Programma het eerste

zaterdag 23 maart 2019
Daarlerveen
-
's-Heerenbroek

7 - 2


4e Klasse D

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

1e elftal

's-Heerenbroek ploetert zich langs Dieze West: 2-5

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen nummer 13 Dieze West weten te winnen. Dit ging overigens alles behalve makkelijk, wat voornamelijk kwam door het zwakke spel van de groenhemden. Toch werden de punten meegenomen naar ’s-Heerenbroek waardoor de ploeg van trainer Wim Groen nu terug te vinden is op de 7e plek op de ranglijst.

Afgelopen week was een veelbewogen week waarin teveel dingen zijn gebeurd om ongemerkt aan ons voorbij te laten gaan. Allereerst kwam er triest nieuws vanuit radioland. Edwin Evers gaf te kennen dat zijn ochtendprogramma ‘Evert Staat Op’ na 21 jaar van de radio gaat verdwijnen. Een groot gemis wat mij betreft, want ik luister liever naar zijn gelul dan naar de verschrikkelijke hedendaagse herrie die door het leven gaat als ‘hippe muziek’. Verder waren er ook weer de welbekende gemeenteraadsverkiezingen. Binnen Kampen was de partij GBK (Geen Beste Keus) de grote winnaar ten opzichte van vier jaar geleden. Dit ging voornamelijk ten koste van partijen als het CDA, dat mede vertegenwoordigd wordt door onze dorpsgenote Jacolien v/d Wetering. Zij ontving overigens wel 538 voorkeursstemmen, waardoor we er vanuit gaan dat Jacolien ervoor gaat zorgen dat ons dorp van alle ellende ontzien zal worden de eerstvolgende 4 jaar. De verwachtingen zijn hooggespannen!

Het was eveneens de week waarin spits Gert Kwakkel alle zeilen bij moest zetten om zijn schapen uit handen te houden van de moordlustige wolf die in deze contreien gearriveerd was. Hier is hij overigens met vlag en wimpel in geslaagd aangezien het dier met de staart tussen de benen het hazenpad richting het hoge Noorden heeft gekozen. Ook mocht het Nederlands Elftal, onder de leiding van nieuwbakken trainer Ronald Koeman, weer aantreden deze week. Het hoogtepunt, en wat mij betreft dieptepunt, hierbij was dat Wout Weghorst zijn debuut mocht maken tegen Engeland. Naast Wout mocht ook Hans Hateboer zijn debuut maken, waardoor we weer de goede richting op gaan wat betreft het aandeel van oer-Hollandse namen in het Nederlands Elftal. Heerlijk dat de Woutertjes en Hansjes weer op mogen boksen tegen de Quincy’s en Memphisjes. Nederland verloor overigens wel, maar dat zijn we inmiddels wel gewend.

En toen was er Dieze West – ’s-Heerenbroek. Een wedstrijd die gewonnen moest worden door ’s-Heerenbroek, mocht het nog een rol van betekenis willen spelen in de aankomende periode. Uiteindelijk won ’s-Heerenbroek ook, maar flexibel ging dit allerminst. De ploeg van trainer Wim Groen speelde met name de eerste helft bij tijd en wijlen onthutsend zwak, waardoor het ook terecht op een 1-0 achterstand kwam. Vlak voor rust werd het overigens nog wel gelijk. Een schot van Gert Kwakkel werd door de sterk spelende doelman voor de voeten van William Dekker gebokst. Dekker ontfermde zich dankbaar over de rebound waardoor de ruststand 1-1 was. Beide ploegen kregen overigens nog wel genoeg (bijna niet te missen) kansen, maar met het nodige kunst- en vliegwerk werden meer treffers voorkomen.

In de tweede helft speelde ’s-Heerenbroek iets sterker, al was het nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Na 55 minuten voetbal maakte Gert Kwakkel op aangeven van Wim Kwakkel de 1-2 door een spaarzame misser van de keeper genadeloos af te straffen. Het antwoord van Dieze West kwam overigens snel; één van de twee aanvallers van Dieze krulde de bal op fraaie wijze in de verre hoek achter Jelmer Visscher: 2-2. Lang kon Dieze West hier echter niet van genieten, aangezien William Meuleman snel aantekende voor de 2-3 op aangeven van Gert Kwakkel. Hiermee was het verzet van Dieze West gebroken en kon ’s-Heerenbroek uiteindelijk, zonder overdadige inspanning, uitlopen naar een 2-5 overwinning. De resterende treffers werden gemaakt door William Meuleman en William Dekker.

Samenvattend was het een wedstrijd voor ’s-Heerenbroek om maar weer snel te vergeten. De ploeg speelde verre van sterk maar had geluk dat Dieze West hier ook last van had. Aankomende zaterdag komt SEH uit Heerde op bezoek in ’s-Heerenbroek en het is te hopen dat de manschappen van trainer Wim Groen dan aanzienlijk sterker voor de dag zullen komen. Alleen dan maakt ’s-Heerenbroek aanspraak op een goed resultaat tegen de gasten uit Heerde, die momenteel de 10e positie bezetten op de ranglijst, met slechts 3 punten achterstand op ’s-Heerenbroek.

Bedankt voor het lezen, en tot ziens!

cafeeigenwijs.pngphverhuur.pngbastiaan.png123verhuur.pnghofstede_rijopleiding.pngvan_guilik.pngautotaalglas.pngsebo.pngweeghel_gewasbescherming.pngvdberg.pngbastiaan_installatietechniek.pngbbm-advocaten.pngoostindie.pnghetparochiehuis.pngb0_mulder_tweewielers.pnghdeleeuw.pnganytime.pngprofnorm.pngh_uitgekookt.pngboerverzekeringen.pngblom_auto.pngschutte.pngsmaakfactor.pngbrugmedia.pngbergmakelaardij.pngid-agro.pngsheerenhoeve.pngmail_service_zwolle.pnghoutburcht.pnghairqueen.pngubink_meuleman_bouw.pngcafeeigenwijs.pngphverhuur.pngbastiaan.png123verhuur.pnghofstede_rijopleiding.pngvan_guilik.pngautotaalglas.pngsebo.pngweeghel_gewasbescherming.pngvdberg.pngbastiaan_installatietechniek.pngbbm-advocaten.pngoostindie.pnghetparochiehuis.pngb0_mulder_tweewielers.pnghdeleeuw.pnganytime.pngprofnorm.pngh_uitgekookt.pngboerverzekeringen.pngblom_auto.pngschutte.pngsmaakfactor.pngbrugmedia.pngbergmakelaardij.pngid-agro.pngsheerenhoeve.pngmail_service_zwolle.pnghoutburcht.pnghairqueen.pngubink_meuleman_bouw.png