespeelbare veld van ‘s-Heerenbroek. De terechte penalty werd overtuigend binnengeschoten door de spits van de bezoekers, waardoor ’s-Heerenbroek na een dikke twintig minuten met 0-1 achter stond.

Deze stand zou uiteindelijk ook tot de rust gehandhaafd blijven. Voetballend bracht ’s-Heerenbroek namelijk nog wel genoeg weerstand, maar tot grote kansen wist de ploeg van trainer Wim Groen nimmer te komen. Wel had de thuisploeg nog recht gehad op een penalty. Een middenvelder van ’t Harde toucheerde de bal per ongeluk, maar wel zeer opzichtig, met de arm waardoor ’s-Heerenbroek een goede kans werd ontnomen. Ditmaal was scheidsrechter Weuring wederom resoluut in zijn beslissing, maar tot onbegrip van alles en iedereen bij ’s-Heerenbroek wuifde hij een zuivere penalty weg.

Na de welbekende theepauze greep ’s-Heerenbroek een periode het initiatief in de wedstrijd. De ploeg won in vergelijking met de eerste helft meer directe duels, waardoor het ook makkelijker aan voetballen toe kwam. Dit leverde de thuisploeg bijna de gelijkmaker op. Na een goede combinatie over de rechterzijde van het veld wist Gert Kwakkel zijn directe tegenstanders af te schudden en het zestienmetergebied van ’t Harde binnen te dringen. Zijn pass op de vrijstaande William Dekker was echter te scherp, waardoor een mooie mogelijkheid op de gelijkmaker alsnog in schoonheid verloren ging.

Na deze korte periode waarin ’s-Heerenbroek de betere ploeg was, nam ’t Harde weer het initiatief. De wedstrijd begon meer en meer op een uitputtingsslag te lijken en daar bleek ’t Harde uiteindelijk het beste mee te kunnen gedijen. Dit had tot gevolg dat ’s-Heerenbroek diverse keren te laat in de duels was, waardoor er nog enkele behoorlijke overtredingen werden begaan door de gastheren. Dit leidde dan weer tot de nodige frustraties bij met name de supporters van ’t Harde, die herhaaldelijk vroegen om gele en rode kaarten nadat ’s-Heerenbroek weer eens een overtreding beging.

Één van die overtredingen werd begaan door laatste man Marcel v/d Kolk. Hij liet een aanvaller van ’t Harde letterlijk en figuurlijk met een fikse tackle het gras op hardhandige wijze kussen. Wederom kon scheidsrechter Weuring niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Ditmaal was het de ingevallen middenvelder van ’t Harde die achter de bal ging staan en uiteindelijk gedecideerd de 0-2 op het kapotte scorebord zou zetten. Met deze treffer was het ’s-Heerenbroeker verzet definitief gebroken en liep ’t Harde uiteindelijk nog uit naar een comfortabele 0-3 eindstand.

Lang heeft ’s-Heerenbroek niet om van deze enigszins geflatteerde nederlaag bij te komen. Aanstaande dinsdag 24 april staat de volgende competitiewedstrijd namelijk alweer op het programma. Om 19.00 uur word dan namelijk afgetrapt tegen de nummer 2 van de competitie: VSW uit Windesheim. De gasten uit Windesheim kunnen zich geen enkele misstap veroorloven in de achtervolging op koploper Zalk en zullen daarom moeten winnen in en tegen ’s-Heerenbroek. De wedstrijd zal, zoals gezegd, starten om 19.00 uur op sportpark Broekerland.

Ook wil ik u alvast wijzen op de mooiste derby van de vierde klasse C die aankomende zaterdag 28 april plaats zal vinden. Dan speelt ’s-Heerenbroek namelijk de lastige uitwedstrijd tegen de gedoodverfde rivaal VV Wilsum. Deze wedstrijd zal starten om 14.30 uur op sportpark ‘De Wijde Blik’ in Wilsum.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

zaterdag 26 mei 2018
CSV '28