Apatisch 's-Heerenbroek zakt door het ijs tegen SEH: 0-3

Een zeer zwak acterend ’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag meer dan terecht verloren van SEH. De ploeg van trainer Wim Groen maakt hiermee op jammerlijke wijze een einde aan haar ongeslagen reeks na de winterstop. De schade bleef ‘slechts’ beperkt tot 3 tegendoelpunten, al hadden dit er gerust meer kunnen wezen. Door deze nederlaag zakt ’s-Heerenbroek weer naar het ondereind van de middenmoot.

Ten opzichte van vorige week vond er binnen de basiself één mutatie plaats. Gert Kwakkel zag zijn basisplaats verdampen als sneeuw voor de zon en werd vervangen door rechtsback Bernard Stoel. Door deze verschuiving kwam in de spits een plek vrij voor captain William Meuleman, wat weer tot gevolg had dat Robert Palland op het middenrif geposteerd werd. Verder bleef de basiself grotendeels intact en werd de bank aangevuld met de jongelingen Niek Boersma en Jonas Palland (inderdaad het broertje van Robert). Laatstgenoemde zou vandaag zijn debuut maken voor de hoofdmacht van ’s-Heerenbroek en dat is ook direct het enige pluspunt aan deze dag wat mij betreft.

Na het vertoonde spel van vorige week tegen Dieze West wist ’s-Heerenbroek dat het tegen SEH aanzienlijk scherper aan de aftrap moest verschijnen om de punten wederom in ’s-Heerenbroek te houden. Een gewaarschuwd team telt voor twee zou je dus zeggen, maar niks bleek minder waar deze keer. Het spel van ’s-Heerenbroek deed 90 minuten lang zeer aan de ogen, alleen de ene keer net iets erger dan de andere keer. Het klinkt heel dramatisch allemaal, maar ik kan het deze keer ook niet beter maken dan het daadwerkelijk is/was.

Ondanks alle kommer en kwijl begon ’s-Heerenbroek overigens nog wel redelijk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten gingen de groenhemden redelijk gelijk op met SEH, tot de 0-1 plots uit de lucht kwam vallen. Sander Wennemers verspeelde de bal op ongelukkige wijze in de achterhoede, waardoor de rechtsbuiten van SEH richting het doel van Jelmer Visscher kon. De aanvaller uit Heerde faalde niet, waardoor ’s-Heerenbroek na tien minuten voetbal op achterstand stond. Dit doelpunt kwam blijkbaar als een mokerslag aan, want na deze treffer raakte ’s-Heerenbroek praktisch gezien geen bal meer op de manier zoals men graag wou. Alleen een kopbal van Martin van Ittersum uit een corner van William Dekker stichtte nog enig gevaar, maar veel verder zouden de dorpelingen deze middag niet meer komen. SEH daarentegen kon naar hartenlust voetballen en kansen creëren, maar het ontbrak bij de bezoekers veelvuldig aan scherpte om dit in de score uit te drukken.

Toch viel de tweede treffer van SEH nog wel voor rust. Halverwege de eerste helft liet William Dekker rondom de middenlijn een fantastische pirouette zien met de bal, waarmee hij zijn directe tegenstander het bos instuurde. Hierna was hij echter zo in de wolken dat hij de bal prompt aan een SEH’er doneerde. Deze pakte dit cadeautje met beide handen aan, was de verdediging van ’s-Heerenbroek te snel af en schoot de tweede treffer en tevens ruststand van deze middag achter Visscher tegen de touwen: 0-2.

Vanzelfsprekend was trainer Groen allesbehalve tevreden en van zijn onvrede werd Robert Palland slachtoffer. De middenvelder werd achtergelaten in de kleedkamer ten faveure van Gert Kwakkel, die in de spits kwam te spelen. Hierdoor verplaatste captain Meuleman naar het middenrif. Deze wissel sorteerde overigens niet het gewenste effect; op wat gebeuk, getrek en geheister na kon Kwakkel het tij helaas ook niet keren. Daarnaast ventileerde de getergde aanvaller van ’s-Heerenbroek zijn ongezouten mening ook nog iets te fanatiek richting de dienstdoende arbiter, wat hem op een gele prent kwam te staan. Hierbij werd hij bijgestaan door verdediger Bernard Stoel, die ook op een gele prent werd getrakteerd na een overtreding die tekenend was voor de frustraties die leefden bij ’s-Heerenbroek.

Het feit dat ik nu tien zinnen heb gewijd aan deze onzin, zegt genoeg over het voetbal van ’s-Heerenbroek. In de tweede helft konden de groenhemden nimmer gevaarlijk worden en kon SEH met twee vingers in de neus uiteindelijk nog aantekenen voor de 0-3. SEH schakelde snel om na een balverovering en werd hierbij geen strobreed in de weg gelegd door de inspiratieloze gastheren. Dit was tevens de laatste treffer van deze middag waardoor SEH ’s-Heerenbroek met een flinke kater achterliet.

Het is te hopen dat ’s-Heerenbroek zich snel over deze nederlaag heen kan zetten, aangezien aankomende zaterdag de lastige uitwedstrijd en tevens derby tegen Zalk op het programma staat. In tegenstelling tot ’s-Heerenbroek kenden zij wel een zeer goede generale repetitie. De koploper, gehuisvest aan de verkeerde kant van de IJssel, won met maar liefst 15-0 van Dieze West en daarmee lijken de geelhemden wel behoorlijk warmgedraaid voor de ontmoeting van aanstaande zaterdag. De wedstrijd zal aanvang vinden om 14.30 uur in Zalk.

Hopelijk tot ziens en bedankt voor het lezen!

zaterdag 22 september 2018
Bruchterveld