's-Heerenbroek strijdend ten onder tegen Zalk: 2-3

Afgelopen zaterdag heeft ’s-Heerenbroek haar eerste puntverlies van het nog jonge seizoen geleden. In eigen huis werd verloren van rivaal Zalk, wat het puntverlies uiteindelijk nog extra zuur maakte. In een vermakelijke eerste helft bestreden beide ploegen elkaar met open vizier waardoor het na 45 minuten voetbal 2-2 stond. In de tweede helft scoorde Zalk nog één keer en hierdoor trokken de geelhemden uiteindelijk aan het langste eind waardoor zij de punten mee mochten nemen naar de andere kant van de IJssel.

Na een veelbelovende start tegen Wijthmen stond dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het competitieseizoen op het programma. Op het hoofdveld, waar afgelopen periode de nodige werkzaamheden hebben plaatsgevonden (en de allerlaatste werkzaamheden nog plaats moeten vinden), werd om 15.30 afgetrapt tegen het eveneens goed gestarte Zalk. De wedstrijd begon uiteindelijk één uur later omdat de aangewezen scheidsrechter voor deze wedstrijd zich blijkbaar toch niet zo aangewezen voelde. De desbetreffende arbiter was vorige week namelijk bedreigd tijdens het begeleiden van een wedstrijd en had daarop besloten om zijn scheidsrechtersloopbaan abrupt te beëindigen. Deze mutatie was echter nog niet doorgedrongen in het registratiesysteem van de KNVB, waardoor de aanvang van de wedstrijd de nodige vertraging opliep. Gelukkig werd in scheidsrechter Ibadullah Avci uit Kampen een geschikte vervanger gevonden. Avci floot overigens een uitstekende wedstrijd en was dan ook verreweg de best presterende man op het veld vandaag.

Na het eerste fluitsignaal van Avci begon de wedstrijd wat tam. Beide ploegen hadden per slot van rekening een uur lang stilgezeten en dat was dan ook duidelijk terug te zien in het spel en in het tempo. Toch was het Zalk dat een licht veldoverwicht had en na vijftien minuten voetbal ook de leiding nam in het duel. Nadat de bal via een inworp in het zestienmetergebied van ’s-Heerenbroek terecht kwam, waren alle groenhemden overal een stapje te laat. Dit resulteerde uiteindelijk in een vrije schietkans voor Lars van der Worp, voor wie het een koud kunstje was om Jelmer Visscher te passeren. ’s-Heerenbroek reageerde in deze situatie veel te apatisch en kreeg de deksel dan ook direct (terecht) op de neus. Toch kon Zalk niet lang genieten van deze voorsprong. Na een goede corner van Jesper Wennemers torende Jonas Bastiaan boven alles en iedereen uit om het leder uiteindelijk op knappe en overtuigende wijze tegen de touwen te koppen. Deze treffer bleek uiteindelijk het signaal voor een korte maar krachtige opleving van ’s-Heerenbroek.

Diezelfde Bastiaan stond een tiental minuten later ook aan de basis van de 2-1 van ’s-Heerenbroek. De defensie van de groenhemden tikte zich op knappe wijze onder de druk van Zalk uit en wisten de bal uiteindelijk bij Jonas Bastiaan te krijgen. Bastiaan behield het overzicht en kon hierdoor de volledig vrijgelaten Gert Kwakkel de diepte insturen. Kwakkel maakte geen fout in het één-op-één duel met doelman Straetemans van Zalk en bracht zijn ploeg hiermee op een 2-1 voorsprong. Van deze voorsprong kon ’s-Heerenbroek echter niet lang genieten. Wederom vergat de defensie van ’s-Heerenbroek rigoureuzer in te grijpen bij vijandelijk gevaar waardoor buitenspeler Shaan Tasneem de mogelijkheid kreeg om de bal op het doel van Jelmer Visscher te vuren. Op deze inzet had Visscher nog een antwoord, maar op de rebound (die voor de voeten van Michel Hamer viel) moest Visscher het antwoord schuldig blijven. Hierdoor zochten beide ploegen met een 2-2 tussenstand het welbekende bakje thee op en had het publiek een vermakelijke eerste helft voorgeschoteld gekregen.

Maar zo vermakelijk als de eerste helft geweest was, zo tegenvallend was de tweede. In de eerste 10 á 15 minuten van de tweede helft was ’s-Heerenbroek de bovenliggende partij, maar veel verder dan een goede schietkans voor wederom Jonas Bastiaan kwamen de ’s-Heerenbroekers niet. Hij zag zijn schot geblokt worden. Na zestig minuten speeltijd zakte het niveau van ’s-Heerenbroek echter naar een bedenkelijk niveau waardoor Zalk zich weer beter in de wedstrijd kon spelen. Dit deed de ploeg vooral door middel van snelle counters die veel gevaar opleverden. Keer op keer vonden de Zalkers echter Jelmer Visscher op hun pad waardoor de wedstrijd nog steeds op een gelijkspel bleef steken.

Toch was het uiteindelijk alsnog raak voor de buren van de andere kant van de IJssel. Nadat Zalk de bal onderschepte rond haar eigen strafschopgebied schakelde de ploeg razendsnel om. Uiteindelijk werd Michel Hamer bereikt en hij schoot op fraaie wijze raak vanaf zo’n 25 meter. Deze treffer kwam aan als een mokerslag bij ’s-Heerenbroek en, zoals wel vaker bij mokerslagen, kwam ’s-Heerenbroek deze treffer dan ook niet meer te boven. Dit ondanks vele verwoede en wanhopige doelpogingen. Hierdoor moest de ploeg van trainer Groen de punten uiteindelijk (terecht) aan Zalk laten en was het eerste puntverlies van het seizoen een feit.

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek opnieuw een derby. Het mag dan op bezoek bij het nog ongeslagen VV Kampen dat een knappe overwinning boekte op ’t Harde (3-4) en een week daarvoor won van HTC (1-0). ’s-Heerenbroek is dus gewaarschuwd voor de ploeg uit Kampen en zal aankomende zaterdag dan ook alles op alles moeten zetten om de punten vanuit Kampen mee te nemen naar ’s-Heerenbroek. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30.

Graag tot dan en bedankt voor het lezen!

zaterdag 21 oktober 2017
Dieze West