's-Heerenbroek en EZC '84 remiseren opnieuw: 2-2

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan de ontmoeting met EZC ’84 uit Epe. Ondanks het veelal matige spel van ’s-Heerenbroek kreeg de ploeg van trainer Wim Groen, afkomstig uit Epe, toch de beste kansen van de wedstrijd. Deze kansen leverden uiteindelijk twee doelpunten op, maar omdat EZC ’84 ook tweemaal raak prikte was een gelijkspel het logische gevolg. Door deze puntendeling blijft de 10e positie op de ranglijst gehandhaafd voor ‘s-Heerenbroek, terwijl EZC ’84 genoegen moet nemen met plek 11.

Ten opzichte van de vorige week verloren derby tegen Zalk vonden twee wisselingen plaats. Jesper Wennemers startte als linksbuiten en op de rechtsbackpositie stond Robert Palland geposteerd. Dit betekende dat Gert Kwakkel en Wilhelm Kroeze genoegen moesten nemen met een plek op de reservebank. Zij werden vergezeld door Stefan Gunnink en de pupillen van de week Jente en Yfan.

De wedstrijd begon ronduit ongelukkig voor ’s-Heerenbroek. De groenhemden begonnen veel te slap aan het duel en dat uitte zich voornamelijk in het veelvuldig verliezen van de directe duels. Na een kleine tien minuten voetbal leidde dit tot de 0-1 van EZC. De linksbuiten van de gasten, tevens aanvoerder, kreeg alle vrijheid en gelegenheid om in het zestienmetergebied de trekker over te halen. Dit deed hij succesvol want de bal vloog, enigszins getoucheerd door een ’s-Heerenbroeker been, achter Jelmer Visscher tegen het net: 0-1. Deze tegentreffer schudde ’s-Heerenbroek een beetje wakker, en dat was nodig ook aangezien de achtervolging snel ingezet moest gaan worden. Deze achtervolging zou plaats vinden zonder Bernard Stoel, die zich al snel geblesseerd moest laten vervangen door Wilhelm Kroeze.

Voor rust zou ’s-Heerenbroek uiteindelijk nog wel op 1-1 komen. Een voorzet van Wim Kwakkel werd ternauwernood weggewerkt door de defensie van EZC. Dit wegwerken gebeurde echter niet goed genoeg, waardoor de instuivende Martin van Ittersum de bal op de rand van het zestienmetergebied op vernietigende wijze tegen de touwen kon jengelen: 1-1. Na deze treffer kreeg ’s-Heerenbroek nog enkele goede mogelijkheden, waaronder één die niet aan William Dekker besteed was. In een één-op-één duel met de Eper doelman wist de vleugelflitser van ‘s-Heerenbroek de bal niet langs de goalie te krijgen waardoor de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

In de tweede helft kwam ’s-Heerenbroek sterker voor de dag dan EZC. De bezoekers creëerden weinig kansen en het meeste balbezit was daarnaast voor ’s-Heerenbroek. In de score wist ’s-Heerenbroek dit echter niet uit te drukken. Dit kwam voornamelijk doordat er te vaak verkeerde keuzes gemaakt werden. Een voorbeeld daarvan was een moment waar ‘Man of the Match’ Wim Kwakkel bij betrokken was. Kwakkel koos er in kansrijke positie voor om de bal af te spelen op de instormende Martin van Ittersum, terwijl hij beter zelf de trekker over had kunnen halen. Hierdoor ging een knappe mogelijkheid verloren en bleef de gelijke stand gehandhaafd.

Om de wedstrijd wat hernieuwde energie in te blazen, koos Groen ervoor om zowel Stefan Gunnink als Gert Kwakkel in het veld te brengen. Beide heren kwamen in de voorhoede te spelen en vervingen achtereenvolgens Henri v/d Stouwe en William Dekker. Deze nieuwe tandem leverde bijna direct een treffer op, ware het niet dat Gert Kwakkel zijn inzet op aangeven van Gunnink langs de verkeerde kant van de paal zag vliegen.

Zo leek de wedstrijd lange tijd richting een 1-1 eindstand te gaan, tot EZC plots doel trof in de 88ste minuut. Wederom was het de aanvoerder van de gasten die teveel vrijheid genoot en hierdoor het zestienmetergebied ongehinderd binnen kon dringen. Hij leverde een prima voorzet af die op fraaie wijze werd gepromoveerd tot doelpunt door een middenvelder van EZC: 1-2. Zo leek ’s-Heerenbroek de deksel op de neus te krijgen vlak voor tijd, maar niks bleek minder waar.

Na de aftrap werd voorstopper Marcel v/d Kolk namelijk als stormram naar voren gestuurd en dit leverde bijna direct het gewenste effect op. Na een vlotte combinatie tussen Gert Kwakkel en Martin van Ittersum wist laatstgenoemde de bal uiteindelijk bijna panklaar voor v/d Kolk te leggen. Van der Kolk zag zijn inzet echter tot zijn grote verbijstering langs de paal vliegen, aan de verkeerde kant dan welteverstaan. Hiermee leek ’s-Heerenbroek dé kans op de 2-2 verspeeld te hebben, maar toch zou deze treffer er uiteindelijk alsnog komen.

In de ‘dying seconds’ van de wedstrijd besloot Wim Kwakkel namelijk om nog maar even aan een ware rush te beginnen vanaf het middenveld. Hij liet menig tegenstander zijn hielen zien en wist het uiteindelijk tot de rand van het zestienmetergebied te schoppen. Op deze plek legde hij de bal af op de meegelopen Martin van Ittersum, die via de binnenkant van de paal de gelijkmaker alsnog in extremis tegen de touwen schoot: 2-2.

Dankzij deze treffer bleef ’s-Heerenbroek de derde nederlaag op rij bespaard waardoor de tiende positie op de ranglijst gehandhaafd blijft. Aankomende zaterdag krijgt ’s-Heerenbroek bezoek van de nummer 5 van de ranglijst: ’t Harde. Zij speelden afgelopen zaterdag gelijk tegen koploper Zalk en leverden daarmee een prima prestatie in aanloop naar het duel met ’s-Heerenbroek. De vorige ontmoeting eindige uiteindelijk in 2-1 voor ’t Harde waardoor ’s-Heerenbroek dubbel en dwars gewaarschuwd is voor aankomende zaterdag. De wedstrijd zal aanvang vinden om 14.30 uur op Sportpark Broekerland.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

zaterdag 18 augustus 2018
's-Heerenbroek 1